Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Uszyk-Dragon o którym myślę i w temacie którego prowadzę korespondencje to ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wygląda dobrze z opisu, a sprzedający zapewnia, że stan faktycznie bardzo dobry.

co o tym myślisz ?

W swoim stadzie Dragona nie posiadam i wcale do niego nie mam ciągotek.Mam 680 ZX z którego jestem b.zadowolony ale z chęcią zamieniłbym na ZX-7.

Jednakże żaden z Naków,Tandbergów i wszystkich innych razem wziętych decków, nie jest w stanie ani muzykalnością,ani przejrzystością dźwięku,ani dynamiką pobić tego poniżej urządzenia.

Standard VHS.

Kaset za grosze full. No i jakość muzyczki której chce się na prawdę słuchać.

Piękny egzemplarz,który w l.90-tych kosztował duużo więcej niż Twoja obecna kasa do wydania.

Kupiłem jako uszkodzony za śmieszne grosze. Uszkodzony,ponieważ mechaniczne elementy zostały powleczone smarem który wysechł i stwardniał.Po usunięciu go i nałożeniu nowej warstwy pracuje jak nowy.

Jak na razie decki na CC poszły na chwilową odstawkę.

post-26861-0-56624900-1418500323_thumb.jpg

post-26861-0-97830200-1418500334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ekstra te Videło.

ale ja wole magnetofony, nawet z ich niedoskonałościami.

niemniej panasonic wygląda po byku.

To videło to dla tych co dźwięk traktują poważnie.

Ale można sobie też kupić bombonierkę za 8-10 tys.zł.

Wolna wola.

Uszyk, Ty masz swoją wizję na muzykę i sprzęt,ja mam swoją.

pewnie masz rację, jeżeli o dźwięk chodzi, ale w tej zabawie nie chodzi o racje :-)

niemniej na ebay za prawie nówkę tego wideło, trzeba dać 1300 złotych, w porównaniu z cenami naka czy tanberga, to faktycznie niewiele.

szkoda, ze mnie to nie kręci.

ale kompletnie nie czuję tego.

www.cichykot.com

Uszyk, Ty masz swoją wizję na muzykę i sprzęt,ja mam swoją.

pewnie masz rację, jeżeli o dźwięk chodzi, ale w tej zabawie nie chodzi o racje :-)

niemniej na ebay za prawie nówkę tego wideło, trzeba dać 1300 złotych, w porównaniu z cenami naka czy tanberga, to faktycznie niewiele.

szkoda, ze mnie to nie kręci.

ale kompletnie nie czuję tego.

O.K.

Dla mnie temat zamknięty.

Ukryta Zawartość

wygląda dobrze z opisu, a sprzedający zapewnia, że stan faktycznie bardzo dobry.

co o tym myślisz ?

Sprzedawca zawsze powie, że stan bardzo dobry. Zdjęcia nie oddają stanu rzeczywistego. Jak na moje oko trochę zmęczony ten DRAGON. Poszukaj w lepszym stanie wizualnym. Chyba, że nie zależy Ci na wyglądzie sprzętu. Ja nie mierzę tak wysoko. Od paru dni mam prostego NAKA DR -8. Stan idealny. Powiem tak: jeśli prosty dwugłowicowiec, którego mam gra baaardzo dobrze, to co potrafi DRAGON?. Tylko czy ta różnica w jakości dźwieku ( pomijając bajery, przyciski itp) jest warta wydania takich pieniędzy?

Ukryta Zawartość

O proszę :) To miło, że nie tylko ja się bawię w vhs audio hifi. U mnie też cc na razie w odstawce, a mam jedynie magnetowid domowy a nie profesjonalny jak Twój. Dzisiaj miałem licytować podobnego Panasonica jak Twój, ale w ostatniej chwili zorientowałem się, że to player bez możliwości nagrywania :) Twój model jest idealny, ale na razie nie widzę takich w okazyjnych cenach. W tej chwili słucham takiego Blaupunkta, i co do jakości, wierności nagrań nie mam zastrzeżeń. Kosztował na giełdzie 40 pln, i okazał się w pełni sprawny. Brzmieniowo nie "wyłożył" się na żadnym materiale. Z cc- wiadomo- bywa różnie pod tym względem.

Mam rezerwie jeszcze Panasonika F-55.

Warto zrobić temu Blaupunktowi przegląd mechanizmu. Zmyć stary zużyty smar i nałóżyć świeży.Ja użyłem smaru TF(silikon + teflon).

