Skocz do zawartości
IGNORED

zakup kabli głośnikowych 2x2,5m do 1000zł

laki6666

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mój zestaw to

-głosniki jamo c807

wzamcniacz rotel ra-1070

cd na ta chwile szukam ale chyba rotel 1072

interkonekty mam dwa jeden zostawiam teraz gram na Kimber Kable PBJ 0.5 m - wtyki RCA WBT-147

ale testuje tez Van den Hul The D 102 III Hybrid jede z nich będą na sprzedaż

proszę o porade kable głosnikowe mam teraz klotz a chce je wymienic czy warto i ile za ile kupić czy warto drogie kupic do 1000

i czy sa faktycznie róznice w brzmieniu

muzyke słucham każdą oprócz disco polo i powaznej

dzieki

Ciekawe, czy disco-polo jest równie złe jak klasyka? Ekstremalna a-muzyka równa się szczytowej formie rozwoju muzyki? GRUBO!!

Może chord jakiś? Choć osobiście polecam tellurium q black, ale na używkę trudno trafić a powinna coś koło 1000 kosztować. W ogóle nie kupuj nowych, ale to wiesz pewnie?

????

Witaj,

także potwierdzę wybór Chord Clearway (http://q21.pl/chord-clearway-13929.html). To bardzo dobry kabel, który dobrze sprawdzi się w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

witam

mój zestaw to

-głosniki jamo c807

wzamcniacz rotel ra-1070

cd na ta chwile szukam ale chyba rotel 1072

interkonekty mam dwa jeden zostawiam teraz gram na Kimber Kable PBJ 0.5 m - wtyki RCA WBT-147

ale testuje tez Van den Hul The D 102 III Hybrid jede z nich będą na sprzedaż

proszę o porade kable głosnikowe mam teraz klotz a chce je wymienic czy warto i ile za ile kupić czy warto drogie kupic do 1000

i czy sa faktycznie róznice w brzmieniu

muzyke słucham każdą oprócz disco polo i powaznej

dzieki

A możesz napisać dlaczego chcesz zmieniać kabel głośnikowy?

Bardzo dobre pytanie.

Proponuję jednak przed zakupem wypożyczyć jakiś kabel. Gdyż temat wymiany kabli jest jak rzeka. Szkoda wogole o tym dyskutować. Najlepiej sprawdzić w swoim systemie czy wymiana wniesie oczekiwany i warty pieniędzy skutek.

Pozdrawiam

Chord Oddysey 2 po negocjacjach, to chyba lider w tej klasie, ja nie poznałem lepszego kabla. Tylko Furutech u2t konkurował w miarę na równi

Możesz dokładniej napisać co takiego super jest w tym chordzie?

Nie kupilbym tak drogich kabli do Twojego systemu. Za ta cene kupisz uzywane chord epic/signature-moze. Tylko po co. Lepiej na lepszego wzmaka na przyszlosc odlozyc. 400zlotych na jakies uzywki to max co bym wydal.

Wieza STEREO Technics :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Możesz dokładniej napisać co takiego super jest w tym chordzie?

brak zaostrzeń i obcięć w żadnym zakresie, znakomita dynamika, bardzo dobra szczegółowość, konturowość, dużo życia i energii bez wyostrzeń i kłucia, sybilantów. Tak w skrócie, wyjątkowo udany produkt w jeszcze powiedzmy "znośnej" cenie.

Nie kupilbym tak drogich kabli do Twojego systemu. Za ta cene kupisz uzywane chord epic/signature-moze. Tylko po co. Lepiej na lepszego wzmaka na przyszlosc odlozyc. 400zlotych na jakies uzywki to max co bym wydal.

Chord Oddysey 2 można kupić właśnie za 400-500 zł

brak zaostrzeń i obcięć w żadnym zakresie, znakomita dynamika, bardzo dobra szczegółowość, konturowość, dużo życia i energii bez wyostrzeń i kłucia, sybilantów. Tak w skrócie, wyjątkowo udany produkt w jeszcze powiedzmy "znośnej" cenie.

O cholera... A możesz podać "przeciwieństwo" tego kabla?

