Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Zajebisty tekst, w sam raz dla mięśniaków z siłowni, tylko chyba trochę za ostro grają. 😉

Ty fachowiec jesteś od takiej muzyki, jak widzę. 😉

3 godziny temu, jezz napisał:

Mamy wreszcie jakiś konkret

Będę Ci tu dawał przykłady trójkowej muzyki rodem z siłowni jak tylko usłyszę.
Podam dokładną godzinę emisji, a Ty wyszukasz w playliście wykonawcę i będziesz mógł napisać jako fachowiec, że to świetna rzecz!
W ten sposób wszyscy będą zadowoleni. 😉

53 minuty temu, soundchaser napisał:

Będę Ci tu dawał przykłady trójkowej muzyki rodem z siłowni jak tylko usłyszę.

Nie musisz, już wiem, że to może być coś dobrego.

No i dobrze. Będziesz wtedy chwalił i przyczynisz się (jako fachowiec) do popularyzacji tej zacnej muzyki. wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

Edytowane przez soundchaser
19 godzin temu, jezz napisał:

O 10:10 w piatek, to ja pracuję, a nie słucham radia.

Dokładnie  tak, z dnia na dzień.

I przyznaję, nie każdy jest taki zdolny, poza tym jestem fachowcem. Usatysfakcjonowany odpowiedzią?

Ja nie mam tyle czasu w pracy żeby cały dzień słuchać radia, ale już sprawdzam, to Fisz Emade, czyli dobry numer. Oby tak dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale w sobotę o 10:10 w sobotę mam czas i słucham 357, czyli audycji, która o tej porze była wcześniej w trójce.

Nic się nie zmieniła, nudne jak flaki z olejem i ciągle ci sami wykonawcy.

Przyjdzie Joczyk i się zmieni.

Może będzię duzo jazzu w porze największej słuchalności? Większość słuchaczy zapewne się bardzo ucieszy.

Odpowiada za playlistę, podobno tylko do końca marca.

Jaka dobra wiadomość że Pan Żołądkowski do końca marca odpowiada za muzykę … 

ktoś powinien wpaść na to by wprowadzić więcej różnorodności… z nienacka jazz puścić itp w ciągu normalnej pory dnia a nie nocą … więcej muzycznych niespodzianek.    
Skończyć z playlistą! 

Ukryta Zawartość

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

2 godziny temu, slaaawek napisał:

Skończyć z playlistą! 

Playlista zawsze była w trójce i będzie.

Nie wyobrażam sobie funkcjonowania radia bez playlisty.

2 godziny temu, slaaawek napisał:

z nienacka jazz puścić

Nie bardzo rozumiem o co cały czas chodzi z tym jazzem.

Może warto znaleźć jakieś radio ze słowem jazz w nazwie?

jezz ale czego nie rozumiesz?

dlaczego od 5 do 20 cały czas krzykliwy pop, rock ? Nie ma nic innego… a jazz traktuj jako przykład innego gatunku którego w ciągu dnia po prostu brakuje 

tylko tyle i aż tyle 🙂

35 minut temu, slaaawek napisał:

jezz ale czego nie rozumiesz?

dlaczego od 5 do 20 cały czas krzykliwy pop, rock ? Nie ma nic innego… a jazz traktuj jako przykład innego gatunku którego w ciągu dnia po prostu brakuje 

tylko tyle i aż tyle 🙂

Wszystko zależy od tego, jakiego słuchacza sobie wymyślą.

Z tego co pamiętam, w trójce zawsze był głównie rock i pop.

55 minut temu, jezz napisał:

Playlista zawsze była w trójce i będzie.

Nie wyobrażam sobie funkcjonowania radia bez playlisty.

Jasne, tylko niech ta playlista będzie często modyfikowana, uzupełniana i urozmaicona zamiast w kółko puszczania tych samych (często kiepskich) kawałków aż do znudzenia...delikatnie to ujmując, bo mógłbym bardziej dosadnie.

Powinno być więcej autorskiej muzyki - właśnie bez playlisty ponieważ ona bardzo ogranicza

59 minut temu, jezz napisał:

Nie bardzo rozumiem o co cały czas chodzi z tym jazzem.

Może warto znaleźć jakieś radio ze słowem jazz w nazwie?

