Skocz do zawartości
IGNORED

UWAGA ! Oszust na Audiostereo Jacek Garczyński, jacekG

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Mirosławie,po raz kolejny udostępnia Pan publicznie moje dane osobowe!!! oczerniając mnie na forum.Napiszę publicznie kilka zdań tytułem sprostowania.Wzmacniacz który odkupił Pan ode mnie został uszkodzony podczas transportu.W korespondencji z Panem wielokrotnie proponowałem iż zwrócę pieniądze ,prosząc aby odesłał mi Pan uszkodzony wzmacniacz.Swoje stanowisko podtrzymuję!!!

Ooo! Ciekawostka Panie Romanie. Tylko proszę mi wytłumaczyć, Panie Romanie jak mam uwierzyć w szczerość intencji i jaką mam gwarancję, że po odesłaniu wzmacniacza pieniądze zostaną mi zwrócone, skoro już raz Pan, Panie Romanie je zakosił bez żadnych podstaw? Dodatkowo: Odesłać z orginalnym, spalonym transformatorem czy też z nowiutkim?

Czy mogę podesłać swojego Kolegę, który przywiezie Ci wzmacniacz?

Pieniążki zwrócę jak tylko otrzymam wzmacniacz,może być nawet bez transformatora.Takie rozwiązanie proponowałem Panu wiele razy w korespondencji na priv.....

Pieniążki zwrócę jak tylko otrzymam wzmacniacz,może być nawet bez transformatora.Takie rozwiązanie proponowałem Panu wiele razy w korespondencji na priv.....

Czyli przekazanie wzmacniacza przez mojego Kolegę nie wchodzi w grę?

Ale jaja, normalnie serial by mozna nakrecic :) ja mialem jeszcze smieszniejsza sytuacje z "kolega" Grzechniks ktory naciagnal mnie na ponad 200 na wysylce subwoofera ktorego nie raczyl odeslac. Byl na tyle zalosny ze zapieral sie rekoma i nogami ze to zbieg okolicznosci i ze to nie on. Zapomnial o jednej rzeczy, mianowicie sa na forum osoby ktore go znaja osobiscie i potwierdzily mi jego dane osobowe. Najwyrazniej nawet dla 200 mozna sie zeszmacic i robic z siebie idiote.

Ale jaja, normalnie serial by mozna nakrecic :) ja mialem jeszcze smieszniejsza sytuacje z "kolega" Grzechniks ktory naciagnal mnie na ponad 200 na wysylce subwoofera ktorego nie raczyl odeslac. Byl na tyle zalosny ze zapieral sie rekoma i nogami ze to zbieg okolicznosci i ze to nie on. Zapomnial o jednej rzeczy, mianowicie sa na forum osoby ktore go znaja osobiscie i potwierdzily mi jego dane osobowe. Najwyrazniej nawet dla 200 mozna sie zeszmacic i robic z siebie idiote.

przepraszam, wdarla mi sie literowka, mialem na mysli ze nie raczyl odebrac (byla wysylka pobraniowa) a nie odeslac. Zwrocono mi na moj koszt prawie 30kg subwoofer.

Oczywiście ,że wchodzi w grę.

A więc proszę o numer telefonu. Skontaktuję się celem przekazania tego złomu. Do zwracanej kasy proszę doliczyć koszty zupełnie niepotrzebnego dojazdu do Gdańska, chyba że zwrócisz koledze Szczemirkowi kasę a on odeśle ci wzmacniacz.

I wez tu kup cos z forumowego dzialu "kupie, sprzedam".

Litosci ludzie, jakis szacunek.

Kilkukrotnie mialem juz zamiar szarpnac cos z owego dzialu, ale cos mnie powstrzymalo.

Chyba lepiej kupic nowy sprzet slabszej jakosci i cieszyc sie muzyka a nie napalac sie na uzywany hajend w okazyjnej cenie. Pozniej koszty wysylek, odsylek i ewentualnych napraw moga swobodnie przekroczyc wartosc nowego klocka.

O zdrowiu psychicznym nawet nie wspominam, bo tego na pieniadze nie przeliczymy.

