Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki z bass reflex-em z przodu do 7tyś.

Zelazny_gst

Rekomendowane odpowiedzi

Miło jest słyszeć całe pasmo, a fizyki się nie oszuka 18 nie zagra jak 30. Od 2 tygodni jeżdżę po salonach i po ludziach na odsłuchy i słyszałem już wiele kolumn tym bardziej że podwoiłem kwotę którą che wydać. Jak na razie przypadły mi focale 926 oraz bardzo stare sansui-e z prawie 40cm nisko tonowcem. Napewno odsłucam te tonsile żeby wyrobić sobie osobiste zdanie na ich temat oraz tannoye 6.4.

Skoro podwoiłeś budżet zerknij na kolumny z aktywną sekcją basową - tutaj można oszukać fizykę i mieć kolumny, które grają basem cicho. Do tego bipolarna konstrukcja dla większej przestrzenności.

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-bp-8060st-bp8060st-kolumny-podlogowe-bipolarne-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Kupione, prawie w ciemno, w rewelacyjnej cenie nowe Focal aria 948. Zakup całkowicie spontaniczny ze względu na cenę . Jak po wygrzaniu nie będzie to nadal dźwięk którego szukam to klient już czeka. Z odsłuchu tonsili nie rezygnuje, bo po zakupie ari zostało jeszcze fundusze na altusy.

Kupione, prawie w ciemno, w rewelacyjnej cenie nowe Focal aria 948. Zakup całkowicie spontaniczny ze względu na cenę . Jak po wygrzaniu nie będzie to nadal dźwięk którego szukam to klient już czeka. Z odsłuchu tonsili nie rezygnuje, bo po zakupie ari zostało jeszcze fundusze na altusy.

zelazny

ta recenzja mowi , oraz pokazuje to wykres ze te kase cudow nie ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To raczej nie jest zadanie dla Altusów.

mysl typu mniemanologia stosowana,

ja uwazam ze jak najbardziej za te kase,

Ukryta Zawartość

Wiesław Szypniewski sam wiesz jak jest z testami i recenzjami, jak podczas takich testów wypadły Altusy. Na dziś dźwięk tych Focali mi odpowiada , a jak dotrą te altusy w końcu na salon i będę mógł je odsłuchać to na pewno to zrobię.

Szatan pewnie że można kupić tylko ja na moje tyle nie wydałem.

To raczej nie jest zadanie dla Altusów.

to mam konkret pytanie - na jakiej podstawie ,

prosze przedstawic dane, wykresy , ch-rki pasma

schemat zwrotki

ze te altusy 380 nie ciagna calym pasmem

inaczej to jak juz napisalem , bezpodstawne pykanie

widzialem ten artykul na av gdzie pomiarami jakims clio pewnie konkurencja pokazuje rzekome rowy marianskie

ale za to tym clio głosniki stx maja "ładna ch-rke, "wysoka skutecznosc", a zakres pasma ciagna

totalnie szeroki niz glosnik wydaje - zapewne to pic na wode

na jakiej podstawie

Skoro dla Ciebie wyznacznikiem są pomiary i dane techniczne to nie mam więcej pytań.

W audio raczej słuch się liczy bo słuchamy dla przyjemności..a nie tabelek..

to mam konkret pytanie - na jakiej podstawie ,

prosze przedstawic dane, wykresy , ch-rki pasma

schemat zwrotki

ze te altusy 380 nie ciagna calym pasmem

inaczej to jak juz napisalem , bezpodstawne pykanie

widzialem ten artykul na av gdzie pomiarami jakims clio pewnie konkurencja pokazuje rzekome rowy marianskie

ale za to tym clio głosniki stx maja "ładna ch-rke, "wysoka skutecznosc", a zakres pasma ciagna

totalnie szeroki niz glosnik wydaje - zapewne to pic na wode

A schemat zwrotnicy pokaże ci jak kolumny grają? W AV pomiary kolumn to uzupełnienie odsłuchu, a nie żadna wyrocznia. Jakbyś wiedział co to jest Clio i do czego można go wykorzystać, to nie pisał byś takich głupot.

Pomiary i komentarz można znaleźć tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.