Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

system VHS już na samym początku oferował gorszą jakość obrazu niż inne systemy ale ostatecznie zwyciężył z powodu takiego że był po prostu najtańszy.

VHS wygrał bo najwięcej tytułów było właśnie w tym formacie. I bodajże mocne "poparcie" tytułami z branży XXX wydatnie pomogło w popularyzacji tego systemu.

A co do sprzętu AGD i RTV. Mogę sobie jeszcze wyobrazić kolekcjonowanie żelazek, ale pralek już nie za bardzo. Chyba, ze ktoś dysponuje stodołą. RTV ma to do siebie, ze służy w większości do dostarczania przyjemności człowiekowi a AGD w zasadzie do zaspokojenia najzwyklejszych potrzeb bytowych. Do RTV podchodzimy bardziej emocjonalnie.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

A Nakamichi 1000 z uszkodzoną głowicą nagrywania też nie nada. Nie jest w pełni sprawny jakby nie gadał. Revox też. Ja odpadam :).

VHS mam tylko jeden (JVC ERA). Nawet oglądam na nim filmy (czasami) :).

stereo-hifi com

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co o tym sądzicie???

Za jakieś 2 tyg dotrze do mnie srebrna wersja tego decka, za jakieś 1/3 ceny tego z olx'a.

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Ukryta Zawartość

A co o tym sądzicie???

fajny magnetofon grający nieco po "jasnej stronie mocy", bardzo dynamiczny, żywy. Dobrze wykonany, mechanizm Sankyo, więc dobry dostęp do części lub ewentualnych "dawców".

Sprzedawca dość długo buja się z tym egzemplarzem w różnych portalach z ogłoszeniami. Moim skromnym zdaniem w dobrym stanie nie jest wart więcej niż 600zł.

Ukryta Zawartość

Eeeee. Dałbym 400 i to tylko, że ma folię. Zupełnie jak kupno auta z folia na fotelach a w bagażniku resztki po przewożonych płodach rolnych i inwentarzu.

Ukryta Zawartość

tu był za 600 ale u sprzedawcy "znanego" z wysokich cen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

<br />Moim skromnym zdaniem w dobrym stanie nie jest wart więcej niż 600zł.<br /> <br /> <br />

.. może czyta to forum i zrezygnuje z ambicji cenowych i zejdzie do pułapu akceptowalnego. Ciekawi mnie czy było cos w nim grzebane. Bo po plombie na bocznej śrubce nie było nic robione, a to oznacza, że robota kogoś czeka. Wiem, wiem gość napisał, że były robione, ale przez kogo? Przez niemiecki serwis? Może dlatego cenie się teraz, bo zapłacił ze 200-300 euro i teraz może chce przynajmniej część odzyskać?

Ukryta Zawartość

tu był za 600 ale u sprzedawcy "znanego" z wysokich cen

z kieszenią od czarnej wersji :) dlatego taka cena, inaczej byłoby jeszcze drożej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez artekk

z kieszenią od czarnej wersji :) dlatego taka cena, inaczej byłoby jeszcze drożej.

Obstawiam, że dostał go w takim stanie i być może nie zgłębił tematu i nie zauważył tego faktu. W opisie nic o tym nie ma : "Stan wizualny zdjęcia real-foto ma trochę rys na górze obudowy ,czoło SUPER ."

.. może czyta to forum i zrezygnuje z ambicji cenowych i zejdzie do pułapu akceptowalnego

Gość jest cierpliwy i to bardzo skoro od sierpnia ub.r. wystawia i cena ani drgnie.

stereo-hifi.com

"Gość jest cierpliwy i to bardzo skoro od sierpnia ub.r. wystawia i cena ani drgnie." - może ma ustawiony automat i ponawia po zakończeniu? Czeka na kogoś, kto nie spojrzy na ceny obok i wreszcie kupi.

Gratuluję zakupu. Kolor oczywiście srebrny. Kręci w żołądku na samą myśl. :) Jak dotrze mam nadzieję, że pokażesz ze dwa zdjęcia?

stereo-hifi com

Czeka na kogoś, kto nie spojrzy na ceny obok i wreszcie kupi.

