Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

musiko, 19 Sty 2010, 23:38

>:-)

Glowica naprawde wyglada super, AKAI GX-52 ma 75% takiej z wygladu.

===

Wspominalem o epidemii jaka obezwladnia wiekszosci z nas (zaczynam rozumiec homosexualizm)

....?....

rozumiec: nie znaczy nic ! ale.. wiesz.. ty masz kolekcje.. ja mam kolekcje.. czas zeby wybrac sie na dziewczyny... (taka teoria)

ALPINE AL-30, za $10, chyba nie byl nigdy grany...BIAS control...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16802-100004757 1263958864_thumb.jpg

post-16802-100004758 1263958864_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie lubie tych czerwonych guzikow, tak jak u taniego TEAC'a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja sobie sam komentuje.. fajnie

Alpine / Alpage / Luxman produkowali najlepsze decki, (mam porownanie)

jesli wam wpadnie Luxman K-obojetnie co; to bedzie chodzil, sam szukam KX-102

Ukryta Zawartość

post-16802-100004754 1263959722_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Alpine / Alpage / Luxman produkowali najlepsze decki, (mam porownanie)

... nie mówię, że nie mają swojej ofercie przyzwoitych sprzętów ale ... ogranicznie tych firm słowem "najlepsze" jest mocno przesadzone ....

nikx, 20 Sty 2010, 09:52

>Alpine / Alpage / Luxman produkowali najlepsze decki, (mam porownanie)

>

>... nie mówię, że nie mają swojej ofercie przyzwoitych sprzętów ale ... ogranicznie tych firm słowem

>"najlepsze" jest mocno przesadzone ....

++ powinienem dodac " w mojej opinji" i juz nie ma problemu..

Pozdrowienia

nikx, jakie twoim zdaniem i pytanie moze do wszystkich z nas: jakie waszym zdaniem decki weszly by do powiedzmy pierwszej 10ki ?

Czy utworzenie top 10 bedzie mialo wplyw na wasz rynek? (pewno tak), z drugiej strony jestem ciekaw w jakim kierunku to sie odwroci. (Problem jaki mi sie pojawia, to to czy wrzucac wszystko do jednego worka czy podzielic je na jakies grupy; tzn. High-End i reszta, a moze tylko te kaseciaki ktore mamy/mielismy fizycznie w posiadaniu.

Dzieki,

Wojtek

Robiliśmy kiedyś takie zestawienia na audiohobby i nic specjalnie konstruktywnego z tego nie wyszło ;) Ale jestem przeciwny powtarzaniu tego, bo ceny potem skaczą.

takie the best of sa bardzo płynne bo czy mozna bezpośrednio porównac deck z lat 70ych i 80/90ych? Jeżeli tak to co będziemy brali pod uwagę (?) ..... Jak porównać decka sprzedawanaego za kilka tysięcy dolarów z tym sprzedawanym za 200$

Osobiśnie nie lubię takich list bo oprócz kilku stałych pewniaków np ze stajni Nakamichi reszta jest bardzo subiektywna .... ja np nie przepadam za pewnymi firmami i choć robili dobre decki coś mi w nich nie leży - np JVC.

Pytasz czy to wpłynie na ceny (?) top 10 - napewno nie wpłynie (!) bo te decki i tak są bardzo drogie i pojawiają się na wolnym rynku w bdb stanie raz na rok .... lub rzadziej.

Natomiast jeżeli byśmy zrobili listę decków popularnych z przedziału 100-400zł to jestem pewien, że wpłynie. Tu doskonałym przykładm jest kilka miłych słów na "naszym" forum o AIWAch - conajmniej dwa modele podrożały znaczne ...

Myślę, że najfajniejsza lista to lista najbardziej pożądanych decków w kolekcji ...

To kryterium bierze pod uwagę, jakość, unikalność, ogólną urodę i pewno "trudność w dostaniu"

Zobaczcie. Taki fajny Pioneer CT-F700 był na Allegro. Mógł być mój, ale po ostatnich zakupach muszę sobie zrobić przerwę. A Tascam 32 tak mnie kusi, że nie powiem co.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>> Kasjel - widziałem go zaraz jak się pojawił na allegro - nawet miałem kliknąć bo dobra cena ... ale potem popatrzyłem na ścianę sprzętów i zamknąłem oczy a potem stronę z aukcją .... czas iść na odwyk - przecież nie można kupowac wszystkiego co ma "dobrą cenę". Jakoś to sobie trzeba wytłumaczyć .... nieeee ;) powiedzcie, że mam rację bo będzie mi szkoda tej aukcji ... tak jak do dziś pamiętam Tascama za 130 zł, którego kiedyś nie kupiłem ....(o REVOXie Kasjelowym nie wspomnę ;)

nikx - takie korzystanie z okazji to nawet ma sens. Przecież zawsze można odsprzedać taki klocek z zyskiem. No.....przynajmniej po jakimś czasie, jak się powiedzmy znudzi. Tylko że wychodzi na to, że niemal całe życie kręci się wokół kupowania i sprzedawania na Allegro. A przecież są ważniejsze w życiu sprawy.....

Ja już mam coraz mniej rzeczy "na sprzedaż". Wszystkiego mi szkoda i jestem już przywiązany do tych zabawek. Są takie, które sprzedał bym dopiero wtedy gdy zaglądała by mi śmierć głodowa w oczy :-))

No, no, widzę, że Tascam już kilka razy był o krok od kliknięcia...

