Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Taga 606

elk2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję amplituner do kolumn podłogowych stereo Taga Harmony 606 v3 - zalecana moc 20W-120W. Szukam w używkach. mam do wyboru głównie Pioneer SX-20 i Yamaha RX-397. Który model wybralibyście? Zanim zaczniecie wieszac psy na Taga, uwieżcie że to fajne kolumny i prosze o pomoc w wyborze amplitunera. :wink:

https://www.audiostereo.pl/topic/127855-amplituner-do-taga-606/

Dlaczego Amplituner, może wzmacniacz lepiej. Kolumny sam kiedyś doradzałem 2 kolegom, obaj kupili i są bardzo zadowoleni, wszystko to kwestia gustu. Oni ożywali głównie do kina domowego, mniej do muzyki i jeden ma z Denon AVR1912 drugi z Pioneer VSX 820. Ale myślę, że mogłyby i dobrze zagrać ze wzmacniaczem np NAD C320BEE lub C350. Musiałbym odwiedzić któregoś z kolegów i podłączyć swój wzmacniacz. Do wzmacniacza można zawsze dokupić tuner lub jakiś odtwarzacz strumieniowy i będzie lepiej grał taki zestaw niż amplituner (chyba, że właśnie zależ Ci głównie na filmach to ostatecznie może być i amplituner i wtedy Polecałbym np Denon 2113 lub x2000, lub Pioneer 1021-1023).

Dziękuję za odpowiedzi. Otóż, odtwarzacz CD jaki będzie to prawdopodobnie Pioneer PD 10 lub Denon DCD 520. Nie jestem mega audiofilem, chodzi mi o wyraźny, naturalny dźwięk, ale w miarę głęboki, po prostu robiący wrażenie :-). . Budżet to ok. 1200 zł jeśli chodzi o używany amp/wzmak + CD. Zastanawiam się czy lepszy będzie amp czy wzmacniacz. jaką moc proponujecie ? pokój ok. 20 mkw

jest jeszcze taka opcja jak wzmacniacz hybrydowy Taga harmony HTR 1000. Który to zawiera w dobie odtwarzacz cd, przedwzmacniacz lampowy i radio DAB+. Co o nim sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.