Skocz do zawartości
IGNORED

Prawie jak w III-ciej Rzeszy...

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż jakoś trzeba sobie radzić z F-16 bombardującymi z góry i dronami obserwującymi każdy najmniejszy ruch na nie swojej ziemi.

Widzisz tylko efekt eskalacji agresji nie widzisz ludzi sterujących tą eskalacją!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tymczesem w rzeszy Angeli Merkel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Co tu się narodem tchórzy bez charakteru przejmować?! W Getcie warszawskim wydawali Niemcom własnych ludzi a obecnie zachowują się poniżej wszelkiej krytyki; choćby ten ostatni przykład na ziemiach przez nich okupowanych zamordowania z zimną krwią ciężko rannego człowieka. Najmniejszy kurdupel z ich zbieraniny no bo wojsko się tak nie zachowuje; w osłonie przejeżdżającego samochodu jako nadczłowiek z narodu wybranego pokazuje jego wiodące "cechy" !!!

Ukryta Zawartość

Jaki przyklad chyba z cyklu 'A was to murzynow bija'. Gnojek zaatakowal czy nie? Chcial zabic czy nie? W sumie chcial byc swietym to ma. I co chodzi?

Ukryta Zawartość

Jaki przyklad chyba z cyklu 'A was to murzynow bija'. Gnojek zaatakowal czy nie? Chcial zabic czy nie? W sumie chcial byc swietym to ma. I co chodzi?

Kolego pejsaty to kolegi zdanie!

Moje zdanie jest tego typu ze nawet na wojnie nawet z cywilną ludnością uzbrojoną jedynie w nóż mając z sobą karabiny, granaty, czołgi,samoloty,satelity w użyciu obowiązują jakieś zachowania pro ludzkie, humanitarne, konwencja genewska, e.t.c.

Obecny tam personel medyczny zupełnie się tym ciężko rannym w wyniku starcia nie interesował ! Wzięli swojego do karetki i tyle!!! Co do Palestyńczyka to powiedzmy sobie szczerze był u siebie w swoim kraju, dalsze jakieś pytania, problemy z kibucu?

No ale w innych rodzinach się urodziliśmy stąd odmienne zdania, mnie wychowując uczono czegoś innego.

Jaki to naród to przypomina mi się rozmowa z śp. Korwinem Piotrowskim który mi opowiadał jak był świadkiem gdy cała krakowska gmina żydowska, cały kahau z najwazniejszymi przedstawicielami w 1939 roku przyjmowali chlebem i solą w Krakowie na ulicy Starowiślnej wchodzące do Krakowa niemieckie wojska okupacyjne.

Tak ze kolego nie mamy wspólnego języka do dyskusji na ciągłe parszywe zachowania tego narodu!!!

To że jest też tam światła kulturalna elita będąca w opozycji nie zaprzeczam! ale ona ma guzik do gadania, przy władzy jest kto inny a ona sobie tylko na to może tak jak i my popatrzeć i co najwyżej skomentować co zrobiłem.

p.s.Twój tekst również mógłby się odnosić do sytuacji podczas naszego powstania warszawskiego, też cywile walcząc z okupantem niemieckim szli na lufy karabinów z gołymi rękoma.

Tak ze kolego nie mamy wspólnego języka do dyskusji na ciągłe parszywe zachowania tego narodu!!!

Pogadajmy o parszywym zachowaniu "naszego" narodu. Nie jest ci znane ?

Po wojnie na przykład, ocalali wracający do swoich domów nie byli przez sąsiadów witani chlebem i solą ale zabijani bez litości. Motłoch szybko zadomowił się w ich opuszczonych domach. Masowy exodus do Izraela po wojnie miał taki właśnie powód: strach. Bano się swoich miłujących bliźnich sąsiadów.

To że antysemityzm ma się dobrze, na tym forum na przykład, widać choćby po tym wątku.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Po wojnie na przykład, ocalali wracający do swoich domów nie byli przez sąsiadów witani chlebem i solą ale zabijani bez litości. Motłoch szybko zadomowił się w ich opuszczonych domach. Masowy exodus do Izraela po wojnie miał taki właśnie powód: strach. Bano się swoich miłujących bliźnich sąsiadów.

Prześledziłem w internecie historię stosunków polsko-żydowskich w swojej w okresie niepodległej II RP, Okupacji Niemieckie i po Wyzwoleniu (czyli po 1944 roku). Lata 1960 - bo na nich ta historia w mojej okolicy się kończy. O latach II RP mogę napisać tylko tyle, że były próby prześladowań ze strony skrajnej prawicy, skutecznie tłumione w większości przypadków przez władze II RP. Przykładem może być kilkuset osobowy marsz bojówki skrajnej prawicy na moje miasto, w celu rozprawienia się z mieszkającymi tu Żydami, zatrzymany przez kilkunastu lokalnych granatowych policjantów(sic!) na obrzeżach miasta. Lata Okupacji to tradycyjnie małe getto zlikwidowane przez Niemców. Po wojnie nadal żyło tu kilka żydowskich rodzin. Czytałem kilka opracowań lokalnego historyka oraz rozmawiałem z nim osobiście - ostatni raz, jak brałem udział w poszukiwaniach grobu członka rodziny kanclerza Kohla. Nie miał informacji o parszywych zachowaniach Polaków wobec Żydów w moim mieście w latach 1939 - 68. Nie pamiętam tego sam z lat 1960, mimo,ze w latach 1960 bawiłem się razem z dziećmi żydowskiej rodziny W. i doskonale pamiętam ich ojca. Jedyne co pamiętam, to to, że nikt nie stygmatyzował ich za pochodzenie. Do dziś, od kilkudziesięciu lat na jednym z popadających w ruinę budynków wisi tablica, ku czci Żyda słynnego na cały świat. Nikt jej nie sprofanował dotychczas. Dziwie się tylko, że Żydzi ze światowej diaspory nie kwapią się z jej rewitalizacją, a przecież podobno tak dbają o każdy ślad własnej historii. Może za kilka lat postawia tu dochodowy biurowiec jego imienia sfinansowany za żydowskie srebrniki.

