Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś Brauna C2. Były w nim zworki do regulacji charakterystyki. Z ciekawości się nimi pobawiłem i zmieniał się przede wszystkim poziom wysokich tonów. Może w RS631 jest podobna regulacja na PR-kach? Jeśli masz serwisówkę do niego to może co takiego w nim znajdziesz?

Niektóre decki mają możliwość ustawiania charakterystyki częstotliwościowej dla odtwarzania i np. W Akai GXC 750D takie potencjometry oznaczone są jako "Pb.sens". Tylko że ja z tego Akai i tak nie wyciągnąłem zadowalającej mnie jakości dźwięku w przeciwieństwie do Akai GXC 740D. Nie udało mi się to również w przypadku Pioneera CT-F850. Dałem sobie spokój gdy spotkałem się z opinią kolegów z tego wątku że te decki odtwarzają nie najlepiej. Nigdy nie byłem zadowolony z jakości odtwarzania Hitachi D1100M a nawet nie specjalnie podoba mi się brzmienie D3300M. Jestem niemal przekonany że po prostu "te typy tak mają" i miały nawet gdy były nowiutkie. Bo kto w końcu powiedział że każdy deck "Vintage" musi grać wspaniale ? Były konstrukcje te mniej i te bardziej udane....

KASJEL, masz tam podkówki poziom wyjścia i obok zaraz eq wyjścia jak w 676 ? to sobie to EQ ustaw.

Ja jutro na nowo i na świeżo sobie to poustawiam bo już rozkminiłem co i jak , a deck jak go się ustawi zasuwa aż miło, kasete zajechałem w trupa chyba bo wkólko nagrywam i odtwarzam hehehehe , a już się chciałem go pozbyć ......

Co do cromo taśm to są do nagrywania tylko podkówki

Regulując w nim cokolwiek stwierdzam ze z powodu 40 letniego leżakowania cała elektronika jest .....zleżała, kondziory fatalne, różnica w ustawieniu biasu na regulatorach samych jest ogromna , jak poustawiam równo nagrywanie na nim tak ze na Onkyo chodzi równo to wskaźniki mi w nim chodzą trochę krzywo .......masakra, ale się uparłem i dam rade .

aaaaa mam cykające kasety Basfa , jakby ktoś potrzebował .....żeby mu cykało w nocy .....

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Taki teraz podłączyłem do grania...Sony TC-K71

Dziewica nie gmerania, nic nie kręcone, nic nie wymieniane, prawie ryski nie ma, wszystko oryginalne, leżakował chyba z ponad rok u mnie i teraz sobie na święta pogra.

Po dwóch godzinach grania wyrównały mu się kanały przy nagrywaniu.

Dźwiękowo.... no cóż można powiedzieć po tylu latach? jest dobrze, daje rade nie drażni, nagrywa prawidłowo, dwa wałki robią swoje, jakość jest super, i pewnie się jeszcze polepszy po paru dniach.

W środku czyściutki jakby w ogóle nie był używany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) WP2016122_anqaqss.jpg WP2016122_anqaqsa.jpg WP2016122_anqaqap.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Do mnie dzis dojechała nowa zabawka na święta:)

P.S. Jak wgrać zdjęcie na forum z iPhone żeby nie było do góry nogami?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. To ten za 3333 pln? ;)

2. Najprościej to ajfona obrócić o 180 stopni

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Ukryta Zawartość

Gratuluję!!!

Miałem niedawno okazję go pomacać. Ale już go nie mam.

Jak w pełni sprawny to wielka frajda.

Ukryta Zawartość

1. To ten za 3333 pln? ;)

2. Najprościej to ajfona obrócić o 180 stopni

Niee. Ten mój z Niemiec w idealnym stanie. Niestety cena tez idealna;)

Gratuluję!!!

Miałem niedawno okazję go pomacać. Ale już go nie mam.

Jak w pełni sprawny to wielka frajda.

W pełni sprawny i w idealnym stanie wizualnym. Długo szukałem takiego egzemplarza....

