Skocz do zawartości
IGNORED

HEGEL czy MF

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Kilka lat ? z tego co orientuje sie ta iwersja najwyżej 2 lata a u nas ponad rok ......

http://audio.com.pl/newsy/sprzetowe/21150-musical-fidelity-m3si-i-m3scd

Błąd się wkradł...chodzi mi oczywiście o m3i i m6i...dlatego odruchowo napisałem o kilku latach... miał m6i...zamienił obecnie na M8 PRE i M8PRX ...później dokupił m3i...

M3si i M6si graja tak samo, z tą różnicą że ten drugi jest mocniejszy i na tym się kończą różnice, ten drugi lepiej wysteruje trudne kolumny, na wysokoefektywnych zero różnic.

Trudno o bardziej wprowadzającą w błąd odpowiedź.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Trudno o bardziej wprowadzającą w błąd odpowiedź.

Conajmniej 80% wypowiedzi w necie na temat audio jest wprowadzających w błąd :)

Ja juz o nic nie pytam jak mam coś kupić.

Idę i słucham co brzmi naturalnie i muzykalnie.

Ja miałem u siebie w domu Hegla h100 i w moim zestawie z KEF300 i AGD nfb28 amanero kable albedo zagrał gorzej ,mniej melodyjnie jak mój modyfikowany c356 po modyfikacji Muda.

I to słuchało kilka osób więc w Hegla bym się nie pchał.

Chyba że h360 bo ten gra już przepięknie w dobrym zestawieniu

Sam nie wierzyłem ale tak jest,ale nie ma co się dziwić jak w tych wzmacniaczach są identyczne preampy i prawie wszystkie elementy, różnica to chyba była taka że jest po 4 końcówki mocy na kanał i większe trafo, reszta to samo.

Rafko nie znasz się,ja słuchałem swoje wiem

Znaczy, trzeba zmienić źródło i kolumny na lepsze, podpiąć całość XLRami. Ale przyznaje się, że mnie przyłapałeś, niewiele wiem, ale sporo się domyślam ;)

Nie ma to jak umoczyc 30 tys na wzmak i cd a potem jeszcze przynajmniej 15 koła na kolumny i z piątkę na kable, wolę przepuścić na kapelusze

przylazłeś się tu afiszować, że wolisz 50 tys wydać na co innego niż na audio, czy o co Ci chodzi?

piękne klocki

Piękne to są dopiero jak się je spasuje w całość...w odpowiednim pokoju..

Pisanie jednak, że 2 różne wzmacniacze grają tak samo i poddawanie w wątpliwość kupna 'czegokolwiek' jest tutaj dziwne ?

Faktycznie ale nie rozumiem po co Ziko w to się miesza. Pytanie było do caleb66.

To co on napisał to jak wejść na forum mercedesa AMG i pisać że nie kupił oby się auta za 600 tys bo wolało by się kupic dom.

Gość

(Konto usunięte)

Co nie zmienia faktu, że słyszysz różnicę między wzmacniaczami ?

Jasne, że słyszę...ale w przypadku M3i i M6i sygnatura brzmienia jest bardzo podobna, kumpel napędzał swoje Proac Response D2 3i a teraz 6i i dla mnie sygnatura jest podobna...kontrola większa ale nie słyszę większych różnic w barwie, itp.

Nie słyszałem jeszcze jego nowego nabytku...M8pre plus M8 500s...napędzają Heco Statement I...

Musical Fidelity fajnie gra...ale jak dla mnie za delikatnie...nie wiem jak nowa seria, nie słyszałem...

Pozdrawiam...

Ja też ich słuchałem, ale z innymi kolumnami i różnice dały się wychwycić. Mniejszy z nich miał bardzo ocieploną sygnaturę, 6i był już szybszy i bardziej detaliczny ( przez co scena też zyskiwała ) .

Gość

(Konto usunięte)

Ja też ich słuchałem, ale z innymi kolumnami i różnice dały się wychwycić. Mniejszy z nich miał bardzo ocieploną sygnaturę, 6i był już szybszy i bardziej detaliczny ( przez co scena też zyskiwała ) .

Może być tak, że wpływ ma małe pomieszczenie i są podbarwienia...dlatego nie słychać różnic i dźwięk jest spowolniony...

Faktycznie ale nie rozumiem po co Ziko w to się miesza. Pytanie było do caleb66.

To co on napisał to jak wejść na forum mercedesa AMG i pisać że nie kupił oby się auta za 600 tys bo wolało by się kupic dom.

Nie denerwuj się na mnie tylko skręć kiedyś z obwodnicy i mnie odwiedź...wtedy posłucham, pogadamy, zjemy coś dobrego...A przede wszystkim zobaczysz co można ukręcić z przysłowiowego g...

Pozdrawiam :-)

Może być tak, że wpływ ma małe pomieszczenie i są podbarwienia...dlatego nie słychać różnic i dźwięk jest spowolniony...

Nie denerwuj się na mnie tylko skręć kiedyś z obwodnicy i mnie odwiedź...wtedy posłucham, pogadamy, zjemy coś dobrego...A przede wszystkim zobaczysz co można ukręcić z przysłowiowego g...

Pozdrawiam :-)

Wpadł bym ale jest to właśnie ale , że mam problem wyrobić się na czas do Starogardu w drodze powrotnej. Wiecznie galop.

Jasne, że słyszę...ale w przypadku M3i i M6i sygnatura brzmienia jest bardzo podobna

Bardzo możliwe, ale my tu dyskutujemy o M3si i M6si

Bijecie piane o nijakości Musicala serii M a używek jak na lekarstwo mimo obecności na rynku 6-7 lat. Pierwsze w audioklanie od 2009. Używek hegla wszędzie pełno mimo o połowę krótszego stażu na rynku. To już o czymś świadczy !!!

U mnie M6i sprawdza się doskonale z wymagającymi ATC , niezależnie od głośności i repertuaru odtwarzanie całego pasma jest wzorowe. Ale to tylko moje bardzo skromne zdanie i nie będę starał się go narzucać nikomu.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.