Po prostu ja uważam, że nieliczna grupa oszustów w całej grupie uczciwych osób nie może rzutować na ogóle. Na forum przeprowadzana jest masa transakcji a ogół oszukanych jest marginalny.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Jacuś cuś sprzedaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

trzeba wygrać :)

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Jacuś cuś sprzedaje

Ukryta Zawartość

trzeba wygrać :)

Nie powiem, fajny odtwarzacz na początek zabawy, ale tekst ze gra jak nowe sprzęty za 10-15tys śmierdzi handlarzyna co same haj endy sprzedaje znalezione na śmietniku. Ciekawa sprawa, sprzedający ma 39 komentarzy na Allegro i 3 negatywy - co daje prosty rachunek ze co dziesiąta transakcja to wałek :-) idąc ta analogia czterdziesty komentarz bedzie negatywny, czyli pewnie po wpłaceniu kasy na konto kontakt sie urwie :-)

Ukryta Zawartość

-----------------

Ponieważ wizerunek JackaG przedstawiany w wątku jawi się wyjątkowo jednostronnie i mało sympatycznie, dla zachowania pewnej równowagi nadmienię, że sam mam z nim doświadczenia pozytywne (transakcja sprzed pół roku, więc nie tak dawna, zapoczątkowana również ogłoszeniem na AS). Kontakt także bezproblemowy (telefoniczny, mailowy, oraz osobisty podczas finalizacji operacji).

To oczywiście za mało, żebym mógł uogólniać bądź oceniać opisywaną tutaj sytuację, ale "śmietnikowym handlarzyną" bohater wątku z całą pewnością nie jest. Wielu z nas zna go zresztą od lat z zakładki DIY (inni mogą poczytać wpisy).

Trochę dziwi mnie łatwość i pewność ferowania wyroków przez niektórych forumowiczów - szczególnie, gdy znamy wersję tylko jednej strony.

Ponieważ wizerunek JackaG przedstawiany w wątku jawi się wyjątkowo jednostronnie i mało sympatycznie, dla zachowania pewnej równowagi nadmienię, że sam mam z nim doświadczenia pozytywne (transakcja sprzed pół roku, więc nie tak dawna, zapoczątkowana również ogłoszeniem na AS). Kontakt także bezproblemowy (telefoniczny, mailowy, oraz osobisty podczas finalizacji operacji).

To oczywiście za mało, żebym mógł uogólniać bądź oceniać opisywaną tutaj sytuację, ale "śmietnikowym handlarzyną" bohater wątku z całą pewnością nie jest. Wielu z nas zna go zresztą od lat z zakładki DIY (inni mogą poczytać wpisy).

Trochę dziwi mnie łatwość i pewność ferowania wyroków przez niektórych forumowiczów - szczególnie, gdy znamy wersję tylko jednej strony.

A czy kupilbys cos od niego po przeczytaniu takiego tematu. Mozesz byc akurat tym codziesiatym i co wtedy. Mialem ochote cos szarpnac z dzialu sprzedam, ale teraz to mam niezla zagwozdke.

Jedna wydymana osoba na dziesiec to jednak duzo. Wali mnie czy to jest jego sposob utrzymania sie czy robi to dla zabawy, kazdy musi jakos zyc, ale miejmy szacunek do siebie.

Trafi kiedys na kogos, kto za takie cos pozbawi go zebow.

Jak napisałem, znamy wersję jednej ze stron.

Jak napisałem, nie mam podstaw, żeby ją kwestionować; nie występuję też tutaj w roli adwokata JackaG (szczególnie, że sam może się bronić - jak pisał założyciel wątku, loguje się na forum).

Ze wspomnianych przeze mnie osobistych kontaktów mogę jednak wnioskować, że zdarzają mu się okresy, w których z przyczyn obiektywnych może być słabiej dostępny (w moich oczach są to okoliczności takiej natury, że w pełni usprawiedliwiające; nie jestem jednak upoważniony, żeby pisać o szczegółach).

