Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Henjot ..... to jest 905 a nie 465 i cena i tak jest zbyt niska, że tak powiem okazyjna, serwis daje 90 dni gwarancji - co Ci jeszcze potrzeba ? poza tym kupujesz przez internet, dostajesz fakture, masz 14 dni ustawowych na zwrot bo nie kupujesz na miejscu, nic nie ryzykujesz, same plusy.

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Henjot ..... to jest 905 a nie 465 i cena i tak jest zbyt niska, że tak powiem okazyjna, serwis daje 90 dni gwarancji - co Ci jeszcze potrzeba ? poza tym kupujesz przez internet, dostajesz fakture, masz 14 dni ustawowych na zwrot bo nie kupujesz na miejscu, nic nie ryzykujesz, same plusy.

W przytoczonym przez Ciebie przykładzie zgodzę się.

haha co w tej aukcji jest dziwnego ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już miałem stuknąć ale ,,,,,,,,,,???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Nieśmiało chciałbym zauważyć, że sprzedawca napisał: stan TECHNICZNY idealny. Co mają do tego ryski i kurz na głowicy?

Ja tam nie wiem - stoi wyraźnie: 'używany, nosi normalne ślady użytkowania które są widoczne na zdjęciach'. Kurz na głowicy też nie powinien być straszny, jest bowiem napisane: 'Głowica jest oryginalna firmy Technics ustawiona fabrycznie' co rokuje dobrze, a na pewno wygląda lepiej niż ta śruba i głowica zapaćkana farbą na zdjęciu wyżej (ale ja &!@# estetą jestem a to przecież ma grać a nie wyglądać :-)

haha co w tej aukcji jest dziwnego ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) miałem stuknąć ale ,,,,,,,,,,???

Trzeba było stukać. Za parę groszy dostałbyś w "promocji" rewers :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Tylko nie mogłem się doszukać tej 3 głowicy na fotce, jeśli by połączyć opis z fotką to nie dziwiłbym się że nie nagrywa .....hahahahaha

Generalnie nie pasuje panel przedni do tego co jest w środku. Bo z tego co wiem to 3 głowicowych autorewersów Pioneer nie produkował. A po drugie. Gdzie jest klawisz do zmiany strony odtwarzanej? Wygląda na to, ze pierwsze zdjęcie to jeden deck, a drugie zdjęcie, to inny deck.

Edytowane przez Dariusz_61729

Czepiliście się tego Technicsa. Rzetelne zdjęcia. Cena sensowna. Sprzęt ma 30 lat. Czego chcieć więcej. Nie pasuje, nie kupować.

Lubię kiedy gra muzyka...

Onkyo 2550 ( 70 ) - 15 .000 mikro

Denon DRM 33 - 10.000 mikro

W takich popierdziawkach średniej i niskiej klasy zaledwie 1.000 - 2000 mikro,

Jedno trafo czy dwa ? ;) Denon chwalił się podwojnym zasilaniem...

J.

Bilbo

Kenwood KX-2060 - 16000 mikro (fabryka)

Revox B710 - 16900 mikro (po wymianie)

Nakamichi BX-100 - Koło 6800 + nie pamiętam co = około 10000 mikro

Więcej nie pamiętam. Nie za bardzo zwracałem na to uwagę.

Dzięki za podpowiedzi co do czyszczenia tego g...a z pasków. Tam gdzie miałem dostęp czyściłem, zdziwisz się, chusteczkami nawilżanymi Babydream z Ro...mana. Jedyne dobre. Zmywają pięknie i nie zostawiają dziwnego tłustego osadu. Wystarczy trochę izopropanolu na waciku i wszystko czyste. Dla pewności. Prace nad sprzętami odłożone na czas po świętach. Nie mam na to czasu :(. Dotarł do mnie boombox Hitachi. Standard-brudny, przełączniki do czyszczenia i nie działa radio. Wygląda na zimne luty, ale to się okaże. O dziwo, całkiem ładnie to gra. Na magnetofonie jeden kanał nie domaga. Wygląda też na zimny lut, bo jak ruszyłem potencjometrem to raz zagrał i zepsuty kanał. Okaże się. Przybyła jeszcze jedna maszyna, ale nie związana z tym wątkiem i ją pomijam.

stereo-hifi com

Jedno trafo czy dwa ? ;) Denon chwalił się podwojnym zasilaniem...

J.

yyyyy,eeee,,,, ? Dual power suply nie oznacza 2 transformatorów tylko raczej na osobne stabilizacje, podwójne zasilanie ? symetryczne ? różnie mogą sobie to oznaczyć.

Mam pare Denonów 24,33,44,44hx , 710, 800a i nie widziałem w żadnym 2 traf,ale za to dwa wałki są !