Bilbo

Gratuluję ładnej maszyny. Po tym co pokazuje TCK6B na pewno Twój gra ładnie. Nawet bardziej. Mój też z godziny na godzinę się rozkręca. Jakby nawet bas trochę nabierał "mięcha" :). Słucham go codziennie i coraz bardziej się utwierdzam, że był to naprawdę dobry zakup.

Rollins

Szacuneczek. Takiego prezentu i ja bym sobie życzył, ale mój Mikołaj do Niemiec nie jeździ na saksy :D. Gratuluję! Łezka się w oku kręci, że nie mój.... A tam, kto wie. Może za rok.

Do mnie dotarła skromniejsza maszynka. Wspominany wcześniej Telefunken HC730T. Stan ogólnie niezły. Widać, że jest zaniedbany-brudny miejscami, klawisze sterowania blokują się, bo tyle brudu na nich a szczelina w panelu ma malutką tolerancję. Tor przesuwu do generalnego czyszczenia i małej naprawy ułamanego plastiku w środku. Paski-po dwa zamieniły się w maź... Miałem nadzieję, że tylko popękane. Czeka mnie sporo czyszczenia tego syfu. No i oczywiście widoczny na zdjęciach z aukcji wyrwany jeden przycisk i szybka na środku. Masa roboty, może dziś chociaż doczyszczę tę maź. Oby.

Teraz dobre strony: ciężki jak diabli w porównaniu do wielkości, wszędzie stal i aluminium. Wykonanie super. Stara dobra szkoła. W środku czyściutki i nie ruszany. To chyba najważniejsze. Elementy elektroniczne średniej klasy, nic nie wylane czy wystrzelone. Po podłączeniu do prądu działa.

Mam jeden kłopot. Kasjel, sam mnie naprowadziłeś na ten model (chwała Ci za to :D) i może wiesz. Otóż, w lewej kieszeni głowica kasująca jest biała a w prawej brązowa. W Twoim też tak jest? Po spojrzeniu we wnętrze zauważyłem, że opcja nagrywania jest włączana klawiszem w prawej kieszeni. Tak jakby tylko ona nagrywała. Ta biała głowica wygląda na ruszaną i nie wiem co o tym myśleć. Jeszcze kilka fotek na początku grzebaniny:

Ukryta Zawartość

post-58791-0-93856100-1482350074_thumb.jpg

post-58791-0-51432000-1482350083_thumb.jpg

post-58791-0-45476700-1482350093_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stereo-hifi com

Bilbo

Gratuluję ładnej maszyny. Po tym co pokazuje TCK6B na pewno Twój gra ładnie. Nawet bardziej. Mój też z godziny na godzinę się rozkręca. Jakby nawet bas trochę nabierał "mięcha" :). Słucham go codziennie i coraz bardziej się utwierdzam, że był to naprawdę dobry zakup.

Rollins

Szacuneczek. Takiego prezentu i ja bym sobie życzył, ale mój Mikołaj do Niemiec nie jeździ na saksy :D. Gratuluję! Łezka się w oku kręci, że nie mój.... A tam, kto wie. Może za rok.

Do mnie dotarła skromniejsza maszynka. Wspominany wcześniej Telefunken HC730T. Stan ogólnie niezły. Widać, że jest zaniedbany-brudny miejscami, klawisze sterowania blokują się, bo tyle brudu na nich a szczelina w panelu ma malutką tolerancję. Tor przesuwu do generalnego czyszczenia i małej naprawy ułamanego plastiku w środku. Paski-po dwa zamieniły się w maź... Miałem nadzieję, że tylko popękane. Czeka mnie sporo czyszczenia tego syfu. No i oczywiście widoczny na zdjęciach z aukcji wyrwany jeden przycisk i szybka na środku. Masa roboty, może dziś chociaż doczyszczę tę maź. Oby.

Teraz dobre strony: ciężki jak diabli w porównaniu do wielkości, wszędzie stal i aluminium. Wykonanie super. Stara dobra szkoła. W środku czyściutki i nie ruszany. To chyba najważniejsze. Elementy elektroniczne średniej klasy, nic nie wylane czy wystrzelone. Po podłączeniu do prądu działa.