Być może sprawa ma więc jeszcze szanse znaleźć polubowne zakończenie (zobowiązania nie są przecież jeszcze aż tak mocno "przeterminowane"). A tymczasem wątek oskarżycielski wisi, sporo osób z jakąś dziwną satysfakcją dokłada do pieca, itd., itp. Generalnie niesympatycznie się tu zrobiło.

Czy sam kupiłbym coś po lekturze wpisów? Niewątpliwie nabrałbym wątpliwości, jednak w przypadku jakichkolwiek transakcji z ogłoszenia staram się przeprowadzić szersze rozpoznanie, a przede wszystkim nawiązać kontakt osobisty.

Jeżeli w takim kontakcie kontrahent nie budzi mojego zaufania, odpuszczam. W przypadku JackaG tak nie było, i się nie naciąłem.

Aż ciężko to wszystko normalnemu,uczciwemu człowiekowi skomentować.Głupota ludzka nie zna granic!

Sam czasami się łapię na tym, że daną rzeczą jestem tak mocno zainteresowany, że rozsądek dopiero włącza się po czasie. Na szczęście jeśli coś mam

kupić to zazwyczaj długo to trwa...:)

Ciekawa sprawa, sprzedający ma 39 komentarzy na Allegro i 3 negatywy - co daje prosty rachunek ze co dziesiąta transakcja to wałek :-)

fakt, ja wiecej przez net kupuje niz sprzedaje, jednak nie moge sie z toba zgodzic, co do wrzucania wszystkich do 1 worka. mam kilka negatywow wiecej w mojej allegrowej karierze, ale to przez to niestety, ze system komentarzy na a jest jaki jest. 90% komentarzy negatywnych to odwet za prawde, ktora opisalem w moim komentarzu.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

mam kilka negatywow wiecej w mojej allegrowej karierze, ale to przez to niestety, ze system komentarzy na a jest jaki jest. 90% komentarzy negatywnych to odwet za prawde, ktora opisalem w moim komentarzu.

Święta racja sam mam jeden komentarz negatywny a sprawa dotyczyła podstawek pod kolce za cały 1 zł sztuka kupiłem 8 sztuk. Za list polecony zapłaciłem więcej co już było dość dziwne bo jako pracownik poczty polskiej znam ceny.Po dostaniu listem zwykłym przesyłki nie pozostało mi nic innego jak wystawić neutral z objaśnieniem na ile pozwalają znaki na allegro w odpowiedzi dostałem mail że ja ciebie załatwię ty taki owaki i oczywiście negatywa.

Święta racja sam mam jeden komentarz negatywny a sprawa dotyczyła podstawek pod kolce za cały 1 zł sztuka kupiłem 8 sztuk. Za list polecony zapłaciłem więcej co już było dość dziwne bo jako pracownik poczty polskiej znam ceny.Po dostaniu listem zwykłym przesyłki nie pozostało mi nic innego jak wystawić neutral z objaśnieniem na ile pozwalają znaki na allegro w odpowiedzi dostałem mail że ja ciebie załatwię ty taki owaki i oczywiście negatywa.

Ze zalatwi Cie za osiem zlotych?

Ze zalatwi Cie za osiem zlotych?

No widzisz tak się wkurzył tym neutralem.Tych podkładek z resztą już dawno nie mam oddałem za free do jakiś kolumn jak sprzedawałem i swoją drogą straszny chłam jak głośniej słuchałem to mi kolumny ósemki kręciły lepiej było na 1groszówkach dalej trzymać:)
  • 2 tygodnie później...

Proponuję więc zwrócić się do adminów o usunięcie wątku, a przynajmniej o zmianę "kłującego w oczy" tytułu.

Czyli nie masz nic przeciwko ,że dzisiaj "pożyczę" Twój samochód i oddam go za 4 tygodnie ? Nie będziesz dzwonił na Policję . Prawda ?

Jasne. Leży nieużywany. Został wymieniony spalony transformator (może ktoś powiedzieć, że może w transporcie się zjarał), gniazda głośnikowe, sterownik podczerwieni (połamany), obudowa została połatana i poprostowana.

post-46543-0-04187400-1458342371_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.