Skocz do zawartości
IGNORED

Polish jazz Polskich Nagrań-wielki powrót.

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Drizzt napisał:

Dvdmax liczy pewnie na klienta, który ma już całość PJ na CD i brakuje mu tej jednej pozycji, która jest już nigdzie niedostępna. Powodzenia 😉

Ta płyta nawet gdyby kosztowała 30 zł to jej nie kupię Dlaczego, ponieważ muzycznie i stylistycznie mi nie odpowiada 👍

12 godzin temu, Drizzt napisał:

Akurat ta płyta Wróblewskiej nie była warta nawet regularnej ceny.

Zgadzam się w pełni - bardzo słaba płyta. Może w zgrzebnym PRL tego typu twórczość była sensacją ale z dzisiejszej perspektywy nie wytrzymuje ona próby czasu. Trzymam tę płytę jedynie "siłą rozpędu".

LABORATORIUM - Quasimodo vol 58, tez było w mocnej spekulacji mnie udało się kupić jeszcze w miarę w normalnej cenie 46 zł, choć przeciętnie PJ wychodził mnie ok. 20 zł, kupowany w Empiku 3 za 2 🙂

4 minuty temu, Renia239 napisał:

LABORATORIUM - Quasimodo vol 58, tez było w mocnej spekulacji mnie udało się kupić jeszcze w miarę w normalnej cenie 46 zł, choć przeciętnie PJ wychodził mnie ok. 20 zł, kupowany w Empiku 3 za 2 🙂

Ja kupiłem poniższą nowa płytę za 28 zł na A…..O Miało to miejsce rok temu 

7 minut temu, mdavis napisał:

Ja kupiłem poniższą nowa płytę za 28 zł na A…..O Miało to miejsce rok temu 

2-3-4 lata temu wszystkie płyty PJ w dniu premiery kosztowały w tych granicach, aby po paru miesiącach jeszcze ...stanieć. 

Tak nawiasem: cena Masovian Mantra zjechała do 50zł. Ktoś jest zaskoczony? 😉

Pod koniec roku będzie 30zł, a w przyszłym 20zł. 😃

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Nie liczyłbym na to Empik podniósł ceny  i to co sprzedawał po 20 parę teraz sprzedaje po 47 zł

11 minut temu, MCHammer2022 napisał:

NIE Tak tanio to już nie będzie 😎

2 minuty temu, Renia239 napisał:

Nie liczyłbym na to Empik podniósł ceny  i to co sprzedawał po 20 parę teraz sprzedaje po 47 zł

Dokładnie Ceny płyt wzrosły 

10 minut temu, mdavis napisał:

NIE Tak tanio to już nie będzie 😎

Jak nie będzie nikt chciał kupić i płyty będą zalegały w magazynach to owszem, będzie tanio. Szczególnie, że sytuacja gospodarcza się stabilizuje a i jazzu w czasach wszechobecnej komercji i tandety prawie nikt nie słucha, więc na ujawniający się popyt bym nie liczył.

17 minut temu, Renia239 napisał:

Ryż w moim markecie kosztował dwa miesiące temu 7,50zł za kartonik, obecnie kosztuje 5,50zł. Podobnie było z cenami cukru. Obniżki cen to kwestia czasu.

Pożyjemy zobaczymy ja czekam na 3za 2 na vimylu mam już w koszyku z 50 płyt 🙂

Edytowane przez Renia239
36 minut temu, Renia239 napisał:

Pożyjemy zobaczymy ja czekam na 3za 2 na vimylu mam już w koszyku z 50 płyt 🙂

To uważaj bo koszyk potrafi się opróżnić i trzeba od nowa szukać. Lepsze jest zrobienie listy zakupowej 😀

Na mojej zapisanej liście mam kilkaset pozycji, wielu pewnie nigdy nie kupię, ale w przypadku promo 3 za 2 na pewno znów sporo wpadnie do koszyka.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

10 minut temu, Drizzt napisał:

Na mojej zapisanej liście mam kilkaset pozycji, wielu pewnie nigdy nie kupię, ale w przypadku promo 3 za 2 na pewno znów sporo wpadnie do koszyka