Ukryta Zawartość

Ale tu nie chodzi o to żeby na "czymś" nagrywać za wszelką cenę - ale o to żeby to robić za wszelką cenę na naszych niedoskonałych deckach !!!! Przecież w gruncie rzeczy wszyscy dobrze wiemy że przegrywanie CD na analog to nonsens. Z jednej strony deck ma być najdoskonalszy aby jak najwierniej nagrał a z drugiej strony powinien być "niewierny" i dodać swoje "ciepełko". VHS nie wspisuje się w ogólną koncepcję ;) Zdrowych na tym forum nie uświadczy. I O TO CHODZI !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

Cichy 70

Ukryta Zawartość

ten z allegro, wygląda na trupa całkowitego, wystarczy na przyciski popatrzyć.

facet z ebaya mam dziś przysłać lepsze zdjęcia.

zobaczymy, opinie też ma same dobre, a sprzedał trochę topowych modeli.

Ukryta Zawartość

www.cichykot.com

Ciekawe czy wygrał ktoś z naszych ? No i ciekawe co pokaże ten magnetofon po podłączeniu do zasilania ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kasjel, jak widzę info >>brak kabla, magnetofon nie sprawdzony<<

to 99% to trup i to nie do reanimacji.

Sprzedający doskonale wie o tym.

ale biorąc pod uwagę ile kosztują części do Voxa, też licytowałem, poddałem sie przy 250 złotych ;-)

www.cichykot.com

No fakt. To jest bardzo prawdopodobne że sprzedający coś ukrywa. Sam kiedyś kupiłem mostek z głowicami do szpulowego Uhera Royal de Luxe w oryginalnym etui. Był wystawiony jako niesprawdzany, stan nieznany. Po otrzymaniu przesyłki wszystko wyglądało świetnie ! Głowice bez śladów zużycia. Wręcz niewiarygodne że taki komplecik jeszcze mi się trafił po tylu latach od jego produkcji. Tylko że po chwili okazało się że głowica nagrywająca jak i odtwarzająca mają popalone uzwojenia. Nie działał nawet jeden kanał w żadnej z tych głowic. Z drugiej jednak strony zauważyłem że niektórzy sprzedawcy z Allegro sprzedają wszystko "jak leci". Dochodzą do wniosku że nie opłaci im się nawet czyścić sprzętu ani robić dobrych zdjęć do aukcji. Tak jak wrzuci grata do samochodu w Niemczech, tak go wystawia na aukcję i tyle. Tak więc jest też możliwe, że jak pisze "Sprzęt nie sprawdzony z powodu braku kabla zasilającego" to może być prawda. Bo jak wiadomo kabel zasilania do Revoxa B710 jest nietypowy. Diabli wiedzą ! Kto nie ryzykuje ten nic nie ma...

Tak więc jest też możliwe, że jak pisze "Sprzęt nie sprawdzony z powodu braku kabla zasilającego" to może być prawda. Bo jak wiadomo kabel zasilania do Revoxa B710 jest nietypowy. Diabli wiedzą ! Kto nie ryzykuje ten nic nie ma...

Ja w to nie wieżę , tym bardziej u handlarza .

Koszt kabla + podłączenia i sprawdzenia w takich modelach niewielki a wtedy taki sprzęt można jako sprawny sprzedać dużo , dużo drożej .

Kasjel,niby tak, ale sprzedający też nie idiota, wg mnie to jest tak, sprawdził ceny, włączył sprzęt, ewidentnie nie działa, to wystawił, że nie wie czy uszkodzony.

bo jakby napisał, że nie działa, to by poszedł za 2 stówy, a jak "może nie działa" to ludzie się łudzą, że trafią złote jajko za grosze.

ja w każdym razie coraz bliżej naka, aukcja już ściągnięta negocjuję cenę ( wymieniam się ze sprzedającym na sprzęt foto )

O widzę muda44 ma takie samo zdanie jak ja.

takie zdjęcia między innymi dostałem od Svena:

1.

Ukryta Zawartość

2.

IMG_1491_zps7499e887.jpg

3.

IMG_1493_zpsc37bce06.jpg

4.

IMG_1492_zps1706f759.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cichy70

www.cichykot.com

Kto nie ryzykuje ten nic nie ma...