Przykładowo jeden sprzedawca z Krakowa z dwóch kont wystawia ten sam deck w dwóch różnych cenach, licząc że ktoś kliknie w ten tańszy, mimo że wcale tani nie jest. Tak więc z tym porównywaniem cen to nie tak różowo bywa jak by się zdawało.

stereo-hifi.com

Taka praktyka jaką opisałeś to niestety szukanie jelenia. Jeśli ktoś planuje zakup decka musi rozglądać się w wielu źródłach, jak widać. Warto zajrzeć w ogłoszenia lokalne. Trafiają się czasem ciekawe sztuki. Szkoda, że często jest tylko odbiór osobisty i daleko, jak było z nieodżałowanym (przeze mnie) Nakamichi ZX-9 nie tak dawno temu...

stereo-hifi com

Szkoda, że często jest tylko odbiór osobisty i daleko, jak było z nieodżałowanym (przeze mnie) Nakamichi ZX-9 nie tak dawno temu...

to mógł być fake, jaki i chyba ostatni Dragon z olx. Ostatnio sporo takich ogłoszeń z gratami high end ukazuje się w tamtych stronach na olx, jakieś dziwnie tanie Accuphase' y etc.

A ja sobie dałem pass, wchodze na allegro raz może na tydzień, klikam do obserwowanych, po czym oczywiscie pamiętam że muszę coś kliknąć przed zakończeniem i oczywiscie zapominam później . . . . . dzieki temu nic nie kupiłem i nie straciłem, bo widuje te same decki później w uszkodzonych że coś tam jednak szwankuje bezpowrotnie . . . . ale może jakiegoś pięknego słonecznego dnia coś sie upoluje jeszcze skromnego. Jakiś marazm w temacie mam, przesyt ?

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

fajny magnetofon grający nieco po "jasnej stronie mocy", bardzo dynamiczny, żywy. Dobrze wykonany, mechanizm Sankyo, więc dobry dostęp do części lub ewentualnych "dawców".

Sprzedawca dość długo buja się z tym egzemplarzem w różnych portalach z ogłoszeniami. Moim skromnym zdaniem w dobrym stanie nie jest wart więcej niż 600zł.

Dzieki za radę pozdrawiam

to mógł być fake, jaki i chyba ostatni Dragon z olx. Ostatnio sporo takich ogłoszeń z gratami high end ukazuje się w tamtych stronach na olx, jakieś dziwnie tanie Accuphase' y etc.

Być może tak było z tymi Nakami. Nie miałem możliwości zweryfikować. Inną sprawą są wspomniane przez Ciebie Accuphase. Widziałem na własne oczy jeden ze wzmacniaczy tej marki z ogłoszenia OLX, Sansui też. Wspaniałe maszyny. Niestety poza moim zasięgiem. Pewnie mówimy o różnych ogłoszeniach, ale ja widziałem Accuphase E-202 oraz Sansui BA i CA 2000.

stereo-hifi com

Być może tak było z tymi Nakami. Nie miałem możliwości zweryfikować. Inną sprawą są wspomniane przez Ciebie Accuphase. Widziałem na własne oczy jeden ze wzmacniaczy tej marki z ogłoszenia OLX, Sansui też. Wspaniałe maszyny. Niestety poza moim zasięgiem. Pewnie mówimy o różnych ogłoszeniach, ale ja widziałem Accuphase E-202 oraz Sansui BA i CA 2000.

Np. był Accuphase E-406 za ok. 3tys. zł :) Zadzwoniłem, ale gość tak głupio gadał, że od razu widać było, że to ściema.

Np. był Accuphase E-406 za ok. 3tys. zł :) Zadzwoniłem, ale gość tak głupio gadał, że od razu widać było, że to ściema.

Za takie cudo tylko 3 tysiące to faktycznie dziwnie wygląda. Zastanawia mnie tylko fakt puszczania takiej "ściemy". No, chyba że ktoś lubi odbierać setki telefonów.... Co z tego, jak nie umie się wysłowić :).

stereo-hifi com

MamutDK,

czyżby kolejna sytuacja ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma podobno w ofercie monobloki Marantz Ma -5. Identyczne fotki znalazłem w google w nieaktualnej ofercie z OLX z miejscowości Gołdap z drugiego końca Polski.

Z drugiej strony lubimy kupować tanio a nie w wywindowanych do poziomu absurdu cenach za stary sprzęt audio.Jak widzę ceny które są teraz kilka razy większe niż dałem a do tego sprzęcik fajnie gra i działa, to poprawia mi się nastrój.

