Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że 95 jest lepszą konstrukcją niż model niższy M85, który brzmieniowo był przeciętny. Nawet bardzo. Napisz jak wypadł w porównaniu z czymś popularnym. Mam nadzieję, że nie jest to przerost formy nad treścią, gdyż wygląda obiecująco.

Mój 95 kiedyś nie "ruszył" więc nic o nim nie wiem.

Mam nadzieję, że 95 jest lepszą konstrukcją niż model niższy M85, który brzmieniowo był przeciętny. Nawet bardzo. Napisz jak wypadł w porównaniu z czymś popularnym. Mam nadzieję, że nie jest to przerost formy nad treścią, gdyż wygląda obiecująco.

Mój 95 kiedyś nie "ruszył" więc nic o nim nie wiem.

Dlatego pytałem o kalibrację taśmy żeby prawidłowo zrobić test nagrania i nie rozczarować się.

Nagrania z innych decków nie są miarodajne.

Nie mam instrukcji obsługi i w sieci też nie mogę jak na razie nic znaleźć.

Panowie, czy miał ktoś do czynienia z deckami Onkyo z serii Integra produkowanymi po modelu TA-2570? Jak do tego modelu mają się TA-2760, TA-2870 i TA-6711? Porównywał ktoś?

Też polecam te kółka z RB model, złożyłem z nich kółko do Grundiga 7200 i od miesiąca sprzęt chodzi jak nowy. Jedyny problem był taki że te kółka mają ok 2mm grubości, więc trzeba je zeszlifować. No ale zarówno plastik kółek jak i skuwka są dobrze szlifowalne, wiec nie było większego problemu.

Przy okazji, kolego Kasjel mam prośbę. Czy mógłbyś zrobić fotkę głowicy i okolicy swojego Senatora, po zdjęciu przedniego dekla? Ostatnio kupiłem na allegro i walczę z nim, głowica w moim jest jakoś podejrzanie krzywo zawieszona, patrząc z przodu.

Nie wiem czy takie zdjęcie cię zadowoli, ale innego nie mam możliwości zrobić....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powoli odrestaurowuje tascama 234 uporałem się z brakiem dwóch wskaźników,jeszcze brakują mi gałki cztery już dopasowałem jeszcze cztery podwójne.Lepsze były by oryginalne ale nie można ich dostać Kasjel dzięki za linka już zamówiłem myślę że będą pasować.Deck jeszcze nie jest grający nie załącza play brakuje podświetlenia itd.

Ukryta Zawartość

post-19370-0-24995800-1413444469_thumb.jpg

post-19370-0-98169700-1413444484_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki Kasjelu, wczoraj rozebrałem głowicę z okolicą do rosołu i rzeczywiście nie ma innej możliwości montażu, po prostu jest ona fabrycznie zamontowana trochę w przechyle, lewa strona wyżej, widzę że na Twoim zdjęciu jest dokładnie tak samo. Daje się nawet jakoś ją zestroić, ale te przechylenie nie dawało mi spokoju, bałem się że po prostu ktoś kiedyś w tę głowicę solidnie przydzwonił i będzie po zawodach.

Prawa rolka też widzę zmieniona, ma ktoś jakiś fajny patent na wyciąganie osi? Ja już zastanawiałem się aby rozkuwacz do łańcuchów rowerowych jakoś do tego przysposobić. No i w moim senatorze jeszcze lewy wskaźnik poziomu się zablokował, czeka mnie pewnie rozbiórka.

Witam.Mam prośbę.Zostałem obdarowany zestawem Schneider TS 5005.Kiedyś nie gustowałem w takich kombajnach,ale trochę go szkoda,szczególnie, że jest kompletny.W jego zestaw wchodzi magnetofon kasetowy TDS 15.Jest to dwusilnikowy,sterowany logicznie jednogłowicowiec.Nie mogę o nim nic znalesć w sieci.Znalazłem co prawda na amerykańskiej stronie serwisówkę,ale mocno płatną.

