Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze końcówek mocy

kacpero_1

Rekomendowane odpowiedzi

To ciekawe podejście.

Skoro kupujący nie ma się przejmować czy wzmacniacz gra w klasie A , B czy D ... to czym tak właściwie miałby się przejmować ? :)

Jest zawalony ofertami i sam do końca nie wie co wybrać.

Ciężka sprawa z tym specyficznym charakterem grania końcowek mocy. Mam Bat VK-200 i zawsze uważałem, że gra ciepło i wręcz misiowato, tak faktycznie było z kolumnami Usher, pre Electrocompanieta ( mam go na sprzedaż jakby co ) i Audio Research CD 3. Teraz po przebudowie całkowitej systemu został wspomniany Bat, ale gra już z DACiem na sabre, który jest także przedzwzmacniaczem i kolumnami Definitive Technology. Z misia nie zostało już nic, wręcz mam wrażenie, że jest zbyt jasno i szybko i chyba pozbędę się kabli głośnikowych nordost bluehaeven na rzecz jakiś mulących, bo ja w sumie wolę ciepłe granie. Chodzi mi o to, że cholernie cieżko wstrzelić sie w system z jakimś klockiem bez słuchania, bo każdy system ma swoją specyfikę, a możliwości odsłuchu, szczególnie w przypadku sprzętu używanego, bardzo ograniczone. Jednym słowem gówniane hobby, lepiej iść w rybki albo znaczki(-;. Skąd jesteś, może uda Ci się umówić do kogoś na odsłuch?

Acha i jeszcze apropos rozwiniętego już, niestety w typowy dla tego forum, wątku XLR ów to koncówki Bata mają tylko takie wyjście( przynajmniej tranzystorowe ) i chyba nie da sie ich spiąć z pre bez xlr ów chyba, że jakimiś adapterami, ale to raczej lipa. Tak mi sie wydaje przynajmniej.

Tez kiedyś myślałem o AW180 bo nawet często pojawiały się w ogłoszeniach, ale wybrałem inny kierunek, bardziej ekstremalny.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.