Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt z bardzo dobra kontrola basu

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

mateuszek

ja ostatnio kupiłem Kimbera Selekt 1130 i to jest to czego pragnąłem , na dożywocie:)

Mam 1030. Wiem o czym piszesz.

Też mi się podoba ale nie mogę trafić drugiego do pary. Mógłby być nawet 50cm. Więc jak się trafi to spróbuję na bank ale raczej wolałbym coś z innej parafii bo z doświadczenia wiem że ci za dużo to nie zdrowo

Nie ma sprzętów idealnych ale są poprawnie zestawione. To w zupełności wystarczy :)

Nawet w najlepszym zestawieniu jest zawsze coś co jeszcze można poprawic

U mnie ja ten moment bas powinien być ciut Bårdzuej konturowy. Nie żeby była jakaś tragedia ale czuję nadchodzące zmiany więc wolę się uzbroić w jakieś pomysły

Niech sobie kupi nordosta albo starego siltecha i będzie z basu zadowolony.

Dobrze prawisz.

I to się nadaje do prasy ! :)

U mnie ja ten moment bas powinien być ciut Bårdzuej konturowy.

Może to nie wina kabli tylko po prostu za małej mocy wzmacniacza?

Taki objaw jaki opisałeś (rozwleczony bas) to przeważnie objaw za małej mocy wzmacniacza.

W takim przypadku żadne kable nie pomogą.

Zmienisz kabel , basu będzie mniej ale i tak nadal będzie rozwleczony i bez konturowości.

Synergistic Research Tesla Apex - już nieprodukowany

na pewno nie popsuje niczego :) a bas ma wystarczająco kontrolowany :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

To może Harmonix GP ?

Albo coś z Acousti Zen

Miałem oba. GP to mistrzem kontroli nie jest. A absolut ciał mi górę

Może to nie wina kabli tylko po prostu za małej mocy wzmacniacza?

Taki objaw jaki opisałeś (rozwleczony bas) to przeważnie objaw za małej mocy wzmacniacza.

W takim przypadku żadne kable nie pomogą.

Zmienisz kabel , basu będzie mniej ale i tak nadal będzie rozwleczony i bez konturowości.

Raczej nie. Wzmak ma swoją sygnature to fakt ale prądu to ma sporo

Synergistic Research Tesla Apex - już nieprodukowany

na pewno nie popsuje niczego :) a bas ma wystarczająco kontrolowany :)

Nie chce puszek ani innych wynalazków. Zwykły drut mnie interesuje ale mimo to dorzucam do listy poszukiwań

Bez puszki też działa :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Jak w temacie.

Tak mi chodzi po głowie coś co ma zagrać w tandemie z kimberem ks1030.

Tor jest opisany w "o mnie"

Próbowałem ostatnio paru drutów ale żaden nie zagrał tak jak bym chciał. I tak:

Kimber 1020. W sumie fajnie ale juz za dużo basu.

Wireworld platinum. Ogólnie cacy scena i prezentacji góry wyrywa z butów ale wciąż za wolno.

Mit Magnum MA. Raczej za dużo basu. Nawet zdecydowanie.

Velum Reference. Równo i fajnie ale taka matowa Góra mi się robiła.

I na koniec niespodzianka - Sonus Oliwa. Nie wiem co to za model ale ma jakieś coś przymocowane z boku z ekstra kabelkiem i srebrne bullety. Niespodzianka w tym sensie że takiej prezentacji basu szukam. Nie można gopostawic obok tych wyżej wymienionych drutów w sumie w żadnym aspekcie ale coś w ten deseń jest poszukiwane

Nie chce poprawiać góry czy średnicy. Ilość basu też mi leży. Ale trochę zanadto się wlecze.

Mają koledzy jakieś pomysły? Tak w okolicy 4k? Raczej bez wynalazków poproszę.

Acha.trolli i innych mundrych inaczej banuje bez ostrzeżenia. To jest forum dla pozytywnie zakręconych i proszę o uszanowanie takiego podejścia

Cechy które w wytłuściłem nie występują w XLO signature 2 lub 3 - a dodatkowo mają znakomitą rozdzielczość i transparentność oraz szeroko rozumiany PRAT.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Zastanawiałem się nad XLO. Podobnie jak nad siltechem Sq88mk2. Problem jest z nimi taki ze ciężko o oryginał natomiast podróbek jet co niemiara..

Wiem , bo jak wystawiłem na sprzedaż było mnóstwo do dogadania - a to dystrybutor u którego kupiłem / paragon zakupu / czy jest szkatuła drewniana z laserowym logo / zdjęcia wtyków RCA / kolor żył na przewodniku ...itd...

Ogólnie z tego co wyczytałem - podróbki potrafią : stłamsić , zeszklić lub zmatowić wysokie tony.

Gwarantuję że oryginał tego nie robi.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Wiem. Słyszałem kiedyś go u znajomego

Polecił bym Ci VDH - ale jest problem " potężny bass "...

Potwierdzam jest obecny i duży bez względu na model.

Dlatego VDH odradzam - natomiast Kimbera słyszałem jest dużo bliżej XLO.

Milimetr

Użytkownicy

1709 postów

Napisano 14.01.2010 - 13:07

To bardzo fajnie, że ktoś jeszcze pamięta o tej marce. I całkowicie się zgadzam z opinią dotyczącą cen w granicach rozsądku.