Może ktoś się zetknął z takim wynalazkiem i mógłby mi pomóc w przywróceniu go do życia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Masius

Te gałki nawet pasują, te cztery są oryginalne, czy dobrane?

>>Marek-41

Poszukam w swoich źródłach, może gdzieś coś jest na ten temat. Fajnie by było znaleźć serwisówkę - poszukam. Możesz opisać co Ci nie działa?

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja bym poszukał oryginalnych gałek ... a może warto kupić takie coś dla samych gałek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Poszukaj bo bo te srebrne sorry ale nie pasują ;)

Ukryta Zawartość

Jest to dwusilnikowy,sterowany logicznie jednogłowicowiec.

Wydaje mi się, że ma nagrywanie. Poza tym, bardzo fajny sprzęcik. Kiedyś nawet takie cudo było marzeniem :)

>>Masius

Te gałki nawet pasują, te cztery są oryginalne, czy dobrane?

>>Marek-41

Poszukam w swoich źródłach, może gdzieś coś jest na ten temat. Fajnie by było znaleźć serwisówkę - poszukam. Możesz opisać co Ci nie działa?

Ogólnie nie działa przewijanie w obie strony,ani play.Po włączeniu którejkolwiek z tych funkcji,chwilę się zastanawia,a następnie zaczyna mrugać dioda stop,co zapewne oznacza błąd.Bardzo ciężko obracają się obie szpulki.

Muszę się do niego dobrać i zobaczyć jaką ma mechanikę,lecz na razie wysiadło zasilanie całości.Najpierw muszę je przywrócić,aby działać dalej.Serwisówka by się bardzo przydała.Ps.Oczywiście ma nagrywanie,system dolby i nawet diody szczytowego poziomu we wskaznikach.

Edytowane przez Marek-41

Marek - ja kiedyś miałem taki kombajn Philipsa. Schemat był schowany wewnątrz za płytą główną. Może Ciebie też czeka taka miła niespodzianka :-)

Nie nie są oryginalne trudno jest takie kupić zwłaszcza te podwójne,ale to nie jest największy problem deck po włączeniu pracuje bardzo głośno.Przewijanie jest ok ale co ciekawe po włączeniu play zaczyna przewijać nie podnosi mostka z głowicami rolka do wymiany bo się klei.

Nie nie są oryginalne trudno jest takie kupić zwłaszcza te podwójne,ale to nie jest największy problem deck po włączeniu pracuje bardzo głośno.Przewijanie jest ok ale co ciekawe po włączeniu play zaczyna przewijać nie podnosi mostka z głowicami rolka do wymiany bo się klei.

Spróbuj umyć izopropanolem wszystkie mikrostyki pod klawiszami sterowania. One mogą być zanieczyszczone. Tym samym wzrasta opór danego mikrostyku i dlatego sygnał z niego jest fałszywie odbierany przez centralny układ sterujący.

>>Marek-41

Znalazłem na ebay`u:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Moje źródła niestety nie mają w bazie nawet tej firmy...

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Marek, mogę Ci kupić jak chcesz.

Witam,

Koledzy widzę, że macie dostęp do instrukcji serwisowych. Sam szukałem, ale bez skutku.

Potrzebuję serwis do kompaktu NAD C545 bee. Będzie mi ktoś w stanie pomóc?

Odwdzięczę się.

Pozdrawiam,

Filip

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Witam,

Koledzy widzę, że macie dostęp do instrukcji serwisowych. Sam szukałem, ale bez skutku.

Potrzebuję serwis do kompaktu NAD C545 bee.

http://www.hifiengine.com/manual_library/nad/c545bee.shtml

post-3254-0-19113600-1413727222_thumb.jpg

Edytowane przez G.Mark

Dziękuję. Myślałem, że bez rejestracji się obejdzie. Nie raz miałem tylko wyciągnięcie danych. Ale jest OK.

Zasilacz rozpracowany.

Dziękuję.

Mam trochę elementów II-go sortu z GX 75/95, CT 939, 959, RS-B795.

Jeśli potrzeba - proszę pisać. Za darmo oddaję. Niech służą.