W radiu ze słowem jazz w nazwie - masz tylko jazz, a tutaj chodzi o to aby wprowadzić jakieś niewielkie urozmaicenie. Od czasu do czasu jakiś jazzowy kawałek. Oczywiście nie wymagajmy tego by grali Coltrane'a, ale chociaż coś ze smooth-jazzu, czy takiego "kawiarnianego" nawet przydałoby się. Tylko tyle i aż tyle.
Radio zyskałoby nowych słuchaczy, a tych którzy lubią słuchać na co dzień tej całej papki łącznie z muzyką podobną do tej w siłowniach - nie straciłoby z pewnością.

16 minut temu, soundchaser napisał:

W radiu ze słowem jazz w nazwie - masz tylko jazz

Znam jedno radio, które miało w nazwie jazz i grało bardzo różną muzykę. W samej bazie muzycznej, czyli to co potencjalnie może się znaleźć na playliście, miało kilkanaście tysięcy utworów. Owszem, na playliście większość to była muzyka około jazzowa, ale audycje autorskie, to było coś, czego w trójce nie było nigdy, jeśli chodzi o rozmaitość muzyczną.

To było najlepsze radio w mojej wsi, powiem więcej, to było najlepsze radio jakie kiedykolwiek znałem.

Już go nie ma, bo było za dobre i za ambitne, co przekładało się na słuchalność.

Kawiarniany jazz? 

Mam jedno skojarzenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniedziałek, 25.03.24, godz. 9:10 - Jakub Skorupa - Dzień Dobry jestem z Polski - dno rodem z siłowni i fitness klubów,
ale Jezz napisze, że to przecież świetna rzecz. 😁

Następny, zagraniczny kawałek - podobna kicha.

3 godziny temu, jezz napisał:

Gorillaz to kicha. Ok, przyjmuję do wiadomości.

Ja nie wiem co to było...może źle spojrzałeś. Ten Jakub Skorupa to był zareklamowany przez prezentera, to od razu zapisałem.

Szokujące kulisy pracy w RMF FM. Mobbing w Trójce to przy tym pikuś.
Jezz jakby tam pracował, poradziłby sobie natychmiast - po prostu zmieniłby pracę, bo to fachowiec, którego przyjmą wszędzie z pocałowaniem ręki.
Ale co mają zrobić szeregowi i początkujący pracownicy, którzy nie są aż takimi fachowcami jak Kolega Jezz z naszego forum?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, soundchaser napisał:

Jezz jakby tam pracował, poradziłby sobie natychmiast - po prostu zmieniłby pracę, bo to fachowiec, którego przyjmą wszędzie z pocałowaniem ręki.

Tak to jest, jak coś się czyta bezrozumnie, to i wnioski wyciąga sie bezrozumne.

48 minut temu, soundchaser napisał:

którego przyjmą wszędzie z pocałowaniem ręki.

Nic na to nie poradzę, że ciebie nie.

45 minut temu, soundchaser napisał:

Ale co mają zrobić szeregowi i początkujący pracownicy, którzy nie są aż takimi fachowcami jak Kolega Jezz z naszego forum?

Co mają zrobić?

Masz w artykule napisane, jedni zmienili pracę, inni zrobili zadymę i Balawajder zaliczył wylot.

15 minut temu, jezz napisał:

Tak to jest, jak coś się czyta bezrozumnie, to i wnioski wyciąga sie bezrozumne.

Jakie bezrozumne? Napisałeś, że jesteś fachowiec i pracę możesz zmienić z dnia na dzień.

16 minut temu, jezz napisał:

Nic na to nie poradzę, że ciebie nie.

Gdzie ja to napisałem? Proszę o cytat.

Fisza w każdym z wcieleń - solo, z bratem, jako Tworzywo czy Kim Nowak lub z przezacnym Ojcem, łykam swobodnie i z przyjemnością.

Również jako prezentera muzyki. Niezmiennie polecam audycję Magiel Wagli, kiedyś trójkowa, dziś w RNŚ (wtorki, godz. 19-21)

Edytowane przez iro III
8 godzin temu, soundchaser napisał:

Jakie bezrozumne? Napisałeś, że jesteś fachowiec i pracę możesz zmienić z dnia na dzień.

Jedyne, co mogę ci zaproponowac, to cofnięcie się do mojego pierwszego postu na ten temat i twojej buraczanej odpowiedzi.

Mogę też ci zaproponować przeczytanie tytułu wątku i pisanie na temat wątku, a nie na mój temat, bo powoli zaczyna mnie to nudzić.

7 minut temu, iro III napisał:

Fisza w każdym z wcieleń - solo, z bratem, jako Tworzywo czy Kim Nowak lub z przezacnym Ojcem, łykam swobodnie i z przyjemnością.

