Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Co jeśli można wiedzieć i jak koledzy testowali. Po stopniu podniecenia widzę że udało się ślepy test zrobić i wykryć różnicę.

I na pewno nie zapomnieliście wyrównać poziomów głośności.

Kolega jest niedowidzący, więc problemu nie było :) :)

A wiesz co to stały sygnał ze źródła i decybelomierz ?

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A wiesz co to stały sygnał ze źródła i decybelomierz ?

Posługując się decybelomierzem kalibrowaliście głośność?

Masakra ;)

No działa. Na słuch było ok :) :)

Dokładność ok 1dB. Test przeprowadzony dwukrotnie.

Edytowane przez daris666

No działa. Na słuch było ok :) :)

Żebym czegoś nie przekręcił. Decybelomierzem mierzyliście natężenie dźwięku i tak ustawialiście równo poziom głośności? Edytowane przez Przemysław_51508

Oczywiście. Przy podaniu stałego sygnału testowego z płyty.

Dobra spadłem z krzesła.

Jak tak "testujecie" czy porównujecie sprzęty to nie dziwie się że to takich wniosków dochodzicie.

Podaj inny sposób, bardzo chętnie zrobię jeszcze raz testy. To nie jest żaden problem.

I nie spadnij z krzesła bo się jeszcze uszkodzisz :)

Edytowane przez daris666

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Jak tak "testujecie" czy porównujecie sprzęty to nie dziwie się że to takich wniosków dochodzicie.

Jak ktoś nie chce nic słyszeć i niema otwartej głowy na nowe doświadczenia to bardzo mi przykro. Nie potrzebuję mierników decybelomierzy ani żadnych innych pomiarów żeby stwierdzić że jest różnica w barwie czy dynamice, jeżeli ty potrzebujesz to mierz sprawdzaj testuj... przecież i tak zagra tak samo. Najważniejsze że ja doszedłem dziś do paru wniosków a ty do swoich już dawno doszedłeś i nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać. Edytowane przez kizol666

Podaj inny sposób, bardzo chętnie zrobię jeszcze raz testy. To nie jest żaden problem.

Musicie w tym celu użyć zderzacza hadronów i do obsługi wskrzesić z grobu samego Heisenberga... :-)

Poczytaj, ja Ci nie powiem bo jeszcze sobie coś uszkodzisz i będzie na mnie ;)

Poczytaj, ja Ci nie powiem bo jeszcze sobie coś uszkodzisz i będzie na mnie ;)

Na taką odpowiedz czekałem :) Więc temat testów źródeł zamknięty. Wynik, zgodnie z moimi poglądami był do przewidzenia.

...bo nie wiem

Tak sobie tłumacz. Podpowiem że nic nie będziesz słyszał przy wyrownywaniu poziomów głośności i potrzebne będzie dodatkowy przyrząd do pomiar plik z sygnałem już masz. Co i gdzie podłączyć i jak mierzyć musisz dowiedzieć się sam.
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Podpowiem

Z tych Twoich 2200 postów połowa przynajmniej to jest o ''poprawnym technicznie teście''.

Chłopaki teraz testują i oferują Ci zastosowanie Twoich mądrości w praktyce to się podziel ,a nie zgrywasz teraz cnotkę niewydymkę.

Jak ktoś nie chce nic słyszeć i niema otwartej głowy na nowe doświadczenia to bardzo mi przykro. Nie potrzebuję mierników decybelomierzy ani żadnych innych pomiarów żeby stwierdzić że jest różnica w barwie czy dynamice, jeżeli ty potrzebujesz to mierz sprawdzaj testuj... przecież i tak zagra tak samo. Najważniejsze że ja doszedłem dziś do paru wniosków a ty do swoich już dawno doszedłeś i nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać.

ale ty i tobie podobni nic nie potrzebujecie, slyszycie wyimaginowane zmiany i w to wierzycie. tyle w temacie. najwazniejsze ze doszedlem dzis do paru wnioskow i nie mam zamiaru do niczego cie przekonywac.

