Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zna się na corelu ?

daris666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisze tu jeszcze raz.

Mam problem, próbuję eksportować projekt do pliku dxf . Po eksporcie otwieram plik i są przekłamane wymiary, projekt jest mniejszy od oryginału sporo. W pliku cdr wszystko jest ok. Co robię nie tak ?

Może mi ktoś przekonwertuje te pliki albo wyjaśni problem.

Pozdrawiam

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

https://www.audiostereo.pl/topic/126399-czy-kto%C5%9B-zna-si%C4%99-na-corelu/

Także miałem tego typu problemy. Badziewia wychodziły, rzeczy nie były widoczne, albo były zniekształcone. A szkoda. Następnym razem pod wykonawstwo części będę malował w Autocadzie, przypomnę sobie i tyle. Corel to dobre narzędzie jak się go całego opanuje, duże możliwości malować szybko i skutecznie, jednak z zapisywanie w DXF bym odpuścił, chyba że jest jakiś patent. Ja jadę w Corelu nawet płytki, maski we warstwach, sitodruki. Corel dobrze eksportuje do PDF, spróbuj to przetransportować przez PDFa właśnie.

Kolega z forum przekonwertował mi jeden plik na próbę. Za chwilę sprawdzę czy ma dobre wymiary w autokadzie 2013.

Nie ma żadnego okienka z wyborem wymiaru w moim corelu tylko takie okno jak na zdjęciu

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

I musisz wybrać jednostkę milimetry, w końcu w takiej pracujesz :)

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

I musisz wybrać jednostkę milimetry, w końcu w takiej pracujesz :)

przy eksporcie należy wybrać taką jednostkę jaka jest ustawiona na pulpicie roboczym,

w przeciwnym wypadku praca będzie przeskalowana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.