Skocz do zawartości
IGNORED

zakup kabli głośnikowych 2x2,5m do 1000zł

laki6666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Ojojoj królewna sie obraziła?

Czy ja napisałem coś o rożnych systemach? Spytałem czy je miałeś jednocześnie.

nie nazwałbym tego obrazą :), raczej nie marnowaniem energii na niektórych userów ;)

<br />.. trochę dziwi że pisze to osoba która ma w swoim sprzęcie m/in głośnikowy Chord Signature ..<br />

Wytlumacz prosze, bo nie zrozumialem...

Wieza STEREO Technics :)

Wytlumacz prosze, bo nie zrozumialem...

Masz nie tanie kable głośnikowe w systemie a piszesz że nie ma sensu wydawać około 1k za 5m do wcale nie słabego sprzętu..

(raptem 10% wartości urządzeń)

..przecież nie wiemy jakie różnice wniesie dla niego taki kabel i czy będą duże czy nie..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Moje wszystkie kable kosztowaly sporo mniej niz 10% ceny calego systemu.

Najdrozym kablem jaki kupilem (cena za metr) byl VDH d102-chyba £130 za metr razem z przesylka...Signature (o ktorych pisales) byly duzo tansze a obydwa kable kupowalem nowe ze sklepu. QED tez nowy. Tylko TCI uzywany kupilem-sprzedalem go tydzien temu. Dlaczego nowe ze sklepu-dlatego, ze nadzialem sie dwa razy na podrobki, a ze ceny byly okazyjne na to co kupowalem to wzialem-czemu nie. Tez bys za taka cene wzial. Swoja droga signature polecam, bardzo dobry kabel.

Autorowi odradzam kable za 1000zl do tego sprzetu z prostej przyczyny. Jego wzmacniacz na rynku wtornym mozna kupic (przynajmniej w UK) za jakies £300 czyli ok 1500zlotych...kupowac kabel za 65% ceny wzmacniacza to dla mnie grube nieporozumienie. Duzo wieksza zmiane osiagnie zostajac przy obecnych kablach I wymianie wzmaka albo kolumn na lepsze. Przynajmniej ja bym tak zrobil.

Po co lac do malucha v power racing przez 10 lat jak mozna zaoszczedzic te pieniadze, lac byle benzyne 94 oktany I odlozyc na lepszy samochod, ktory szybciej bedzie jechal na zwyklej benzynie niz ten maluch na v power.

Można by podsumować że najkorzystniej było by kupić kabel używany do max 50% ...ceny nowego..

:)

Tylko z tym maluchem to trochę przesadziłeś ;)

CABLE TALK 3.1 - jest jeszcze druga aukcja z 5-metrowym odcinkiem za 100 złotych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetny, niczego nie będzie limitował. Wszystko usłyszysz.

Droższe mają tylko więcej masy i tzw. czarne tło, ale to nie zestaw dla takich ocen.

Nawet chyba miał dobrą tzw. prasę, więc być może jest co poczytać.

Nie pomyl z wersją 2.1 teoretycznie lepszą, bo droższą. Ten 3.1 rządzi.

Ukryta Zawartość

Można by podsumować że najkorzystniej było by kupić kabel używany do max 50% ...ceny nowego..

:)

Najkorzystniej kupic kabel, ktory spelnia nasze oczekiwania a jego cena jest uzasadniona jakoscia dzwieku, ktory nam daje. Obojetnie ile kosztuje. Cena/jakosc w stosunku do calego system.

Podejrzewam, ze mozna kupic kabel za 50tys zlotych do wzmaka za 5tys, ktory doda troche basu a mozna tez zamiast kabla za 50tys, dolozyc 5 tys do lepszych kolumn i miec jeszcze wiecej basu i 45tys zlotych kieszeni.

Podejrzewam, ze mozna kupic kabel za 50tys zlotych do wzmaka za 5tys

To już jedynie szaleniec mógłby zrobić i to z grubym portfelem..

.. natomiast musimy stosować jakiś odnośnik cenowy..

więc kwoty o których mówimy powinny być adekwatne do komponentów zestawu audio..

..kupujemy nowy sprzęt za 10k to mówimy o kablach nowych za 1k.. a każdy może poszukać używanego za ułamek tej kwoty..

wiadomo też że czas działa na cenę..

Gruby, z miedzi beztlenowej i wszystko. Audiofilskiej firmy.

Pamiętaj, że w ostatnich latach wszystko w audio podrożało 3-5 razy.

Czyli jeśli dziś kosztuje 100 zł/metr kiedyś odpowiednikiem było 20-30 zł/metr.

Myślisz, że miedź jest dziś jakaś inna?

teraz mogę podzielić sie wrazęniami interkonektami bo juz potestowałem kilka dni

i mam swojego faworyta ale to wiadomo zalezy jaki wzmacniacz i kolumny

witam

mój zestaw to

-głosniki jamo c807

wzamcniacz rotel ra-1070

cd na ta chwile szukam ale chyba rotel 1072

Kimber Kable PBJ 0.5 m - wtyki RCA WBT-144- zdecydowanie za dużo basu przewaga może to tak graja przy moim sprzęcie

ale testuje tez Van den Hul The D 102 III Hybrid- faworyt jasny detale bas głęboki ale nie na pierwszym planie

ale poczekam jak przyjdą kable głosnikowe i jescze raz potestuje

proszę o porade kable głosnikowe mam teraz klotz a chce je wymienic czy warto i ile za ile kupić czy warto drogie kupic do 1000

Na tym poziomie (nie oznacza to, że on jest zły) nie szalej za bardzo z kablami. Za wiele to nie da.

Ja chcesz uzyskać dźwięczne muzykalne brzmienie, proponuję odsłuchać:

- IC - Straight Wire Encore 2

- głośnikowe Furutech u-2t

Te ostatnie, ze szpuli z Węgier.

coś bliżej?

Ukryta Zawartość

Wysyłasz do nich zapytanie ofertowe. Dostajesz wycenę, przelewasz pieniądze, a oni wysyłają paczkę.

Do kabelków każdy ma inny stosunek. W moim odczuciu na średniej półce µ-2T spokojnie dają radę. Kabel jest gruby, dość ciężki, ale gra bez zarzutu; dynamika, brak spowolnień, bas jak dobrze naoliwiona sprężyna, reszta na b.dobrym poziomie. µ-2T za bardzo niczego nie ociepli, ale też nie wyostrzy. Dobra inwestycja na lata.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.