Skocz do zawartości
IGNORED

CD Philips CD 371 wyświetlacz pada ?

Bilbo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takiego cd do jakiegoś czasu i raczej nie chce się z nim rozstawać, czego się pewnie niektórzy nie dziwią .....

Ale, mam mały problem, dwie ostatnie cyfry nie świecą całkowicie, tylko "losowo" jak idą nr, i dioda od "time " też nie świeci - w pewnym momencie zaświeciła jak i cyfry wszystkie , ale to na chwile jakoś .

Odtwarzacz stał xxx lat nieużywany, odkurzony, odmyty , wygrzany już, śmiga pięknie, no ale te cyferki warto by było żeby świeciły w komplecie, napęd chodzi jak żyleta .

Słyszałem o przypadłościach tych wyświetlaczy, ale optymistycznie myślę że może jednak nie padł całkowicie , może jakiś elektrolit, albo zimny lut ? nie rozbierałem jeszcze sprzęta na drobne bo brak czasu .

Może ktoś miał styczność z czymś takim i ewentualnie czy to się da naprawić, czy tak zostanie, bo na nowy moduł nie dam 120 dolców z jebaja, nie ma sensu.

Wrzucam tutaj temat, bo nie wiem w sumie gdzie zapytać .

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Jeśli lutowanie pierwotne było niezbyt poprawne ( co wychodzi po latach )

to mogą być powierzchnie lutowane utlenione lub nawet skorodowane czynnikami

od lutowania, albo wynikające z kontaktu dwóch materiałów.

Większa ilość kalafonii może być jedyną możliwością, żeby nie trzeba było

wylutowywać elementu, żeby je z tych produktów oczyścić.

Zresztą zostawianie po lutowaniu więcej zastygłej kalafonii chroni punkt przed korozją...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość traxman

(Konto usunięte)

Te wyświetlacze nie padają z lutowania, ledy przeważnie też są sprawne, tylko pada sterownik MM5450, kiedyś można było kupić, dzisiaj jest z tym problem.

Podaj typ mam może gdzieś w zapasam wyświetlacze NSM4202, tylko potrzebuje nr. wykonania bo było kilka.

ok ,ale jak będzie czas na spokojną rozbiórke, sprawdze co i jak, dzięki za porady, jestem nastawiony optymistycznie !

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.