Pora na podsumowanie. A jest ono takie. Za wszystko to, co działo się w Polsce pod Okupacja Niemiec, odpowiadają tylko i wyłącznie Niemcy. Jeżeli masz inne zdanie, to je uzasadnij.

Każda policja, każde wojski ma prawo zabić przed i w trakcie, ale nigdy po.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Kolega widzi jedynie szklankę do połowy pełną. Pogromy po wojnie są faktem. To że nie miały miejsca w twoim mieście nic nie oznacza.

Kolega nie chce przyjąć do wiadomości faktu, że to okupant ponosi pełną odpowiedzialność za wszystko na terenie przez niego okupowanym. Polskę w latach II WŚ okupowały do 1941 roku Niemcy I ZSRR, a potem do lat 1944/45 wyłącznie Niemcy. Odpowiedzialność jest jasna i to powinno stanowić punkt wyjścia do dalszych ocen.

Twoje pytanie nie jest na temat tego wątku tak ze nie porozmawiamy.

Jeynym działaniem antyżydowskim z mojej strony i mojej rodziny było to że przed wojną mój pradziadek przestał kupować papierosy w trafice prowadzonej przez żyda. Sprawa była banalnie prosta kupował u niego bardzo długo był jego stałym klientem a ten nie zabezpieczył papierosów dla niego. Pozytywy z tego też były, pradziadek od tego momentu rzucił palenie :)

Tyle z podsumowania działań antysyjonistycznych moich i mojej rodziny.

W nabytej (wżenionej) rodzinie miałem wujka dziennikarza i dokładnie opisywał on nam co dokładnie działo się po wojnie w zażydzonych ministerstwach naszego kraju, nie było to nic pozytywnego dla polaków!!! Tamte lata tak właśnie się odcisnęły na naszym narodzie; elementem niepożądanym wtedy była nasłana z Moskwy żydo komuna tępiąca na każdym kroku polaków a oberwało się wtedy także porządnym żydom! i to było tragiczne w wielowiekowej styczności naszych obu narodów! Ta Moja negatywna opinia na ich temat wykształciła się dopiero w wyniku wieloletniej obserwacji ich działań na Palestyńczykach, u nas to nie przeszło, nie udało się stworzyć państwa żydowskiego, dostali po łapkach a tam .......

Naród który nie wyciągnął żadnych budujących wniosków z holokaustu i robi dokładnie to samo co Niemcy tuż przed i podczas 2 Wojny Światowej nie jest godzien traktowania z szacunkiem!!! Jest to sprawa czysto etyczna z mojej strony! I daleka droga przed narodem wybranym? aby wypracował sobie inną opinię u gojów (słowa naród wybrany i goj celowo użyte aby uświadomić sposób oceniania innych narodowości w sposób przynajmniej! rasistowski a na pewno wynikający z ich religii przeszywającej ich jadem nienawiści do innych nacji)

Podobno kaczynski organizuje dzisiaj lapanke na zwolennikow Tuska, cos miedzy 19 a 21, nie wiem jak wy, ale ja z domu nie wychodze

ps celowo napisane z malej i z duzej, bo jeden to wielki przywodca, a drugi to maly faszysta

Bardzo możliwe, że prokuratura poprosi cię o wyjaśnienie tych słów. Zależnie od wyjaśnien przesłuchanie może przeciągnąć się ponad grossowe 5 godz. Wielki Człowieku.

Kolega nie chce przyjąć do wiadomości faktu, że to okupant ponosi pełną odpowiedzialność za wszystko na terenie przez niego okupowanym. Polskę w latach II WŚ okupowały do 1941 roku Niemcy I ZSRR, a potem do lat 1944/45 wyłącznie Niemcy. Odpowiedzialność jest jasna i to powinno stanowić punkt wyjścia do dalszych ocen.

Czyli to ruscy rżnęli Żydów po wojnie, np. w 46 roku w Kielcach ?

żadnych budujących wniosków

kpisz? a kto podskoczy im na Bliskim Wschodzie? zbudowali panstwo nauczeni przykrym doświadczeniem,że żyjac w rozproszeniu są narażani na zagładę.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Kolega wyraźnie rżnie głupa. A o tzw. pogromie kieleckim też radze jeszcze poczytać.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

a tu dalej nici.Nikt tego czytac nie chce nawet za darmo.

Nikt nie czyta, a tylu się do odnosi. Też za darmo.

Oj Wlodziu, Wlodziu. Moczar ci mózg wyżarł...

Ja wierzę ofiarom a nie oprawcom.

Mózgu to ty nie masz - podobnie jak argumentów, a twoja wiara mnie nie interesuje - tak samo jak dyskusja w tym tonie.

koncepcja jest taka zeby to robili zawsze niemcy. Nawet jak to robili rosjanie.Bo wiadomo chlop polski glupi był i nieswiadom.A ze domu zostały puste to kazdy by sie wprowadził.

Czy to tylko ruskie żydy nadane z Moskwy w naszym UB już od 1944 roku torturowali a później rżnęli Polaków i zakopywali w ciemnym polu?

Kop jello, drąż dalej to bardzo nieciekawe rzeczy wykopiesz z naszej ziemi. :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.