Musicie w tym celu użyć zderzacza hadronów i do obsługi wskrzesić z grobu samego Heisenberga... :-)

tylko latarek i szpadli brakuje

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Tak sobie tłumacz. Podpowiem że nic nie będziesz słyszał przy wyrownywaniu poziomów głośności i potrzebne będzie dodatkowy przyrząd do pomiar plik z sygnałem już masz. Co i gdzie podłączyć i jak mierzyć musisz dowiedzieć się sam.

Mogę też podać stały sygnał i na wyjściu podłączyć oscyloskop. Zmierzyć amplitudę. Starczy ?

Paranoja ....

Dobra spadłem z krzesła.

e co tam, czepiasz sie, najwazniejsze, ze slychac roznice, brakuje tylko slyszenia glosow.

ale ty i tobie podobni nic nie potrzebujecie, slyszycie wyimaginowane zmiany i w to wierzycie. tyle w temacie. najwazniejsze ze doszedlem dzis do paru wnioskow i nie mam zamiaru do niczego cie przekonywac.

To nie są wyimaginowane zmiany. To głuchy usłyszy :)

Z tych Twoich 2200 postów połowa przynajmniej to jest o ''poprawnym technicznie teście''.

Chłopaki teraz testują i oferują Ci zastosowanie Twoich mądrości w praktyce to się podziel ,a nie zgrywasz teraz cnotkę niewydymkę.

z tych twoich 900 postow przynajmniej 899 byla nie na temat.

To nie są wyimaginowane zmiany. To głuchy usłyszy :)

zartowalem, pewnie ze uslyszy. tylko co to ma pokazac? 3 kolumny budzetowe, testowane nie w swoim pomieszczeniu. tylko to, ze moze miedzy tymi jest jakas roznica. tak okreslione zostaly proby beatx, tak samo mozna skwitowac twoje.

a tak na serio. gratuluje. kontakty na zywo sa imho najwazniejsze.

Edytowane przez leon28

Co ci to da. O sposobie w jaki wyrownuje się poziomy pisal nie raz Lech. Wysil się trochę. Może przy okazji szukania lizniesz troche wiwdzy inej niż salonowej.

Panowie rozumiem spory w kwestii kabli, jakiś podstawek i innych pierdół. Ale źródła ? Nie jest to dla mnie zrozumiałe.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Ale Ty i Tobie podobni nic nie potrzebujecie, nie słyszycie zmian i w nie nie wierzycie. tyle w temacie. najważniejsze ze doszedłem dziś do paru wniosków i nie mam zamiaru do niczego Cię przekonywać.

Pisz po Polsku bo musiałem cały tekst przez Ciebie jeszcze raz przepisać.

Edytowane przez kizol666
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

z tych twoich 900 postow przynajmniej 899 byla nie na temat.

kłamstwo które łatwo można sprawdzić :)

Edytowane przez kennijczyk

Mogę też podać stały sygnał i na wyjściu podłączyć oscyloskop. Zmierzyć amplitudę. Starczy ?

Paranoja ....

Bingo. Jak chcesz to potrafisz znaleźć.

zartowalem, pewnie ze uslyszy. tylko co to ma pokazac? 3 kolumny budzetowe, testowane nie w swoim pomieszczeniu. tylko to, ze moze miedzy tymi jest jakas roznica. tak okreslione zostaly proby beatx, tak samo mozna skwitowac twoje.

Jakie kolumny ? Nie rozumiem

Bingo. Jak chcesz to potrafisz znaleźć.

Ja nic nie szukałem. To kolejny pomysł. Oczywiście dla Ciebie go zrealizuję.

Panowie rozumiem spory w kwestii kabli, jakiś podstawek i innych pierdół. Ale źródła ? Nie jest to dla mnie zrozumiałe.

Warto zawsze podawać skalę zmian bo jak w co drugim opisie czyta się o kolosalnych zmianach miedzy kablami czy innymi pierdolami to brakuje mi wyobraźni co można powiedzieć różnicach miedzy głośnikami.
  • Pokaż nowe odpowiedzi