Całkowicie zgadzam się z tym poglądem. Np kupiłem jako dawcę CT-757 z odciętym kablem, zakurzony, "zablokowana kieszeń", itd. Gdy przyszedł, jeden rzut oka na włącznik, na którym błyszczał nieskazitelny chromowy paseczek, uświadomił mi że to super zakup. Śrubki odkręcane pierwszy raz po opuszczeniu fabryki, w środku paski w stanie zaniku, rolka i oponka idlera "skamieniałe", ten magnetofon przeleżał gdzieś całe lata nieużywany. Teraz ten deck to mój najlepiej zachowany egzemplarz z kolekcji. Ale nabyłem też sporo złomu, mimo ładnych fotek. Dzisiaj, gdy dostępne są znakomite środki kosmetyki samochodowej i sprzedawcy zależy, skutecznie można prezentować weterana jako "fabryczny" stan.

Wygląd najczęściej używanych elementów klawiatury wiele mówi, ale je też można przecież wymienić.

Co innego dać z 50zł a co innego grube stówy lub tysiące .

Nie sądzę też żeby ktoś wynosząc coś takiego z obciętym kablem na śmietnik dbał żeby się nie porysowało .

takie zdjęcia między innymi dostałem od Svena:

Nie Twój gust ale mając taka kasę to bym kupił CT95

Ukryta Zawartość

co o tym myślisz ?

A może zamiast tego Dragona :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uszyk, myślałem tez o tym Nakamich, to od tego samego sprzedawcy nawet, jeszcze się zastanawiam.

czekam teraz na "kwit z warsztatu" z przeglądu dragona, co było robione itd.

myślę, że do piątku będzie wszystko wiadomo :-)

www.cichykot.com

są, nie całe, ale są, wiem że świadczy to o przebiegu, ale reszta przycisków wygląda bardzo dobrze.

sprzedający cały czas zarzeka się, że jest w doskonałym stanie technicznym.

póki co nie mam podstaw aby mu nie wierzyć, a meczę go już od soboty.

Edytowane przez cichy70

www.cichykot.com

sprzedający cały czas zarzeka się, że jest w doskonałym stanie technicznym.

Jak każdy :)

I pewnie leżał w szafie u dziadka Niemca i nie jeździł po polskich drogach ...

:)

Po tego Nakamichi to trzeba by dupsko w autobus zapakować i umówić się na odbiór osobisty. Samochodem się nie opłaci a wysyłka to zbyt duże ryzyko. Dać tyle kasiory i nie widzieć wcześniej sprzętu to odpada ?

przyjmuje zwroty, tyle uzgodniłem.

ech, pocieszacie mnie jak możecie widzę :-)

nigdy się nie naciąłem na sprzęcie kupowanym na portalach, więc może i tym razem będzie dobrze ?

weźta nie straszta ;-)

www.cichykot.com

Tak jak pisałem "Kto nie ryzykuje ten nic nie ma". Ale w tym przypadku o głos dopomina się zdrowy rozsądek.

Za duża kasa żeby bawić się w hazardzistę :-)

dostałem skan kwitu naprawy, cwana bestia, bez ceny jest,

ktoś z kolegów szprechen ? bo ja tylko isz chabe grubą babę i isz geje w pireneje :-)

a Tutaj,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z jeszcze piękniejszą ceną :-)

IMG_1585_zps40afcea3.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cichy70

www.cichykot.com

Panowie, co powiecie na temat Teac,a V5000 ??? Właśnie dorwałem takiego za dwie stówki do naprawy, ale pewnie tylko pasek płaski do wymiany ew. czyszczenie styków jako że jest w nim ów słynny mechanizm Sankyo jak w Onkyo TA 2570.

Ktoś tu kiedyś zachwalał nawet Teac,a V3000 więc V5000 powinien być lepszy. Widzę że posiada ręczną kalibrację. Ciekawe jak brzmi i do jakiej klasy magnetofonów można go zaliczyć ?

Panowie, co powiecie na temat Teac,a V5000 ??? Właśnie dorwałem takiego za dwie stówki do naprawy, ale pewnie tylko pasek płaski do wymiany ew. czyszczenie styków jako że jest w nim ów słynny mechanizm Sankyo jak w Onkyo TA 2570.

Ktoś tu kiedyś zachwalał nawet Teac,a V3000 więc V5000 powinien być lepszy. Widzę że posiada ręczną kalibrację. Ciekawe jak brzmi i do jakiej klasy magnetofonów można go zaliczyć ?

Mam V-3000 i V-3010. Ładne brzmienie, ciepłe z mruczącym basem i dobrą sceną, ale do TA-2570 to im daleko wg mnie. V-5000 nie znam, ale powinien być lepszy...

W.

Wojtek

• Pokaż nowe odpowiedzi