Skocz do zawartości
IGNORED

jesli nie denon 1520 to co?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

ZAKLADALEM WCZESNIEJ TEMAT PYTAJAC O DENONA 1520 I JEGO ,,KOMPATYBILNOSCI,,Z KLIPSCH RP280F ,KUPILEM I ZA PARE DNI SPRZEDALEM OKAZYJNIE A ZE JESZCZE JESTEM ZA GRANICA I MAM CZAS, ZASTANAWIAM SIE CZY KUPIC NASTEPNEGO DENONA CZY COS INNEGO. MAM NA MYSLI WZMACNIACZE JAKIE MOGLY BY LUB SA DOBRYM ROZWIAZANIEM DO KLIPSCHOW. W PODOBNEJ CENIE MOGE MIEC MARANTZA PM KI PEARL LITE,ZWIEKSZAJAC BUDZET VINCENTA 227 ALBO.....NO WLASNIE CO JESZCZE?? PYTANIE KIERUJE DO POSIADACZY KLIPSCHOW BADZ OSOB KTORE SPOTKALY SIE Z TAKIM ZAGADNIENIEM I ZNAJA WZMACNIACZE DOBRZE RADZACE SOBIE Z NIMI. Z GORY DZIEKUJE ZA PODZIELENIE SIE INFORMACJAMI. POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/127957-jesli-nie-denon-1520-to-co/
Gość

(Konto usunięte)

Jestem za granica i wroce do pl gdzies w pazdzierniku. denona sprzedalem bo mialem kupca ,podobnie jak i 2 inne osoby ktore sie zglosily po moim wpisie.

wiec skoro mam czas i mozliwosc rozeznania sie i porownania cen -chcialem skorzystac. Lubie brzmienie klipschow i ogolnie ,,komercyjne,,brzmienie z racji muzyki jakiej slucham czyli ogolnie mowiac klubowej-rozrywkowej i chcialbym je polaczyc w miare mozliwosci z jakims wzmacniaczem ktory po prostu nie bedzie ich zbyt wyostrzal czy tez zbytnio ,,wygladzal,, tylko dobrze kontrolowal i tak spory bas i gore.

Dzień dobry.

Na pewno wzmacniacz Denon PMA-1520AE jest dobrą opcją do Twoich kolumn, natomiast wszystko zależy od Twoich preferencji. Jesli szukasz równego, dobrze wypełnionego dźwięku, na pewno hybryda lampowa Vince SV-227 (http://q21.pl/vincent-sv-227.html) będzie dobrą opcją. Warto posłuchać także integry Musical Fidelity M3si (http://q21.pl/musical-fidelity-m3si.html) oraz Roksan Kandy K3 Integra (http://q21.pl/roksan-kandy-k3-integrated-amplifier.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Myslalem o czyms przyszlosciowym i na pare lat. Kolumny klipsch rp280f to pomysl na dzis ale nie wykluczam np focal aria 936,948 -moje mazenie :) Z tego co slyszalem ww kolumny lubia sie z vincentami(hybrydami)zarowno jak np denon 2020 tylko ta cena :)

Ale chwile. Miałeś Denona 1520, ale czy słuchałeś go z tymi Klipschami?

Czy miałeś i pchnąłeś dalej. Bo teraz nie wiem czy szukasz innego bo dźwięk nie odpowiadał, czy nawet tego nie sprawdziłeś?

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Mialem i sprzedalem. Nawet nie sluchalem bo jestem za granica a dokladnie w niemczech. Zastanawiam sie dlatego czy nie kupic czegos bardziej przyszlosciowego bo jak budzet pozwoli przesiadl bym sie z checia na arie 936,948 . Czytalem ze ogolne wymagania sa podobne tzn to co dobrze napedzi arie ,sprawdzi sie do klipschow. Gdybym nie mial chrapki na zmiane to czuje ze kupil bym nastepnego 1520 bo mam go dostepnego za mniej niz 800 euro.

Uważam że 1520 to bardzo dobry wzmacniacz i złe zrobiłeś nie słuchając go. Teraz to tak możemy wymieniać co kto komu pasuje. I nic z tego nie wynika. Skoro tak łatwo go sprzedałem to weź jeszcze jednego , podłącz odsłuchaj i sam oceń. Jak będzie dobry zostawisz jak zły puscisz dalej. Nie da się tego inaczej sprawdzić.