Wczoraj Soniak mi zrobił kawał i nie nawijał dobrze prawej szpulki, patrze sprawdzam, idlera wyglancowałem , a tu z tyłu taki mały paseczek minimalnie za luźny, bardzo cienki to się nie dziwie. Miałem trochę grubszy założyłem i elegancko nawija.

Ten pasek wymienia się bez rozbierania mechanizmu, jedną śrubkę od osłony silnika tylko się odkręca i pensetą cała operacja 10 m, tu trzeba pochwalić firmę za to rozwiązanie, prosty dostęp. Paski od capstanów są w dobrej kondycji, nie ruszałem.

Co się przedwczoraj naszukałem , byłem pewny ze mam 2 takie Sony TC-K71 i jest ten drugi, znalazła się zguba, Ten drugi odpalę w święta ale pamiętam że paski zamawiałem pół roku temu do niego, więc pewnie mu coś było, jeszcze leży TCK-61, ale ten ma coś z zasilaczem bo nie świeci,

Edytowane przez Bilbo

Jakie macie najw. pojemności w zasilaniu w magnetofonach ???

Onkyo 2550 ( 70 ) - 15 .000 mikro

Denon DRM 33 - 10.000 mikro

W takich popierdziawkach średniej i niskiej klasy zaledwie 1.000 - 2000 mikro,

Yamaha kx-1200, chyba cos namotałem, bo troche duzo tego wyszlo.... ale zarówno na schemacie jak i w realu tak to wyglada...sekcja zasilania --> 2x 8200 + 2x3300 + 3x 1000 = 26.000 mikro.

Ukryta Zawartość

Sprzęt z Niemiec jak widzę po wystawiającym. Właściciel używał tylko w niedzielę, przed pójściem do kościoła zapewne. Bo ta cena jest świąteczna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dariusz_61729

Ten sprzedawca specjalizuje się w dziwnych cenach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popatrzcie sobie na ceny na świecie za sprzęt w dobrym stanie , ten nawet 2 koła eu nie wychodzi

Sam serwis takiego modelu to kuuupa kasy,

W Polsce daje sie pasek za 4 zł, woskiem zeszmaci obudowe i sie błyszczy.

Ukryta Zawartość

Sprzęt z Niemiec jak widzę po wystawiającym. Właściciel używał tylko w niedzielę, przed pójściem do kościoła zapewne. Bo ta cena jest świąteczna.

A co złego w tej cenie? Ten magnetofon w takim stanie jest tyle warty....

Ukryta Zawartość

Panowie nic nie rozumiecie ten sprzedawca nie sprzedaje tylko prezentuje swój sprzęt.Myśli sobie a niech zobaczą jakie mam decki.

Tak sie składa ze ja znam tego sprzedawcę. Kupiłem u niego Dragona właśnie. Naprawdę jego sprzęt jest zgodny z opisem. O ile można dyskutować o cenie to w takim stanie to naprawdę rzadkość. A jak pisałem wcześniej uważam ze cena tego dragona z linku jest jak najbardziej Ok.

<br />znam tego sprzedawcę. Kupiłem u niego Dragona właśnie.<br />

Z ciekawości zapytam - po sprzęt byłeś osobiscie? (bo pisałeś uprzednio, że nie odważyłbyś się kupić go za konkretne pieniądze bez osobistego sprawdzenia)?

Z ciekawości zapytam - po sprzęt byłeś osobiscie? (bo pisałeś uprzednio, że nie odważyłbyś się kupić go za konkretne pieniądze bez osobistego sprawdzenia)?

Osobiście odbierałem ale przywiózł mi go do Poznania. Z tego co mówił to jeździ często do Polski. Wtedy akurat jechał i tak uzgodniliśmy. Tak na marginesie bardzo miły człowiek.

Mi zależało żeby kupić coś w absolutnym stanie Top. I faktycznie udało sie.

Edytowane przez rollins

Wszystko co wymyślił człowiek da się złamać, tak samo każdą maszynę da się naprawić. Ja z chęcią przygarnąłbym uszkodzonego Dragona. Może i siedziałbym nad nim długo, ale nie za taką cenę. Niestety, gdy wartość sprzętu przekracza pięć tysięcy to jest jak kop w twarz. Studzi od razu zapędy. Co innego, gdyby moja luba tyle wydawała na waciki :). Czasy się zmieniają i może i do mnie uśmiechnie się szczęście. Rollins, naprawdę gratuluję. Najważniejsze, że jesteś zadowolony z niego. O to w naszym zwariowaniu chodzi, aby te maszyny dawały trochę radości w tym zgniłym, korporacyjnym świecie. Pozwoliły uspokoić się po pracy i delektować dźwiękiem. Przy okazji można czymś zająć ręce i tyle nie palić fajek ;D.

stereo-hifi com

Dzięki. Właśnie chodzi o to żeby być zadowolonym. Szczerze teraz jak mam już dragona w stanie top to może kiedyś skuszę sie na jakiegoś uszkodzonego do naprawy. Ale wtedy to już mówimy o innych pieniądzach. Niestety w przypadku tego modelu ceny zawsze były i będą wysokie. On jak był nowy to kosztował majątek. Był drogi dla mieszkańca zachodu a dla nas ? Nieosiągalny cenowo w latach 80'tych.

