Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup KD Do 2000 zł

LocaR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak jak w temacie poszukuję zestawu kina domowego w cenie około 2000 zł (wiem budżet nie za wielki ale taki tylko mam). Sprzęt miał by być głównie używany do oglądania filmów ale w mniejszym stopniu również do muzyki. Co myślicie o takim zestawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (aha zależy mi na tym by przednie głośni wyglądały mniej więcej jak te z tego zestawu). Możecie polecić ewentualnie coś innego. Dzięki za wszelką pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/127967-zakup-kd-do-2000-z%C5%82/

Ten i temu podobne zestawy to tylko część kina domowego. Następną bardzo ważną częścią jak nie najważniejszą jest subwofer a to jak duży czy mocny trzeba kupić zależy od metrażu w jakim będzie grało kino. Bez niego to gów..no nie kino. Będzie grało oczywiście ale bas z subwofera to fundament dzwięku w kinie domowym. Bez niego nie ma efektów. Jest popierducha. I nie wiadomo jak bardzo podbijesz bas będzie kicha a może być , że będzie jeszcze gorzej . Napisz jak duży jest pokój.

Amplituner z linka to cienizna, że aż strach, to najniższy model jaki może być w ofercie Denona. 5x130W, mhm napewno, a 5xmoże 40 kilka W, może 5x50 W to się zgodzę i 2x90W przy obu kanałach wysterowanych jak podają. Myślisz, że wydasz te 2 tys i będziesz miał kino d. Nic bardziej mylnego. Bez subwofera to tylko wywalenie kasy w błoto.

Adek dzięki za konkretną odpowiedź, to że subwofer będzie potrzebny to już wyczytałem i nie zamierzam z niego rezygnować ale chcę troszkę rozłożyć koszta. Czy możesz ewentualnie zaproponować coś innego w przybliżonej cenie. Pokój w którym by to stało jest dość spory (ok. 25 m2).

Ja proponuje dozbierac 3k i szukac kd w uzywkach to juz zagra dosc przyzwoicie. Wydawanie 2k na taki nowy sprzet to zawalanie pokoju.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Witaj,

W tej cenie ciężko o wybór. Adek ma rację musisz się liczyć później z wyborem subwoofera. Jest w kinie konieczny.

Co do zestawów w takiej kwocie ten Denon z eltaxami jest ok. Za niewiele więcej możesz się rozglądać za x520 ale z kolumnami magnat monitor supreme 802. Będzie go grało bardziej dynamicznie i mocniej. Jednak sub i tak będzie potrzebny.

W razie pytań lub wycen zapraszam

ja na Twoim miejscu zaczolbym od zakupu ampli i 2 kolumn, bo i tak na suba teraz nie ma wiec kino z tego bedzie zadne, a dopiero pozniej systematycznie dokladac pozostale elementy jak sie uzbiera pieniazka, sam po sobie wiem ze tanie zestawy nie daja nic procz dziury w kieszeni, a satysfakcji z ogladania filmow nie ma zadnej

W tej cenie można złożyć jakieś używki choć ciężko będzie znalezć jakiś zestaw kolumn, dobry, zestaw na który będzie warto zwrócić uwagę w niskiej cenie chociaż różnie bywa a z amplitunerów to np takie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub tu , niższa cena choć ten z linka wyżej jest ładniejszy zewnętrznie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub bardziej przystępny cenowo a napewno lepszy od nowych w tej cenie

Ukryta Zawartość

lub ten

Ukryta Zawartość

albo w sumie jeden z najnowszych wśród podanych

Ukryta Zawartość

i to będa napewno sto procent lepsze amplitunery, a gdzie, dwieście procent od tego Denona z linka co podałeś w pierwszym poście, wiem, używki, żadnej w sumie gwarancji i pewności, że pogra kilka lat, to jest ta obawa, no ale jeśli chcesz nowe klocki to cena podobnej jakości amplitunerów mieści się w przedziale od 2,5 do 6 tys więc niektóre z nich to wysokie modele. Najtańszy z nich i tu w używkach i wśród nowych to 773 Yamahy ale nie wiem czy jego gdzieś znajdziesz, prędzej 775 , bo z Denona porównywalny model z serii X to pewnie seria 2XXX i cena nowego to granice 2,5-2,7 tys.

Na swój metraż musisz wziąć najmocniejszy amplituner na jaki Cię stać. Nie patrz na to co podają w specyfikacji bo to zazwyczaj podawana jest moc wysterowanego jednego kanału ( tzn z podłączoną jedną kolumną). Po podłaczaniu każdej następnej moc spada by np w stereo wynieść ok 90W , 2x90W a przy podłaczaniu każdej następnej i konfiguracji z podłaczonymi już 5-cioma kolumnami może wynieść 40 kilka lub 50 kilka x5 w zależności od modelu. Im wyższy tym zasilacz wydajniejszy i moc większa i większa możliwość wysterowania kolumn. Kolumny zagrają wtedy swoimi możliwościami choć do tego lepiej sprawdza się wzmacniacz stereo.

A z kolumn udało mi się znalezć takie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub ten Tannoya z M3 na frontach

Ukryta Zawartość

ale pewnie trzeba się będzie "pobić" trochę :) lub ten z M4 na frontach i też pewnie czeka niezła "walka" :)

Ukryta Zawartość

lub ten zestaw kolumn Yamahy, gra to fajnie, kolega ma z amplem Onkyo 609

Ukryta Zawartość

albo tutaj, jest tańszy (nowy to ok 4-5 tys a do tego masz tutaj standy na monitory)

Ukryta Zawartość

i wygląda elegancko, tak mniej więcej wygląda sprawa używek natomiast w nowych musiałbyś wydać za zestaw ampli + kolumny 5.1 z 8-10 tys , żeby zagrały satysfakcjonująco i w kinie i w stereo ( amplituner z 2,5+ subwofer 2,5 + zestaw kolumn 5.0 z 4-5 tys) i masz sprzęt na lata. Ale nie za 2 tys. Lepiej zbierać nawet następne 2-3 lata i dozbierać chociaż do 6-7 tys. bo tak jak napisał Kolega ryback

sam po sobie wiem ze tanie zestawy nie daja nic procz dziury w kieszeni, a satysfakcji z ogladania filmow nie ma zadnej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no właśnie a może coś w kierunku jak mówi ryback, że teraz kupić lepszy amplituner i 2 kolumny i później dokupywać pozostałe elementy. Jeśli by to było powiedzmy ze sklepu euro rtv agd to nawet mógłbym troszkę zwiększyć budżet. Po prostu wziął bym w ratach 0% :D

• 2 tygodnie później...

hej, zastanów się nad takim zestawem, słuchałem ostatnio i powiem Ci że jak na ten budżet gra to całkiem fajnie.

Denon AVR-X520BT

oraz

Wilson Cinematic 5.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.