Skocz do zawartości
IGNORED

Opisy we/wy na obudowie z anodowanego czarnego al

szy_a

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma jakiś sposób na białe napisy na obudowie z anodowanego na czarno aluminium (tego nie pomalujesz? ;-) ) ?

laser/sito

chyba, że chcesz domowy sposób, to nie wiem ;)

jeżeli masz cierpliwość i zdolności manualne kupujesz (wiadomo gdzie) arkusz białej kalkomanii do laserówki drukujesz napisy w negatywie. trzeba je wyciąć dość blisko konturów, a potem sposób postępowania jak kalkomania wodna. Jak nabierzesz wprawy - w sklepach modelarskich są specjalne zestawy płynów do kalkomanii (jako alternatywa zamiast wody, lepiej przylega itp).

Jakość takich napisów nie powala ale przy zachowaniu staranności jest akceptowalna, z odległości metra wygląda jak sitodruk

Ok dzięki. Nie zrobiłem lasera z tyłu bo nie wiedziałem jak mi się rozloza wyjścia i wejścia na tych panelach. Cholera może i warto jednak dać na laser tylko cnowu by trzeba wszystko wybebeszac .

Teraz jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy. Mznaby wyciąć litery samoprzylepne laserem lub ploterem tak jak to robią w branży reklamowej. Później przenieść na taśmę malarską i nakleić ( przenieść ) z tasmy na panel.

Muszę przemyśleć.

Ją polecam modushop.pl tanio nie jest ale spory wybór. Dajesz projekt w corelu i robią wszystko jak chcesz od otworów po napisy dodatkowo spory wybór osprzętu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mznaby wyciąć litery samoprzylepne laserem lub ploterem tak jak to robią w branży reklamowej. Później przenieść na taśmę malarską i nakleić ( przenieść ) z tasmy na panel.

Muszę przemyśleć.

Nie trzeba kombinować z taśmą malarską :)

Wystarczy powiedzieć tam gdzie będą wycinali literki aby posadzili to na przezroczystą folię transportową

Przykładasz , dociskasz , zrywasz transportową - masz pięknie i równiutko :)

Witam

Tak się zastanawiałem czy nie dało by się wykorzystać tej metody:

Tylko użyć lakieru do paznokci utwardzanego UV, kolorów wybór jest duży.

Pozdrawiam Romek

Mogę Ci w ramach koleżeńskiej przysługi zrobić dowolną grafikę farbami utwardzanymi UV na takiej maszynie:

Całkiem za darmo, płacisz tylko za przesyłkę :), info na priva.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Chyba najtańszą metodą są wyklejki firmy Seno. Kiedyś coś takiego nazywało się Kalgraf. Przykładasz arkusz do powierzchni, rysujesz ołówkiem po literce i gotowe. Ważne, aby literki przenosić równo, wtedy uzyskamy profesjonalny efekt. Nie wiem jak z dostępnością, ja kupiłem kilka lat temu w sklepie z częściami elektronicznymi.

Pozdrawiam

Ptyś

Chyba najtańszą metodą są wyklejki firmy Seno. Kiedyś coś takiego nazywało się Kalgraf. Przykładasz arkusz do powierzchni, rysujesz ołówkiem po literce i gotowe. Ważne, aby literki przenosić równo, wtedy uzyskamy profesjonalny efekt. Nie wiem jak z dostępnością, ja kupiłem kilka lat temu w sklepie z częściami elektronicznymi.

Pozdrawiam

Ptyś

Trwałość tego jest mocno dyskusyjna.

Trwałość tego jest mocno dyskusyjna.

Na pewno bez porównania do wymienionych tu metod, ale często wystarczająca. Zrobiłem w ten sposób napisy (gwoli ścisłości na malowanym aluminium), sprzęt odkurzam miotełką Pronto i nie ma problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.