Mam jeden kłopot. Kasjel, sam mnie naprowadziłeś na ten model (chwała Ci za to :D) i może wiesz. Otóż, w lewej kieszeni głowica kasująca jest biała a w prawej brązowa. W Twoim też tak jest? Po spojrzeniu we wnętrze zauważyłem, że opcja nagrywania jest włączana klawiszem w prawej kieszeni. Tak jakby tylko ona nagrywała. Ta biała głowica wygląda na ruszaną i nie wiem co o tym myśleć. Jeszcze kilka fotek na początku grzebaniny:

Głowica "kasująca" w lewej kieszeni to tylko atrapa pełniąca raczej funkcję prowadnicy. Możliwość nagrywania jest tylko w prawej kieszeni co z resztą można poznać po klawiszach sterowania. Wymiana pasków jest łatwa. Z tego co pamiętam to tylko jeden mały kwadratowy pasek na każdą kieszeń jest trudny do wymiany i ja ich nie wymieniałem bo nie było potrzeby. W Twoim egzemplarzu powinno być tak samo. Tak jak pisałem wcześniej jest to magnetofon dwukieszeniowy bez tzw. "wodotrysków". Jak widzisz nie posiada nawet funkcji nagrywania w lewej kieszeni. Ale poczekaj....

Zrobisz go, wymienisz paski itd. i zobaczysz...

Albo raczej posłuchasz he,he !

Porysowaną gałkę "Record Level" pomaluj lakierem w sprayu do felg samochodowych po uprzednim zeszlifowaniu rys i oklejeniu taśmą reszty która nie wymaga lakierowania.

Głowica "kasująca" w lewej kieszeni to tylko atrapa pełniąca raczej funkcję prowadnicy. Możliwość nagrywania jest tylko w prawej kieszeni co z resztą można poznać po klawiszach sterowania. Wymiana pasków jest łatwa. Z tego co pamiętam to tylko jeden mały kwadratowy pasek na każdą kieszeń jest trudny do wymiany i ja ich nie wymieniałem bo nie było potrzeby. W Twoim egzemplarzu powinno być tak samo. Tak jak pisałem wcześniej jest to magnetofon dwukieszeniowy bez tzw. "wodotrysków". Jak widzisz nie posiada nawet funkcji nagrywania w lewej kieszeni. Ale poczekaj....

Zrobisz go, wymienisz paski itd. i zobaczysz...

Albo raczej posłuchasz he,he !

Tak też przypuszczałem z tą pseudo głowicą. Mechanizm ma podobny Kenooda KX-100, w którym też wymieniłem paski, więc nie będzie z nimi tragedii. Muszę odwiedzić mój sklepik z paskami. Chyba wykupię gościowi wszystkie i będę miał na zapas do innych wynalazków. Ostatnio jak u niego brałem paski, nie miał ich zbyt wiele. W ostateczności, pojadę na Wolumen. Ciężko będzie mi znaleźć czas przed świętami na reaktywację Telefunkena. Zobaczę. Dzięki Kasjel za namiary na niego. Naprawdę "zdrowo" wygląda i waży :).

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Ja mam kilkaset różnego typu pasków na zapas. Nie cierpię ich kupować dopiero wtedy gdy jakiś magnetofon czeka na ich wymianę. Oczywiście niekiedy muszę bo nie mam odpowiedniego. Wówczas od razu zamawiam inne rozmiary by koszt przesyłki się opłacił.

90% kopiarek ma nagrywanie tylko na jedną kieszeń, nagrywarki na dwie kieszenie to zazwyczaj topowe modele, a czasem mają odrębne funkcje np Dolby, praktycznie jak dwa osobne magnetofony.

Ja mam kilkaset różnego typu pasków na zapas. Nie cierpię ich kupować dopiero wtedy gdy jakiś magnetofon czeka na ich wymianę. Oczywiście niekiedy muszę bo nie mam odpowiedniego. Wówczas od razu zamawiam inne rozmiary by koszt przesyłki się opłacił.