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

rafa,nie potrzebny wpis robiaxcy ze mnie idiote a z ciebie nie wiadomo jakiego profesjonaliste. pytanie bylo proste-co zagra podobnie albo i lepiej i czego nie bede musial wymieniac przy okazji wymiany kolumn na lepsze. a to co z nim zrobilem itp zostaw mi. wchodzisz ,czytasz ,skoro sie cos nioe podoba nie trac czasu na pisanie swoich madrosci denerwujac kogos przy okazji tylko idz dalej,moze znajdziesz latwiejsze pyt na ktore bedziesz umial odpowiedziec. s4 i q21 moze i sa z branzy ale nie wnikaja co ,dlaczwego,itp wysuwaja propozycje poparte doswiadczeniem ,skoro nie masz takowego a skupiasz sie na formie w jakiej ujelem moje zapytanie to.....dopowiedz sobie reszte

Zagra lepiej, podobniej? Czyli jak? Nie ma tu żadnego punktu odniesienia więc jak można coś doradzać? Nie rozumiesz nawet podstaw, wrzuciles temat na forum i oczekujesz czego? Czeski film :)

?👈

Gość

(Konto usunięte)

czeski film to jest z toba rafal,podziekowalem ci jak moglem najgrzeczniej za debilne krytykowanie a ty swoje. nie masz nic lepszego do roboty niz naprzykszac sie komus kto nie ma przyjemnosci tego czytac? nie pasuje temat lub cie drazni-bij dalej ,nie trac czasu nawet na czytanie a co dopiero odpisywanie. rozumiem ze ty od razu urodziles sie tak wszechwiedzacy czy wyssales madrosc zyciowa z mlekem ojca?

swoja droga idze sie zorientowac ze chodzi o dynamiczne i mocne brzmienie a jak denon to i o bass ale niektorym "znwacom" trzeba to wyłuszczyc .

Jest promocja na Arie - francuski sklep son-video ja kupiłem 936 za 1390 euro plus 180 euro za przesyłke do irlandii. Promocja na jasny orzech. Gra z denonem 1510 + CA SM v.1 i jest super jesli chodzi o jakosc dzwieku ale wydaje mi sie ze 936 moga pociagnac jeszcze wiecej mocy niz ma 1520. Jak miałem M35i to bardziej miotał membranami chociaz jakosc dzwieku byla slyszalnie gorsza

Jest tez promocja na

906 - 495€

926 - 1190€

948 - 1650€ te tylko biale ale te promocje pojawiaja sie co jakis czas juz od roku i zawsze na jasny orzech

No i w koncu obnizyli cene na suba z serii 1000F na 895€ z 1290€

Ceny dotycza oczywiscie pary kolumn (la paire)

czeski film to jest z toba rafal,podziekowalem ci jak moglem najgrzeczniej za debilne krytykowanie a ty swoje. nie masz nic lepszego do roboty niz naprzykszac sie komus kto nie ma przyjemnosci tego czytac? nie pasuje temat lub cie drazni-bij dalej ,nie trac czasu nawet na czytanie a co dopiero odpisywanie. rozumiem ze ty od razu urodziles sie tak wszechwiedzacy czy wyssales madrosc zyciowa z mlekem ojca?

swoja droga idze sie zorientowac ze chodzi o dynamiczne i mocne brzmienie a jak denon to i o bass ale niektorym "znwacom" trzeba to wyłuszczyc .

Taka mała rada na przyszłość. Zanim zacznie się zadawać pytania na forum, warto poznać podstawy. Google nie boli.

?👈

Zgadzam się z oboma Panami. Autor wątku oczekuje informacji Rafał ma wiedzę ale dziwi go czeku nie sluchales.

Dlatego moja rada weź go jeszcze raz. Posłuchaj z tydzień i albo zostaw albo wróć do nas i powiedz to to i tamto było super ale to i tamto nie.

Wtedy łatwiej będzie nam doradzić co będzie dla Ciebie lepsze. Bo wiesz teraz możemy wymieniać modele kupisz któryś a okaże się że właśnie Denon był Ci najbliższy.

Jak masz taką możliwość odsprzedaży to nawet się nie zastanawiając tak zrob.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.