Nie przesadzajcie...zależy kto i ile zarabia, mnie nie stać na kalwisza jednego z niego, ale są ludzie co mogą sobie na takiego p co miesiąc po jednej sztuce,

Kwstią jest to że nie on tyle kosztuje tylko ze my mało mamy w kieszeni na niego, a po ostatnich podwyżkach zywnosci jeszcze mniej.

Kiedyś pisałem o Acoustic Research że mi coś w nim nie pasuje, sprzet był praktycznie nowy, wymieniłem tylko pasek .

Pochodził z 2 tygodnie, potem leżakował na strychu a tam chłodno jest, z ponad miesiąc.

Przyniosłem wczoraj i odpaliłem, wrzuciłem kasetę na nagrywanie ..... potem puszczam .......... no i nie ten san sprzet, pojawiły się średniowysokie tony, których mi odrobine brakowało, zwłaszcza ich ostrości, no wszystko jest na swoim miejscu, pełne pasmo, spory zakres dynamiki, Oxygene cudnie graja na nim, Pet Shop Boys dudni aż miło, nawet Kraftwerk nagrałem na zwykłym Maxellu, no po prostu czary ?? no i mam swojego "Dragona"

Ale to nie chodzi ile Dragon kosztuje teraz tylko ile kosztował w 85 roku. To było chyba 2500 dolarów.

U nas za komuny kwota wtedy nieosiągalna. Z tego co słyszałem to volvo w pewexie kosztowało 2 tys.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dla mnie Dragon to przede wszystkim legenda. Mityczny absolut. Technicznie fenomenalnie działający układ NAAC i dźwięk na poziomie topowych decków innych firm. Ten którego słuchałem należy do Robinsona. Było więcej osób które mają podobne zdanie. Innymi słowy czar Dragona prysł. Pozostał mit i pragnienie z młodości.

Ale to nie chodzi ile Dragon kosztuje teraz tylko ile kosztował w 85 roku. To było chyba 2500 dolarów.

U nas za komuny kwota wtedy nieosiągalna. Z tego co słyszałem to volvo w pewexie kosztowało 2 tys.

2 tyś to owszem ale FSO 1500 ;-)

1981:

Fiat 126p 1700 USD

- Fiat 125p 2900 USD, 2700 USD za wersję popularną a 3270 USD za Lux wink.gif

- Polonez 1500 3500 USD. 3270 USD za popularną a 3990 USD za Lux

- Toyota Corolla 5190 USD

- VW Golf 1100/1300 6300/6600 USD

- VW Golf Diesel 6900/7250 USD

- Ford Taunus 6550 USD za gołego 4-drzwiowego sedana z silnikiem 1300 ccm

- Fiat 127 3800 USD

- Fiat Ritmo 55 4700 USD

Ceny giełdowe (tzn wolnorynkowe) aut nowych (rocznik 81) na początku 1981 dla porównania:

- Fiat 126p 205000zł

- Syrena 105 120000zł

- Fiat 125p 370000zł

- Polonez 390000zł (1980r, więc roczny)

- Wołga 500000zł

- Golf (1979) 450000zł (dwulatek)

- Toyota Corolla 720000zł

- Golf (1979) 450000zł (dwulatek)- Toyota Corolla 720000zł

Jak byś obciął z tych kwot jedno zero, to m.w. tyle kosztują obecnie ww modele. Ale sądzę, że w 1981 roku zarobki przeciętnego Kowalskiego były o wiele mniejsze i siła nabywcza złotówki była o wiele niższa.

Ciekawe jaki był wtedy kurs(ale nie państwowy w NBP, ale na ulicy?)

Edytowane przez Dariusz_61729

Jeśli dobrze pamiętam, to jakieś 100-120 zł za dolara, może więcej.

Moja mama zarabiała wtedy może jakieś 25 dolarów.

O zakupach w Pewexie można sobie było pomarzyć.

Serdeczne Życzenia Spokojnych Świąt, więcej dystansu do sprzętu, trafionych zakupów, kręcących się szpulek i przyjemnego kolędowania z magnetofonu.

P.S.

już mam dość zakupów, od 5 rano ........ czas na drzemkę, rodzina zagoniona do ubierania choinki, a kaseciak sobie tak cichutko mruczy kolędy.

• Pokaż nowe odpowiedzi