Ja jeszcze posiłkuję się tym moim sklepikiem, ale jak i jemu zbraknie to zostaje internet. Przejażdżka na Wolumen nie skończy się tylko na paskach. U mnie zawsze tak bywało, że stamtąd wychodziłem z czymś więcej niż chciałem :).

stereo-hifi com

90% kopiarek ma nagrywanie tylko na jedną kieszeń, nagrywarki na dwie kieszenie to zazwyczaj topowe modele, a czasem mają odrębne funkcje np Dolby, praktycznie jak dwa osobne magnetofony.

I ja tak mam w TC-WR870. Osobne mechanizmy nagrywające, osobne układy Dolby.

cwaniaków trochę ponosi przed świętami w poszukiwaniu jeleni

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

u mnie najlepiej i najmniej inwazyjniej sprawdził się spirytus salicylowy z apteki, benzyna nie dawała rady a on elegancko czyści ten syfek .

Tak samo doskonale czyści obudowy kamer - te powierzchnie które pokrywali "gumą ".

Pot z rąk po iluś tam latach reaguje z tym i robi się klajster, tak odczyściłem już część kamery, pracochłonne to ale przynajmniej się nie będzie kleiła do rąk teraz.

Panowie teoria : pisałem kiedyś o głowicach podwójnych że są ustawiane w dwóch płaszczyznach - mają po 3 śrubki .

Czy jest to możliwe żeby był dobry skos, a płaszczyzna inna ??? czyli ta trzecia śrubka inaczej ustawiona ? dlaczego pytam? bo już któryś z kolei 3 głowicowiec nie zgadza się z innym a na 2 gl wychodzi odwrotnie, czyli na drugim za mało lewego a na 2 gł lewego jest za dużo.

Ktoś mądry coś powie ? w temacie ? zasadniczo odpada zużycie głowicy bo są one twarde

Czy mieliście przypadki że na magnetofonie "matce " wszystko jest ok a na drugim i trzecim nierówne kanały?

Edytowane przez Bilbo

cwaniaków trochę ponosi przed świętami w poszukiwaniu jeleni

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy był tyle dał, ale trzeba stwierdzić, że sprzęt w bardzo ładnym stanie. To tez się dla wielu liczy. Coś jednak czuję, że będzie jak z tym Pioneerem za 4000 zł, co przez pól roku leżał i chyba dalej leży nietknięty jak dziewica.

Czy mieliście przypadki że na magnetofonie "matce " wszystko jest ok a na drugim i trzecim nierówne kanały?

Tak, ale pomagało czyszczenie toru i demagnetyzacja głowic. Na audiohobby.pl - forum - czytałem, że najpierw się robi czyszczenie, sprawdza elektronikę, a regulacja głowic na końcu, zwłaszcza jak lakier na śrubach jest nietknięty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dariusz_61729

Koledzy,może któryś z was posiada zbędny silnik przewijania od Tchnicsa RS-TR 555 ,lub wie gdzie kupić?

Sprawdź czy z ten będzie pasować:

Ukryta Zawartość

nowa zabawka na święta:)

P.S. Jak wgrać zdjęcie na forum z iPhone

Dragon?? I to robiony AjFonem??? No jak można tak ludziom Święta psuć ;-))

Super! Pozazdrościć Mikołaja! :-)

Niestety cena tez idealna;)

Długo szukałem takiego egzemplarza....

Napisz proszę czy mając worek pieniędzy to na Zachodzie także ciężko coś znaleźć w stanie adekwatnym do ceny? Myślałem, że to specyfika naszego rynku i wiodącego portalu aukcyjnego ale jako, że nie mam żadnego doświadczenia z zakupami w cywilizowanych karajach stąd ten temat mnie żywo interesuje, nawet nie z ekonomicznej a bardziej ze społecznej strony zagadnienia....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jmaciek

Napisz proszę czy mając worek pieniędzy to na Zachodzie także ciężko coś znaleźć w stanie adekwatnym do ceny? Myślałem, że to specyfika naszego rynku i wiodącego portalu aukcyjnego ale jako, że nie mam żadnego doświadczenia z zakupami w cywilizowanych karajach stąd ten temat mnie żywo interesuje, nawet nie z ekonomicznej a bardziej ze społecznej strony zagadnienia....

