Skocz do zawartości
IGNORED

wasze źródła informacji

teegebaeck

Rekomendowane odpowiedzi

interesuje mnie gdzie zdobywacie informacje nt. obecnych wydarzeń w Polsce i na świecie.

w wielu watkach można przeczytać opinie ja wiarygodne lub nie są ogólnodostępne źródła.

nie chce wszczynać dyskusji jakościowej (ta gazeta pisze bzdury a ta inna jest taka obiektywna).

chce mieć możliwość i stworzyć ja wszystkim zainteresowanym aby sami mogli sobie zdanie o jakości informacji z rożnych źródeł (często na ten sam temat diametralnie inaczej przekazywanych) zbudować.

czasem warto znać źródła "oponentów" w dyskusji aby rzetelnie do czyichś wypowiedzi moc się ustosunkować.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

dobre zrodła informacji sie ..chroni.

może i tak, ale dla jednego "dobre" jest dla drugiego "złe"

często tez źródła ukazują tak aktualne jak i historyczne wydarzenia diametralnie rożnie w zależności od położenia (lewo/prawo/środek) na osi politycznej.

dlatego jest to oczywiście interesujące jak wydarzenia przedstawiane są przez różne źródła!

dotychczas 80% normalnych informacji dostarczala TV i radio.Wbrew temu co pisali rozni piscielcy.Zawsze informacje te skojarzone z informacjami swiatowymi dostarczała wyborcza komentujac roznie.Tyle ze zwykle umieszczała i umieszcza dwa trzy referaty na temat o roznym podejsciu.To samo w newsweeku gdzie pisza rozni czasami o przeciwnych pogladach.No i Polityka gdzie raczej jest jednakowo ale madrze.

ale same mędrce tez skądś swoja wiedze czerpiom ;D

no żona wiadomo - z jedynym prawdziwym źródłem wiedzy się nie dyskutuje

„Srebrnej” było głośno ostatnio, gdy ujawniła plany budowy 138-metrowego wieżowca w centrum stolicy. Jest ona również właścicielem dwóch biurowców należących pierwotnie do RSW oraz nieruchomości okalających dom Jarosława Kaczyńskiego, w których mieści się m. in. redakcja „Gazety Polskiej” i portalu niezalezna.pl.

dlatego tez jak najbardziej polecam to zródlo wiadomosci jako niezalezne wlasciwe od niczego i tyle samo warte.

interesuje mnie gdzie zdobywacie informacje nt. obecnych wydarzeń w Polsce i na świecie.

w wielu watkach można przeczytać opinie ja wiarygodne lub nie są ogólnodostępne źródła.

nie chce wszczynać dyskusji jakościowej (ta gazeta pisze bzdury a ta inna jest taka obiektywna).

chce mieć możliwość i stworzyć ja wszystkim zainteresowanym aby sami mogli sobie zdanie o jakości informacji z rożnych źródeł (często na ten sam temat diametralnie inaczej przekazywanych) zbudować.

czasem warto znać źródła "oponentów" w dyskusji aby rzetelnie do czyichś wypowiedzi moc się ustosunkować.

w wielu miejscach są takie ogólnodostępne gazety cyfrowe ( wiecie jakie ) lecz informacje otrzymane od osób prywatnych ( wymiana informacji)

nie chce zdradzać gdzie bo może sobie tego nie życzą lecz najczęściej sa linki z skąd są one zdobyte

ogólnie nie ma raczej tak tajnej żeby nie mozna byłoby jej znaleźć

Źródła informacji dla większości są takie same....

Decyduje ośrodek decyzyjny umieszczony między uszami, niestety u sporej części populacji jest niezamieszkały...

A ciut bardziej serio, media anglosaskie i te elektroniczne i pisane (acz te siłą rzeczy rzadziej) Polskie sporadycznie, a głownie elektroniczne...

Wojtuś niczym rysiu nie z klanu - dopatruje się treści których nie ma.... (kurde pewnie obaj jadą na wakacje nad morze do Czech)

Po prostu do elektronicznych mam szybszy dostęp - z fotela i nie ma tu nic o tym które są bardziej wiarygodne które mniej...

Co do zdrowego rozsądku - pełna zgoda...

O czym zresztą post wyżej pisałem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.