Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy! Onkyo nr906 Pre out a brak głoników na froncie. Jak podłączyć?

Djacek85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc znawców. Posiadam wzmacniacz HK 990 do sluchania muzyki w stereo.

Ale postanowilem tak że zainwestować w kino domowe.

Udało mi się wyrwać bardzo tanio nowego Onkyo NR 906.

Chcem podłaczyć HK pod pre out z Onkyo tak aby fronty grały przez HK a cetral i surrondy przez Onkyo.

Ale nie umiem wyłączyć końcówki mocy A Front w Onkyo.

Czy jak ona zostanie włączona a nie bedzie pod nią podłaczonych żadnych głosników moze ulec spaleniu, badź uszkodzeniu?

A może jest inna możliwć podłączenia?

Dziekuje za pomoc.

Nowy 906 w 2016 roku? Na prawdę? Gdzie go kupiles?

Nie da się gasić frontowych końcówek mocy. Nie możesz ich też spalić. Końcówka jest obciazona mocą kiedy jest do niej podpięty jakiś opór. Skoro kolumny nie są tam podpięte nic się nie dzieje. Ona nie pracuje. Może to grać na prawdę mocno i dynamicznie.

Z ciekawości po avatarze. Masz do tego jakieś klipsche?

• 2 tygodnie później...

Nowy 906 w 2016 roku? Na prawdę? Gdzie go kupiles?

Nie da się gasić frontowych końcówek mocy. Nie możesz ich też spalić. Końcówka jest obciazona mocą kiedy jest do niej podpięty jakiś opór. Skoro kolumny nie są tam podpięte nic się nie dzieje. Ona nie pracuje. Może to grać na prawdę mocno i dynamicznie.

Z ciekawości po avatarze. Masz do tego jakieś klipsche?

Aha to dobra widomosc, zakupiłem go od kolegi, kupił 2, jeden dla siebie jeden na sprzedaż w Holandii, jeden sprzedał od razu a drugi przeleżał nie otwarty przez ponad 2 lata i zlitował się i mi go odsprzedał.

bo sam zainwestował w końcówki mocy.

A zetaw jaki posiadam to: Fronty Klipsch RF-82 i dwa subwoofery Klipsch RW-10, teraz rozglądam się za tyłami plus central.

I jeszcze jedno pytanko...

W HK mam wejście i wyjście (in/out) na subwoofery, czy jak bede go używał jako końcówki do frontów przy kinie, to czy mogę wyciągnąć z Onkyo subwoofery out i przepościć przez in w HK.

Tak by w tym podłączeniu dźwięk z subwooferów szedł z onkyo do kina, a przy odsłuchu z HK szedł normalnie przez HK.

Tego harmana to masz.koncowke mocy? Jeśli tam jest wejście main in na suba to nie. Ono jest przewidziane bezpośrednio pod przedwzmacniacz. Wyjście z onkyo jest już po obrobce. Wyślij mi model tego harmana

Pozdrawiam

Tego harmana to masz.koncowke mocy? Jeśli tam jest wejście main in na suba to nie. Ono jest przewidziane bezpośrednio pod przedwzmacniacz. Wyjście z onkyo jest już po obrobce. Wyślij mi model tego harmana

Pozdrawiam

Działa!!! Wypuściłem z "pre-out sub" z Onkyo do Harmana HK990 do "sub in"

Automatycznie jak przełączam Harmana na tryb końcówki mocy to Harman bierze sygnał z Sub-In

a jak mam go jako wzmacniacz sam puszcza sygnał na subwoofery. W trybie końcówki berze harman tylko sygnały z wejść In.

Rozumiem że chodziło w tym o to aby przy stereo nie puszczać amplitunera?

Chodziło o to by jak kino to dźwięk do subwooferów szedł z Onkyo, a jak stereo na HK, to żeby subwoofery grały z HK.

I tak też robi HK990. Po przełączeniu w trym Końcówki mocy bierze sygnał z subwooferów z Onkyo,

A jak puszczam muzykę normalnie z to przełącza się tak aby sygnał szedł jak powinien z out a in odcina. Wiec tak jak należy!

Ciężkie do wytłumaczenia :/

Rozumiem że chodziło w tym o to aby przy stereo nie puszczać amplitunera?

Chodziło o taki schemat podłączeń: :D

24017_max_harman_kardon_hk990_04.jpg

Ok, rozumiem :) najważniejsze że działa. Prawdę mówiąc nigdy się nie zastanawiałem po co mu wejścia sub in :)

Pozdrawiamy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.