Też próbuję to sobie racjonalizować, mówię sobie, że poczekam do wieczora, jeśli dziś go ktoś inny kupi, to będzie znaczyć, że on nie był mi przeznaczony. Mija kolejny dzień, a Tascam wciąż na mnie czeka...

dokładnie, ja nie jestem typem handlarza ... ciężko mi sprzedać decka, którego kupiłem za stuwkę i przesiedziałem nad nim tydzień lub dwa by wyglądał i chodził jak trzeba .... najczęściej gdy nie ma dla niego miejsca to rozdaję w "dobre ręce" to co nazbierałem - i zysku z tego nie ma :( .

Tylko złośliwości żony ... ;)

A dzisiaj odtwarzam sobie muzyczkę "Dire Straits" na Teacu A 550RX i jest super. Magnetofon który posiada "Dolby NR" oraz "DBX", a gra bezszumnie z wyłączonymi wszystkimi tymi systemami redukcji szumów ! Odkąd przestał "trzaskać", to uwielbiam na nim słuchać muzyki.

Wciąż nie mam rolek dociskowych do Revoxa B 710. Może teraz ktoś z Was mi pomoże ?

Kasjel, 20 Sty 2010, 21:28

>Forecast88 - no kurde ! Tak samo się męczę i myślę dokładnie tak jak Ty ! My tutaj jesteśmy wszyscy

>tak samo pochrzanieni ! :-))

Ja czasami wychodze na papierosa (nie pale w domu) na kilka minut przed koncem jakiejs aukcji, a potem jeszcze mi zostaje jakies 30 sekund i kurcze mus jest kupic....

Choroba....

-- jak by tak mozna bylo miec kilka kobitek na raz to by sie czlowiek nie nudzil.....

:-)

Witam!

To dopiero jest miniaturka, dzisiaj doszła, sztuka kolekcjonerska, dlatego nie rozpakowuję: Technologia NT, kaseta do nagrywania w cyfrowych magnetofonach z technologią NT 120min (60 na każdą ze stron), nagrywanie już w technologii cyfrowej, ale nie znam parametrów, miały zastąpić dyktafony na microkasetę, niestety pliki cyfrowe zrobiły swoje :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bałem się, żeby ktoś o nim nie zaczął pisać na forum ;)

Postanowiłem sprawdzić tego decka, wygląda bardzo zachęcająco i zbiera dużo pochwał to zobaczę jak zagra. Ale już z zewnątrz widać, że solidna robota, front jak dla mnie piękny.

Witam

Wszystkich oto mój Decka Marantz 5220

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-26243-100004625 1264151279_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piękny......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

dulon184, 22 Sty 2010, 12:49

>No!

>Też takiego chce .

>Sliczniutki

Magnetofonik mi się bardzo podoba, dlatego go tez kupiłem, jest on rzadkością na allegro i jak się pojawił uszkodzony sprzęt z opisem usterki nie grania jednego kanału oraz szumami w drugim, z uciętym kablem zasilającym, to myślałem że z tego nic nie będzie, ale zakupiłem go za chyba 120 zł, Po otrzymaniu paczki i podłączeniu magnetofonu do sieci, wsadzeniu kasety okazało się że odtwarza na 2 kanałach i to nawet jednakowo. Ogólnie dożo roboty z nim nie miałem Przeczyściłem głowice która była strasznie zabrudzona, oraz popsikałem wszystkie potencjometry kontaktem, co dało doskonały efekt, magnetofon działa doskonale, jego jedyną wadą jest to że przy niektórych kasetach jak TDK FE zwalnia na przewijaniu ale na innych przewija dobrze. Ciesze się że go kupiłem, po wyczyszczeniu go wygląda świetnie front panel am tylko jedną ryskę koło licznika taśmy.

Teraz poluję na jego młodszego brata 5020

Pozdrawiam

Wiadomo gdzie jest ładny TECHNICS RS-B608R. Może ten model to żadne wielkie Hi-End ale, ale wyglada na zadbany egzemplarz i ma piękny wskaźnik wysterowania - jak moja 605 ;) bo to generalnie ten sam deck tylko z reversem. Gdyby był za 1/3 ceny, to bym wziął w ciemno.

Marantz zawsze miał swój oryginalny i niepowtarzalny design. Zarówno w latach siedemdziesiątych, jak i późniejszych. Jest wielu ludzi, którym taki styl się podoba....ale nie mnie.

Są chyba tylko dwa modele decków, z początku lat 80-tych które mi się podobają. Te te które mają już możliwość zaprogramowania odtwarzanych utworów i wskaźniki wys. fluorescencyjne.

Technics RS 673 to bardzo dobry i solidny deck ! Ma wspaniałą głowicę uniwersalną typu SX. Przełączanie funkcji następuje bardzo głośno, ponieważ oparte jest na elektromagnesach.

Mój egzemplarz jest w stanie idealnym. Dałem za niego kiedyś 100zł na Allegro. Ostatnio naprawiłem w nim przewijanie, ponieważ ślizgały się w nim kółka cierne. Tak w sumie, to taki "brzydal" ale gra bardzo dobrze. Ciekawostką jest to, że nie wymagał wymiany pasków napędowych, podobnie jak jeszcze starszy mój Technics RS 676.

• Pokaż nowe odpowiedzi