Dziękuję. Myślałem, że bez rejestracji się obejdzie. Nie raz miałem tylko wyciągnięcie danych. Ale jest OK.

Zasilacz rozpracowany.

Dziękuję.

Mam trochę elementów II-go sortu z GX 75/95, CT 939, 959, RS-B795.

Jeśli potrzeba - proszę pisać. Za darmo oddaję. Niech służą.

Oj, to ja poprosił bym o klawisz stop/eject do GX95 jeśli oczywiście nie jest wytarty. Edytowane przez Kasjel

Jesli ktoś miałby ochotę na moje Nakamichi BX-300 i ZX670, oba po tuningu kondensatorów elektrolitycznych oraz opampów na Burr Browny i całkowitej kalibracji i czyszczeniu to zapraszam na priva.

Tanio nie będzie.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie,ma ktos moze Denona DRW-580? Albo czy ktos wie,czy w tym decku jest mozliwosc regulacji skosu glowic,zdejmuja sie oslony kieszeni? I czy ktos ma moze Aiwe AD-WX929 i moglby powiedziec cos na temat tego jak brzmi i jak dziala w niej Play Trim?

Kupilem Yamahe KX-580 i czekam na nia,jutro powinna juz byc. Pozdrawiam Wszystkich :-)

Panowie,ma ktos moze Denona DRW-580? Albo czy ktos wie,czy w tym decku jest mozliwosc regulacji skosu glowic,zdejmuja sie oslony kieszeni? I czy ktos ma moze Aiwe AD-WX929 i moglby powiedziec cos na temat tego jak brzmi i jak dziala w niej Play Trim?

Kupilem Yamahe KX-580 i czekam na nia,jutro powinna juz byc. Pozdrawiam Wszystkich :-)

Nie posiadam Aiwy AD-WX929 ale mam AD-WX999 którą chyba należy uważać za wyższy, a może nawet najwyższy model dwukasetowca Aiwy. Niestety mimo to magnetofon brzmi kiepsko. Brak niskich tonów, przestrzeni i wyostrzone wysokie tony. Można go używać jedynie jako takiego "grajka przy pracy". Ale na pewno nie do poważniejszego słuchania muzyki. Co do Denona to nie miałem tego decka. Ale mam magnetofony w których regulacja skosu głowicy jest możliwa dopiero po zdjęciu panela przedniego. Tak więc niektórzy producenci nie ułatwiali użytkownikom tej czynności.

Nie posiadam Aiwy AD-WX929 ale mam AD-WX999 którą chyba należy uważać za wyższy, a może nawet najwyższy model dwukasetowca Aiwy. Niestety mimo to magnetofon brzmi kiepsko. Brak niskich tonów, przestrzeni i wyostrzone wysokie tony. Można go używać jedynie jako takiego "grajka przy pracy". Ale na pewno nie do poważniejszego słuchania muzyki. Co do Denona to nie miałem tego decka. Ale mam magnetofony w których regulacja skosu głowicy jest możliwa dopiero po zdjęciu panela przedniego. Tak więc niektórzy producenci nie ułatwiali użytkownikom tej czynności.

Dziekuje Kasjel za pomocna odpowiedz! A ta Aiwa tak mi sie spodobala i w sumie za niewielkie pieniadze moglbym ja kupic,ale nie ma co sie spieszyc!

Najciekawsza (i spośród 9x9 najrzadziej spotykana i najtrudniejsza do zdobycia) była chyba Aiwa AD-WX909, w której prawy mechanizm, nagrywający, co prawda nie miał autorewersu, ale za to był trójgłowicowy. Niestety, znam ją tylko z obrazków.

Ja również zapytam w temacie AIWY. Pytanie raczej bez szansy na pozytywną odpowiedź - ale zapytam. Czy może ktoś ma (na zbyciu) ładny front panel do AIWY AD-F910. Posiadam taką idealną technicznie ale ze zniszczonym frontem. Chciałbym aby była ładna.

Lubię kiedy gra muzyka...

• Pokaż nowe odpowiedzi