Niestety promocja 3 za 2 trafia się dwa razy w ciągu roku 😥

Pod koniec 2021 roku ukazała się poniższa płyta CD 

image.png.d1f1d66cbdea4fa554646a614dc2e45f.png

Jubileuszowa edycja albumu Bemibem Bemowe frazy wydana na czarnym CD z okazji 65-lecia Polskich Nagrań. Ten jedyny album zespołu został nagrany w 1974 roku. Uwielbiają muzykę. Ekspresja jest ich siłą. Kiedy zaczynają grać i śpiewać zapominają o wszystkim, poddają się muzyce całkowicie. Alek i Ewa grają na instrumentach perkusyjnych. To powoduje, że są siła motoryczną zespołu. (…) Oni urodzili się muzykami.Uwielbiane przez fanów słoneczne utwory w wykonaniu Ewy i Alka Bemów oraz ich zespołu ukazują się na płycie CD po raz drugi (pierwsza edycja pochodzi z 2007 roku). Do płyty dołączono książeczkę z komentarzem autorstwa Michała Wilczyńskiego.

PS Informacja o płycie pochodzi z strony wytwórni 

Godzinę temu, mdavis napisał:

Jubileuszowa edycja albumu Bemibem Bemowe frazy wydana na czarnym CD z okazji 65-lecia Polskich Nagrań.

Ale to nie przypomina jazzu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

39 minut temu, mdavis napisał:

Masz rację 👍

Bo wkleiłeś w wątku o jazzie. 😉

Edytowane przez MCHammer2022
  • 3 tygodnie później...

Kasia Pietrzko Music podpisała kontrakt z Warner Music Poland.

Album Kasia Pietrzko Trio „Fragile Ego” ukaże się w serii Polish Jazz pod koniec kwietnia. 

Dziś ma premierę pierwszy singiel z płyty „Foggy Dreams”

3 godziny temu, tied napisał:

Kasia Pietrzko Music podpisała kontrakt z Warner Music Poland.

Album Kasia Pietrzko Trio „Fragile Ego” ukaże się w serii Polish Jazz pod koniec kwietnia. 

Dziś ma premierę pierwszy singiel z płyty „Foggy Dreams”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56 minut temu, chick napisał:

Super, kibicuję jej od początku kariery, zwłaszcza że to dziewczyna z moich stron. Zdolna i ambitna

Bardzo dobry utwór. Jazz na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie będzie to najlepsza jazzowa płyta 2023 roku w Polsce. 👌 PS Jak pozostałe utwory będą tak dobre, to szacunek dla Kasi 👍

Osoby biorące udział w nagraniu płyty:

Double Bass: Andrzej Święs

Piano: Kasia Pietrzko

Drums: Piotr Budniak

Composer: Katarzyna Pietrzko

Edytowane przez mdavis

Słyszałem ją na żywo i jestem pod wrażeniem . W takim razie czekam na płytę .

A propos polskiego Jazzu, u mnie dziś "pierwsze skrzypce" na trąbce przygrywa Tomasz Stańko. Niezmiennie mój polski numer jeden!

54 minuty temu, iFi Audio napisał:

A propos polskiego Jazzu, u mnie dziś "pierwsze skrzypce" na trąbce przygrywa Tomasz Stańko. Niezmiennie mój polski numer jeden!

Nic dziwnego. Wszak to nasza największa i najwspanialsza figura jeśli chodzi o trąbkę...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

W dniu 17.03.2023 o 14:56, cortes napisał:

Nic dziwnego. Wszak to nasza największa i najwspanialsza figura jeśli chodzi o trąbkę...

Tytuł największego jak najbardziej zasłużony. Polski jazz jest szanowany na światowej arenie, myślę że mamy tu do czynienia z jednym z głównych sprawców...

• 2 tygodnie później...

Ciekawe kiedy nygusy z Warnera będą kontunuowały reedycję serii Polish Jazz sprzed 1989r.?

Edytowane przez MCHammer2022
  • Pokaż nowe odpowiedzi