Nie kupilbym tak drogich kabli do Twojego systemu

Otóż to... Kable to ostatni - bardzo delikatny szlif... Do budżetowego systemu kable do 400zł używane i też będzie dobrze!

Ja podziwiam ludzi którzy w budżetowych systemach słyszą takie różnice. Testowałem kable różne do 1000 zł i dla mnie zero różnicy, do tego RCA za kilka tysi vs. tani chiński kabel, zero różnicy, że nie wspomnę o kablach zasilających też za kilka tyś vs mój za 200 zł więc mam spooore wątpliwości. Jak mam na siłę argumentować taki wydatek doszukując się niuansów, których moi znajomi też nie słyszeli to ja dziękuję:)

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Nie wymieniaj kabli , bo to strata kasy, która nic ani to nic nie wniesie do Twojego systemu.

Odłóż te 500 zł - wydaj na majówkę :),-etc...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Cześć

Do tego systemu też nie pchałbym drutów za tysiąc złotych. Ale jeśli szykasz czegoś przejrzystego, szybkiego i w rozsądnych pieniądzach, to może QED. Tu masz test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu masz duży test innych kabelków w rozsądnych pieniądzach:

Ukryta Zawartość

Pomyśl też o wykorzystaniu kabli z rynku pro, na przykład Beldenów, Mogami czy Vovox - one czesto sa tanie i naprawdę dobre.

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedni słyszą a inni nie słyszą bo to indywidualna sprawa..

..więc wypożyczenie i posłuchanie w domowym zaciszu powinno zadecydować ..

Produktów kilka jest Qed Kimber Chord Melodika itp ..

200 :)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Gość numik

(Konto usunięte)

O cholera... A możesz podać "przeciwieństwo" tego kabla?

nie, ale wiele gorszych tak, vdh tracił na dynamice, wireworld wprowadzał już zaostrzenia, sybilanty, qed był bardziej "płaski"

To akurat fakt, że ważny jest system, w którym był testowany nowy element ( w tym kabel ), liczy się również punkt odniesienia do naprawdę dobrze zestawionego zestawu - czyli osłuchanie.

Mimo wszystko kojarzę, że numik trochę gratów przerzucił u siebie..

Nieśmiertelne "trochę gratów przezucił" ...

Człowiek to bardzo fajne urządzenie ale ni cholery nie wychodzi mu powtarzalność. Począwszy od precyzji ruchów po zmysły :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Ahaa....

I tych kabli słuchałeś jednoczesnie? Miałeś je razem w domu i zamieniałeś?

nie interesują mnie Twoje głupie zaczepki i pytania, niewiele wnoszą, baw się sam, mnie nie bawisz. Jeśli myślisz, że porównywałem je w różnych systemach cóż...można i tak

nie interesują mnie Twoje głupie zaczepki i pytania, niewiele wnoszą, baw się sam, mnie nie bawisz. Jeśli myślisz, że porównywałem je w różnych systemach cóż...można i tak

Ojojoj królewna sie obraziła?

Czy ja napisałem coś o rożnych systemach? Spytałem czy je miałeś jednocześnie.

Duzo dales...ja bym sie na Twoim miejscu wstrzymal z tymi kablami. Wedlug mnie nie ma wiekszego sensu wydawac tyle pieniedzy na zmiany, ktore beda marginalne. Lepiej zostac z tym co masz a za jakis czas kupic cos lepszego (kolumny, wzmacniacz, odtwarzacz).

Wieza STEREO Technics :)

Duzo dales...ja bym sie na Twoim miejscu wstrzymal z tymi kablami. Wedlug mnie nie ma wiekszego sensu wydawac tyle pieniedzy na zmiany, ktore beda marginalne. Lepiej zostac z tym co masz a za jakis czas kupic cos lepszego (kolumny, wzmacniacz, odtwarzacz).

.. trochę dziwi że pisze to osoba która ma w swoim sprzęcie m/in głośnikowy Chord Signature ..

"czyli moze pozycze kable na odsłuch i wtedy zobacze

za wzamacniacz nowy dałem 5000 myśłem że cos jescze polepsze"

.. pewnie że pożyczyć i sprawdzić trzeba bo sprzęt już całkiem niezły na takie zabawy..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.