No niestety czasy się zmieniły i co raz częściej na zachodzie też trafiają sie tzw. buble. W tej chwili Dragon w stanie "sklepowym" tzn. bez rys, w pełni sprawny, nie grzebany w środku - to koszt rzędu 1700 - 2000 euro. Niestety jak moja praktyka pokazuje płacąc 2000 euro nawet - nie mamy gwarancji że dostaniemy produkt w stanie top. O ile wizualnie - to można jeszcze zweryfikować oglądając zdjęcia - to już stan techniczny bywa rózny. Czasami w zawiązku z niewiedzą sprzedającego - któremu wydaje się, że wszystko jest ok, a czasami trafia się po prostu na oszusta, handlarza...itd...

Oczywiście jeszcze pół biedy jak coś jest uszkodzone i nikt nie próbował tego naprawiać na pałe... takie przypadki są najgorsze.. często później, żeby wrócić do stanu fabrycznego to mordęga...

dodatkowo praktycznie nikt nie dysponuje taśmami wzorcowymi...a tak naprawdę sprzedając i piszac, że np. magnetofon jest w stanie top - powinien być sprawdzony takimi tasmami pod względem skosu, poziomów i innych regulacji i parametrów określonych przez producenta.

Na szczeście ja takowe posiadam, mierniki także - więc jestem w stanie wiele rzeczy skorygować.

Tylko, że w przyapdku Dragona - łatwo wpaść w coś naprawdę karkołomnego - to dość skomplikowany magnetofon.

Tak naprawdę w dziejszych czasach nie odważyłbym się kupić czegoś za takei pieniądze bez osobistego sprawdzenia.

Edytowane przez rollins

dodatkowo praktycznie nikt nie dysponuje taśmami wzorcowymi...a tak naprawdę sprzedając i piszac, że np. magnetofon jest w stanie top - powinien być sprawdzony takimi tasmami pod względem skosu, poziomów i innych regulacji i parametrów określonych przez producenta.

Na szczeście ja takowe posiadam, mierniki także - więc jestem w stanie wiele rzeczy skorygować.

Tylko, że w przyapdku Dragona - łatwo wpaść w coś naprawdę karkołomnego - to dość skomplikowany magnetofon.

Tak naprawdę w dziejszych czasach nie odważyłbym się kupić czegoś za takei pieniądze bez osobistego sprawdzenia.

Nasz,(bo tak mogę to nazwać) był kupiony za 800 eu jako uszkodzony i tak miał namieszane że mój zaprzyjaźniony serwisant (jeszcze się posiłkował kolegami po fachu) siedział nad nim kilka miesięcy żeby nie zepsuć urządzenia do reszty.

Jestem ciekaw czy Twój egzemplarz jest tak samo wrażliwy na kalibrację i nagrywanie taśm, mówiąc delikatnie, lekko uszkodzonych (pofalowania, zgnioty itp.) Głowica od azymutu śledzi cały czas ścieżkę i jak tylko jest coś nie tak zaraz są problemy z ustawieniem parametrów.

Wiem że do takiej "legendy" nie powinno się wkładać taśm uszkodzonych ale 90% posiadanych przeze mnie taśm to z drugiego obiegu. Tak jak już pisałem najgorsze są te które męczyły się w samochodowych odtwarzaczach.

Nasz,(bo tak mogę to nazwać) był kupiony za 800 eu jako uszkodzony i tak miał namieszane że mój zaprzyjaźniony serwisant (jeszcze się posiłkował kolegami po fachu) siedział nad nim kilka miesięcy żeby nie zepsuć urządzenia do reszty.