Edytowane przez dzeus67

Zrobiłem numer i zgrałem ten filmik z You Tube dotyczący demontażu Optiniki RT-9100 po czym odtworzyłem go programem/odtwarzaczem video z regulacją prędkości odtwarzania. Teraz już można zauważyć co facet robi po kolei :-)

widuje te same decki później w uszkodzonych że coś tam jednak szwankuje bezpowrotnie

To w sumie nawet dobrze, że lądują w uszkodzonych.Jednakże to bardzo nieliczne przypadki, że handlarz tak robi. Najczęściej jednak deck ktoś kupuje i ten sam egzemplarz wraca na portal aukcyjny. Powód? Tylko można domyślać się jakiejś "niespodzianki". Pewnie jest tak, że deck ma jednak usterkę na tyle dla kogoś istotną, że z różnych względów decyduje się na zwrot. W opisie "starej-nowej" aukcji oczywiście ani słowa i "mina" czeka na kolejnego kolekcjonera-sapera. Co by tu dużo pisać: większość decków ma usterki, o których pewnie sprzedający wiedzą, a które jakimś dziwnym trafem nie znajdują się w uszkodzonych. Chociaż ostatnio coraz więcej aukcji trafia jednak w "uszkodzone" i zakładam, że jednak sprzedający wychodzą na swoje. Lepiej dać rzetelny opis dysfunkcji, określić cenę i sprzedać szybko niż wystawiać aż do znudzenia. W takim przypadku zarabia tylko allegro poprzez prowizje od wystawienia.

Ukryta Zawartość

Ktoś chętny? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

Słucham sobie właśnie na Nakamichi CR-2A kasety nagranej na Pioneerze CT-959. Taki sobie ubogi Nak, ale jak ładnie !!! Ktoś wspominał o słabej kompatybilności Dolby: Nak - reszta świata. Kasetka z CT-959 nagrana w C pięknie gra na Nakamichi. Żadnych artefaktów, pompek, westchnień i tym podobnych. Rzekłbym; jest za........ a ja rzadko kiedy pieje z zachwytu.

Lubię kiedy gra muzyka...

Panowie, jak nazywają się fachowo te paski do spinania przewodów w sprzęcie AV ??? Może jakiś link do aukcji Allegro ???

Kasjel chyba nazywają sie strapy.

Panowie, jak nazywają się fachowo te paski do spinania przewodów w sprzęcie AV ??? Może jakiś link do aukcji Allegro ???

Ja mówię trytytki ;) Ale w hurtowniach funkcjonuje to jako opaski zaciskowe po prostu.

Lubię kiedy gra muzyka...

Artekk

Ten Tandberg wystawiony jest faktycznie w niskiej cenie. Opis też lakoniczny. Dzeus67 znalazł takie same fotki w innym ogłoszeniu, więc tym razem to "fake" :).

Sk-victor

Mówili, że Naki CR nie grają zbyt dobrze. Czasem warto nie słuchać "podszeptów" :).

stereo-hifi com

Ten Tandberg wystawiony jest faktycznie w niskiej cenie. Opis też lakoniczny. Dzeus67 znalazł takie same fotki w innym ogłoszeniu, więc tym razem to "fake" :).

intuicja mnie nie myli. Wadia 850 za 2350zł to też mało prawdopodobne. To kolejne ogłoszenie tego sprzedawcy, zresztą wszystkie chyba już nieaktualne.

intuicja mnie nie myli. Wadia 850 za 2350zł to też mało prawdopodobne. To kolejne ogłoszenie tego sprzedawcy, zresztą wszystkie chyba już nieaktualne.

Jakieś dziesięć minut temu chciałem obejrzeć tę Wadię i się zawiodłem. Nieaktualne. Jak widzę to chyba wszystkie ciekawe urządzenia "sprzedał".

stereo-hifi com

Zrobiłem numer i zgrałem ten filmik z You Tube dotyczący demontażu Optiniki RT-9100 po czym odtworzyłem go programem/odtwarzaczem video z regulacją prędkości odtwarzania. Teraz już można zauważyć co facet robi po kolei :-)

Co pójdzie "pod nóż" w Twoim debiucie filmowym?

Propozycje na tytuły:

- Imperium demagnesuje

- Cztery kasety i deck

- Przewinęło z wiatrem

Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

• Pokaż nowe odpowiedzi