Również jako prezentera muzyki. Niezmiennie polecam audycję Magiel Wagli, kiedyś trójkowa, dziś w RNŚ (wtorki, godz. 19-21)

No to co. Soundchaser napisał, że to kicha z siłowni i mam przyjąć, że tak jest, bo on tak napisał.

Edytowane przez jezz
W dniu 24.03.2024 o 12:29, jezz napisał:

ale audycje autorskie, to było coś, czego w trójce nie było nigdy, jeśli chodzi o rozmaitość muzyczną.

Tak?

Napewno nigdy i u nikogo?

Dobra, to podaj mi jeden gatunek muzyczny, którego nigdy nie "tknął" na przestrzeni lat w swoich autorskich audycjach Piotr Kaczkowski.

(dysko polo, niemieckie szlagry i biesiadną możemy sobie z oczywistych względów, mam nadzieje darować)

27 minut temu, jezz napisał:

No to co. Soundchaser napisał, że to kicha z siłow

Fisz porusza w tekstach swych różne przejawy współcześności,rownież te z "siłowni", sound prawdopodobnie nie wyczuwa kontekstów tych tekstów. 

W dniu 24.03.2024 o 12:29, jezz napisał:

ale audycje autorskie, to było coś, czego w trójce nie było nigdy, jeśli chodzi o rozmaitość muzyczną.

Widać, że mało słuchałeś, np Magiel wagli był pierwotnie w Trójce, a tam była bardzo urozmaicona muzyka i ciekawe opowiastki, a to tylko jeden  przykład. Nie wspomnę o kultowej audycji Ptaszyna. 

12 godzin temu, iro III napisał:

Tak?

Napewno nigdy i u nikogo?

Dobra, to podaj mi jeden gatunek muzyczny, którego nigdy nie "tknął" na przestrzeni lat w swoich autorskich audycjach Piotr Kaczkowski

Tak.

Widzę różnicę między tknięciem, a różnorodnością muzyczną i żebyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość, trójka była radiem, zdominowanym przez rock. Tak też jest i teraz.

W dniu 22.03.2024 o 11:38, soundchaser napisał:

kolejna "perełka" rodem z siłowni - umpa umpa...podobną słyszę często jak mnie mija jakaś beemka na ulicy

13 godzin temu, iro III napisał:

Fisz porusza w tekstach swych różne przejawy współcześności,rownież te z "siłowni", sound prawdopodobnie nie wyczuwa kontekstów tych tekstów. 

Serio? Ja w tej wypowiedzi nie widzę nic o tekście.

12 godzin temu, Ajothe napisał:

Widać, że mało słuchałeś, np Magiel wagli był pierwotnie w Trójce, a tam była bardzo urozmaicona muzyka i ciekawe opowiastki, a to tylko jeden  przykład. Nie wspomnę o kultowej audycji Ptaszyna. 

Widzę, że mało słuchałeś, tak ogólnie.

1 godzinę temu, jezz napisał:

trójka była radiem, zdominowanym przez rock. Tak też jest i teraz.

Żarty chyba sobie robisz. Stacja zdominowana przez rock to np. Antyradio.
Trójka oddala się od rocka stopniowo w kierunku, o którym już pisałem.

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Żarty chyba sobie robisz. Stacja zdominowana przez rock to np. Antyradio.
Trójka oddala się od rocka stopniowo w kierunku, o którym już pisałem.

A skoro tak pisałeś,to tak jest i już. O tym też wiem.

A domyślileś się o jakich trojkowych czasach pisal iro, czy odpowiadasz z rozpędu.

Teraz też jest to radio glownie z muzyką rockową, co uważam za błąd, ale może to się zmieni.

Powtarzam - w Trójce brak różnorodności muzycznej. Tylko krzykliwy rock i pop. Gdzie w ciagu dnia soul, rap, cos jazzowego, big band, kawałek muzyki filmowej, aktorskiej? Ciągle sieczka na jedno kopyto!

3 godziny temu, slaaawek napisał:

Gdzie w ciagu dnia soul, rap

Rapu akurat nie brakuje, zwłaszcza polskiego na poziomie rynsztokowym. Pewnie na zlecenie sponsorów to puszczają, bo zauważyłem, że wtedy nawet podają wykonawcę, co robią niezwykle rzadko...pewnie takie mają wytyczne.

W dniu 26.03.2024 o 07:13, jezz napisał:

No to co. Soundchaser napisał, że to kicha z siłowni i mam przyjąć, że tak jest, bo on tak napisał.

Przypominam, że to jest wątek o Trójce, a nie o mnie.
Ale Ty to przecież wiesz, bo sam często zwracasz na to uwagę... 😁

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.