W ogóle kupując kable VDH mam wrażenie, że stoi za tym jakaś myśl technologiczna i innowacyjność, w odróżnieniu od paru marek, które ostatnio wyrosły jak grzyby po deszczu i oferują coś - nie wiadomo co w astronomicznych cenach. Aalt Jouk van den Hul ma swój pomysł na kable. W przypadku niektórych marek nie wiadomo nawet, czy nie kupujemy rebrandowanych kabli przemysłowych, czy radiotelekomunikacyjnych. Jeżeli grają - to można powiedzieć, że jest ok, ale czy na pewno warte są swojej ceny, to już inna sprawa.

Jeżeli kable (typu LSC) VDH nie stanowią probelmu dla systemu ze względu na dość dużą rezystancję, to mogą się świetnie sprawdzić.

Ja z interkonektów mam następujące typy:

- First Ultimate

- Orchid

Z głośnikowych

- The Third,

- Supernova,

- Inspiration Hybrid jako single wire,

- a w niektórych zastosowaniach SCS-2

Podobno ich kable sieciowe też są niezłe, ale nie słuchałem ich u siebie.

ale moment moment...

Mateusz nie pyta o akustykę czy o wymianę kolumn, także kierowanie dyskusji w tę stronę jest bez najmniejszego sensu, co więcej większość to sugerujących nie widziało na oczy porządnego IC.

Pyta o IC ze zwartym basem, taki jak dały mu SO - więc da się ...

Szymon, Ty chyba mógłbyś coś więcej doradzić :)

Gdyby Mateuszek miał zbudowaną doskonałą akustykę popartą pomiarami nie pytałby się tu na forum nikogo o kable a jak Szymon pisze na drutach od żelazka by słuchał muzyki :)

Święta racja, bez zrobionej akustyki żaden kabel nie pomoże.

Racja i to święta................
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Gdyby Mateuszek miał zbudowaną doskonałą akustykę popartą pomiarami nie pytałby się tu na forum nikogo o kable a jak Szymon pisze na drutach od żelazka by słuchał muzyki :)

Racja i to święta................

Ale ...mam nadzieje że da się zrozumieć że się nie da i trzeba działać półśrodkami (drożej) ale trzeba...

U mnie tak było więc to rozumie i rozmawiam w temacie.

Każda propozycja i sugestia będzie w dużym stopniu oceną polecającego. "Koszula bliska ciału" co oczywiste i co kabel to opinia. Unikam takiego doradzania, ale zdecydowałem się tylko dlatego, bo miałem podobne zestawienia kabli u siebie jak w Twoim systemie i najlepszy efekt był po wpięciu do toru Synergistica razem z Kimberem. No , chyba, że uprzedzeniem są dla Ciebie wynalazki w postaci puszek i zasilaczy. Z Kimbera korzystam od 10 lat i w połączeniu z SR dał mi najlepszy i dla mnie pożądany efekt. Tyle ode mnie.

Masz 100% racji. Ale ogólnie są kable z silna sygnatura niezależnie w sumie niezależnie od systemu. Na przykład taka valhalla.

Jak na razie biorę od uwagę następujące druty. ( kolejność przypadkowa)

Vovox texture

Stereovox sei 600 mk2

XLO signature 3

Siltech sq 88 mk2

Albedo monolith

No i ewentualnie dam szansę valhalli

Akustyka to 50% efektu końcowego..

A nie 70% ? :)

Zostawiłbym 20% na kolumny i 10% na całą resztę.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Potwierdzam, że warto dać szansę Vovoxovi Textura. Miałem w systemie dwa lata, dobry, zrównoważony kabel. Mało "efekciarski" ale ma w sobie dużą kulturę i ma dobry bas, obfity ale nie zamulony. Gość, który kupił zrobił dobry interes bo cena transakcyjna używek to ok. 40% detalu.

Z trochę droższych to bardzo podoba mi się bas z Harmonixa Hijiri, ale ze względu na fakt, że jest nowy i drogi to raczej chyba nie będzie wchodzić w grę (wg. Twoich założeń). U mnie został w systemie.

A nie 70% ? :)

Zostawiłbym 20% na kolumny i 10% na całą resztę.

Bez akustyki to ciągłe poszukiwania :) nie wiadomo czego .............Bardzo ważny jest wzmacniacz ( moc prądowa ) oraz doskonale zestrojone kolumny i poszukiwania zakończone ale to nieliczni na tym forum wiedzą reszta szuka/wymienia i się napina .

Za pół roku będę miał nowe lokum i nie będę w starym nic tu poprawiać bo mi się nie chce. Poza tym proszę uznać a priori że akustyka jest ok

A kolega pułapki basowe ma ? co najmniej w 3 zakresach strojone ? jak nie to po co szukać kabla z dobrą kontrolą basu ( jakby to od niego wszystko zależało )

Ale stara valhalla, czy nowa?

nowej nie widziałem na lokalnym rynku wtórnym.jak sie trafi to spróbuję na bank bo jeszcze jej nie słyszałem. Stara grała sucho ale scenę to miała... Mu sceny nie brakuje. nasycenie też jest więc mogę zaryzykować nawet mk1

Potwierdzam, że warto dać szansę Vovoxovi Textura.

Z trochę droższych to bardzo podoba mi się bas z Harmonixa Hijiri,

Jak się gdzieś pojawi to na bank spróbuję bo już parę osób miało podobne spostrzeżenia a też tego nigdy nie miałem.

Hijiri jest za drogi. W tym momencie zapialem Golden Performance IC za dac ( potem kimber 1030) i nie zmulil basu czego się obawiałem. Ale Góra się ciut wycofała...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.