Jestem ciekaw czy Twój egzemplarz jest tak samo wrażliwy na kalibrację i nagrywanie taśm, mówiąc delikatnie, lekko uszkodzonych (pofalowania, zgnioty itp.) Głowica od azymutu śledzi cały czas ścieżkę i jak tylko jest coś nie tak zaraz są problemy z ustawieniem parametrów.

Wiem że do takiej "legendy" nie powinno się wkładać taśm uszkodzonych ale 90% posiadanych przeze mnie taśm to z drugiego obiegu. Tak jak już pisałem najgorsze są te które męczyły się w samochodowych odtwarzaczach.

Szczerze to nie wiem. Nie mam taśm uszkodzonych. Wyrzucam takie.

Słuchałem i bawiłem sie na razie tylko kilka godzin w celu potwierdzenia sprawności. Muszę przyznać ze brzmieniem bije np Revoxa B215 którego tez posiadam. Na razie to mój nr jeden po szpulowcach.

Cena chyba w miarę rozsądna ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena chyba w miarę rozsądna ?

Ukryta Zawartość

"Stan techniczny magnetofonu jest idealny,

Ukruszony napis Technics.Góra porysowana. Na zdjęciu głowic syf dookoła. Ja wolę jak jest czysto :

rsb905_3.jpg

"magnetofon przeszedł jedną naprawę od nowości, a mianowicie zostały wymienione paski.

To bardzo budujące. Poprawił mi się humor :) Jak jesteś zdecydowany to się targuj, i to ostro.

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

"Stan techniczny magnetofonu jest idealny,

Ukruszony napis Technics.Góra porysowana. Na zdjęciu głowic syf dookoła. Ja wolę jak jest czysto :

Przecież napis jest tylko troszkę starty, ryska jest jedna, a ten lakier na sprężynie to przecież drobiazg.

Magnetofon jak nowy!

:D

Przecież napis jest tylko troszkę starty, ryska jest jedna, a ten lakier na sprężynie to przecież drobiazg.

Magnetofon jak nowy!

Czepiacie się, taki zszedł z taśmy produkcyjnej, a te uszkodzenia powstały przy pakowaniu.

A wiecie ze sprzedawca nie musi być audiofilem nie musi się jarać kaseciakami, nie musi się w ogóle znać tylko coś tam liznąć it , może być ignorantem i mu może wisieć jakiś tam kurz .....w czasach kaseciaków znałem takiego, który przecierał kurz po każdym graniu a znałem też i drugiego co napierniczał kasetami i trzaskał kieszenią .... to sprzęt użytkowy i nie ma co wymagać żeby ktoś chuchał na niego , przecież nie sprzedaje to muzeum .....jak i wielu na allegro, biorą ze strychu i wystawiają.

Edit....sorki...sprzet sprzedaje serwis audio i daje gwarancje,, a to bardzo duża zaleta.

Niemiec nie płacze jak wywala do kontenera ....on musi jeszcze za to zapłacić

Przyjechał kolejny Denon z serii DRM 22,33,44 itd ......3 głowice, i jak wszystkie inne siadają w nich idlery, koszmarnie twardnieją na kamień, jakaś plaga. Te magnetofony to są super, mają głowice SF, ciężko dać im rady w normalnych warunkach.

Ukryta Zawartość

Ciekawostka:

Jakie macie najw. pojemności w zasilaniu w magnetofonach ???

Onkyo 2550 ( 70 ) - 15 .000 mikro

Denon DRM 33 - 10.000 mikro

W takich popierdziawkach średniej i niskiej klasy zaledwie 1.000 - 2000 mikro,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bilbo

A wiecie ze sprzedawca nie musi być audiofilem nie musi się jarać kaseciakami, nie musi się w ogóle znać

Zgadza się, lecz jeżeli ktoś opisuje jako stan idealny, nie jest to w porządku. Sam kupiłem z opisem... " Odtwarza, przewija, więcej nie mam możliwości sprawdzenia" ... za uczciwą cenę 47 PLN. Teraz będę potrzebował kogoś, kto nad nim popracuje i dopieści go. Sam nie chcę pchać łap, żeby coś nie zepsuć. Dlatego podczytuję to forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi