Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, w domowym odbiorniku internetowym Trójka wróciła pod sensor nr 3, na 1 mam Radio 357, a na 2 - Nowy Świat 😉Najczęściej odpalam 357.
W samochodzie pod jednym z przycisków też mam od niedawna Trójkę i jako że to UKF, na powrót słucham tylko PR3. Komercyjne radia mnie wkur*, szczebiot prowadzących i playlisty na okrągło te same.

8 godzin temu, TAtomicus napisał:

No, ale nie bardzo rozumiem, co ta wypowiedź miała wnieść do wątku.

W dniu 10.02.2024 o 21:35, soundchaser napisał:

No nie wiem. Znając Twój muzyczny gust to raczej chyba dla mnie źle. 😉 

A co wniosły te dwie wypowiedzi?

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, jezz napisał:

A co wniosły te dwie wypowiedzi?

Tyle samo co ta:

10 godzin temu, jezz napisał:

Los trójki jest mi obojętny, nie jestem sekciarzem.

Jak mi będzie odpowiadać, to czasem włączę, jak nie,to jest tyle stacji, że nie mam problemu z wyborem.

A i tak radia prawie nie słucham.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Tyle samo co ta:

To super

9 godzin temu, burz napisał:

Cóż, w domowym odbiorniku internetowym Trójka wróciła pod sensor nr 3, na 1 mam Radio 357, a na 2 - Nowy Świat 😉Najczęściej odpalam 357.
W samochodzie pod jednym z przycisków też mam od niedawna Trójkę i jako że to UKF, na powrót słucham tylko PR3. Komercyjne radia mnie wkur*, szczebiot prowadzących i playlisty na okrągło te same.

Zobacz @soundchaser tu też bardzo cenne informacje i jakoś ci to nie przeszkadza, temu drugiemu też nie.

8 godzin temu, TAtomicus napisał:

No. A Dwójka? W szczególności nocne audycje.

A tu wypowiedź nie w temacie wątku i jest dla zadawacza pytań zupelnie ok.

Tak tu już jest z państwem czepialstwem

53 minuty temu, jezz napisał:

A tu wypowiedź nie w temacie wątku

Zgłoś z uzasadnieniem, że jak ktoś zada jedno pytanie na temat Dwójki, a nie Trójki, to jest to wpis nie na temat i powinien założyć nowy wątek.😄

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Zgłoś z uzasadnieniem, że jak ktoś zada jedno pytanie na temat Dwójki, a nie Trójki, to jest to wpis nie na temat i powinien założyć nowy wątek.😄

Może to są twoje metody działania.

Rządy Targowicy? Koalicja 13 grudnia?
Proszę pana o opuszczenie tego tematu, nic tu po panu. Kolejne pisowskie prowokacje będę zgłaszał bez litości.

Edytowane przez burz
Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, burz napisał:

Rządy Targowicy? Koalicja 13 grudnia?
Proszę pana o opuszczenie tego tematu, nic tu po panu. Kolejne pisowskie prowokacje będę zgłaszał bez litości.

Dla ciebie wybory w Polsce są zbędne,bo można wybrać ponownie kogoś kto się z wami nie zgadza. Albo zdelegalizuje się ZP z bruzdzaca konfa wtedy mogą być wybory tylko na jedyną słuszną, albo jeśli ZP i przeciwnicy nie są zdelegalizowani usuwa się ich z sejmu i likwiduje wybory.

Edytowane przez Wojtek 1959
On 2/12/2024 at 7:07 PM, marek-1969 said:

Może nie o " trujce " ale o mediach pod rządami Targowicy.

Targowica?

Czy to ci bogoojczyżniani konserwatyści, którym się Konstytucja 3 Maja nie podobała? 

Edytowane przez TAtomicus
  • 2 tygodnie później...

3/5/7 to adres trójki, 357 to także nazwa radia, gdzie trójkowa brać zbudowała swój nowy domek, czyli w temacie wątku.

Poczytajcie sobie zatem,

"Stworzyli je w większości ludzie odchodzący z radiowej Trójki. Obecnie co miesiąc darowizny na jego działalność przekazuje prawie 51 tys. osób. Jednak drugi rok z rzędu radio nie podpisało umowy z ZAiKS-em.

- Jest to sytuacja bulwersująca. Nie ma w Polsce innego radia, które tak bezceremonialnie wykorzystywałaby twórców. To jedyne duże radio w Polsce, które nie ma licencji na muzykę i utwory słowno-muzyczne. Gra polską muzykę i mówi, że ją promuje, ale to puste deklaracje, bo autorom i autorkom nie są wypłacane stosowne i należne im wynagrodzenia – podkreśla Karol Kościński, zastępca dyrektora generalnego Stowarzyszenia Autorów ZAiKS."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przeczytałem. Ciekawe. Ale sprawa nie jest taka jednoznaczna, jak sugeruje wybrany przez ciebie cytat. Wygląda to na spór między 357, a ZAIKSem.

Sprawa jest w toku.

A tutaj:

Ukryta Zawartość

… piszą, że Kasia Borowiecka wraca do Trójki. No, fajnie, ale Karpia szkoda. KB to był najlepszy głos 357.

Ukryta Zawartość

"W podobnej formule, jak Radio 357, działa Radio Nowy Świat, które co roku podpisuje umowy z ZAiKS-em. - W ten sam preferencyjny sposób potraktowaliśmy dwa radia: Radio Nowy Świat i Radio 357, dlatego, że są radiami funkcjonującymi w oparciu o wpłaty słuchaczy oraz dlatego, że wypełniły pewną lukę kulturową, która powstała po upadku Trójki. Radio Nowy Świat naszą propozycję przyjęło i rozlicza się regularnie i uczciwie – zaznacza wicedyrektor ZAiKS-u. – Strategia Radia 357 jest więc też niezgodna z zasadami uczciwej konkurencji – podsumowuje. "

To że zalinkowałeś artykuł, skądinąd interesujący, ale wklejasz z niego obszerne fragmenty pokazujące rację tylko jednej strony. Kiedy, po mojemu, manipulujesz.

A czym radio, w którym muzyka jest najważniejsza, przyciąga słuchaczy?

"Od roku 2023 roku radio nie ma umowy, nic twórcom nie zapłaciło. W 2024 roku – mamy luty, też nic. Prowadziliśmy negocjacje. W 2023 roku z naszej strony była propozycja podniesienia ryczałtu do kwoty 460 tys. zł rocznie – czyli opłaty z opustem na poziomie 35 proc., "

To teraz idź do sklepu, weź z półki płytę, zapłać za nią 5 zł. bo tak uważasz, a poza tym nie  lubisz być zaskakiwany nowymi cenami i wyjdź.

Nie dośċ, że manipulujesz, to jeszcze robisz to w sposób namolny.

Wkleiłeś już pół artykułu.

No, to to teraz wklej drugie pół, gdzie 357 tłumaczy się, dlaczego nie płaci tyle, ile ZAIKS chce. 

Edytowane przez TAtomicus

Bo mu się stawki nie podobają i chce płacić mniej, bo im się należy, a i tak stawki ma z opustem.

15 godzin temu, TAtomicus napisał:

robisz to w sposób namolny.

🤣

Najgorsze jest to że po zmianach władz w Trójce nadal nie słychać zmian w prezentowanej muzyce. Non stop te same kawałki grane w innej kolejności. Nie dość że permanentne powtórki to jeszcze największe przeboje, najbardzej znane tak jakby dany wykonawca miał jeden lub dwa utwory tylko. Po prostu tragedia….

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W RNŚ ostatnio słuchałem audycji Waglewskiego z Maleńczukiem, petarda! Właśnie tak powinny wyglądać audycje w PR3. 

To teraz coś o odbudowie polskiego radia.

"Wielu pamięta, jak Stolarek podczas spotkania dziennikarzami Trójki skakała z nogi na nogę, by pokazać, że umie ustawić się na dwie strony. Była tu tylko trzy tygodnie, ale wszyscy mają z nią wiele złych wspomnień. - Pomysł, teraz odbudowywać radio ludźmi z pisowskiego zaciągu jest… No cóż, ktoś tu oszalał – mówi były dziennikarz Trójki.

Reporterzy pamiętają, jak na korytarzu na Myśliwieckiej 3/5/7 Stolarek krytykowała, że w serwisach informacyjnych jest "za mało Macierewicza".

Krzyki i wymachiwanie pięścią. Bo za mało Macierewicza. I teraz wraca w chwale... jakie to żałosne - pisze w mediach społecznościowych dziennikarz programu III.

- Tak, darła się – nie zapomnimy tego – dorzuca jego kolega."

Więcej ciekawostek w linku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
17 godzin temu, slaaawek napisał:

Najgorsze jest to że po zmianach władz w Trójce nadal nie słychać zmian w prezentowanej muzyce. Non stop te same kawałki grane w innej kolejności. Nie dość że permanentne powtórki to jeszcze największe przeboje, najbardzej znane tak jakby dany wykonawca miał jeden lub dwa utwory tylko. Po prostu tragedia….

Widać zmiany na jeszcze gorsze...niestety.
Najgorsze jest to, że nikomu nie zależy żeby to zmienić, mimo iż chyba wszyscy zdają sobie sprawę z tego w jakim kierunku podąża muzyczny poziom tego radia.

Ale muzykę można od ręki zmienić … mieć tą odwagę i odsunąć Pana Żołądkowskiego od takiego muzycznego programowania 

52 minuty temu, slaaawek napisał:

Ale muzykę można od ręki zmienić … mieć tą odwagę i odsunąć Pana Żołądkowskiego od takiego muzycznego programowania 

Można. A na jaką?

34 minuty temu, jezz napisał:

Można. A na jaką?

Bardziej różnorodną … gdzie w Trójce w normalnych porach usłyszysz bluesa, jazz, soul ? Tylko krzykliwy komercyjny pop i rock 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.