Skocz do zawartości
IGNORED

Primare I 20 i D 20 - warto kupić

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Mam możliwość kupienia zestawu Primare I 20 i cd. D 20 po promocyjnej audioklanowej cenie, czyli 5 tys. zl. Nie słuchałem tych klocków i oczywiście przed kupieniem posłucham, ale mam pytanie do użytkowników lub tych klocków o opinię i krótką charakterystykę tego sprzętu. Czy nada się do rocka, nie metalu, ale do progresywnego, jak gra na jazzie i małych składach typu Kari Bremnes. Cenie w dźwięku dynamikę, przestrzeń, szczegółowość. Mniejszą wagę przykładam do ciepełka i basu. No i jak radzicie, kupować?

Dzięki za rady i pozdrawiam

Stempur

https://www.audiostereo.pl/topic/12815-primare-i-20-i-d-20-warto-kupi%C4%87/

no to ja zaczne ;-)

Mam zestaw Primare D20/A20mkII i jest to moj pierwszy, powazniejszy zestaw stereo. Wczesniej mialem DVD i amplituner Onkyo, wiec przesiadka na Primare dala bardzo, bardzo wyrazna poprawe dzwieku. Zestaw gra naturalnie, muzykalnie i dynamicznie, przestrzen nie jest moze jakas nadzwyczajna (jak np. w Creeku) ale ja tak nawet wole - przeszkadzala mi "holograficzna" przestrzen A50i. Jesli zas chodzi o ilosc szczegolow to nie mozna miec zastrzezen. Zestaw sprawdza sie doskonale w muzyce rockowej a jego moc pozwala na podlaczenie nawet "trudnych" kolumn. Jesli mialbym wymienic wady to u mnie nie podoba mi sie "szorstka" gorna srednica, ale to raczej wina kolumn Esa Vivace. Na Proacach Studio 125 nie zauwazylem tego problemu.

Ogolnie moge z czystym sumieniem polecic Primare.

Jeśli 5 koła za oba to rzeczywiście warto. Juz chyba są na rynku nowe wersje tych modeli,ciekawe ile teraz zawistują? Jeśli nadal posiadasz kolumny jak we wpisie powinno to nieżle zagrać

Stempur naprawdę warto! :O)Mój A20 gra nie tylko rocka,ale i klasykę-przewaznie barok-lubię wokale :o)Z kolumnami S&L gra cudownie!!!szukam ostatnio tzw.dziury w całym i nic nie znajduje.Wygrzewam na moim zestawie IC Fadeover`a i jest też dobrze a może lepiej ;o)Jeszcze raz brać ten system!

nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj. Za te pieniądze to jest prawie jak za darmo. Nówki z gwarancją, dobrze grające i wspaniale wykonane. Stosunek ceny do jakości - niemierzalny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Redaktorzy

Leszek - rozwiń wątek IC Fade'a. Skoro piszesz, że jest dobrze rozumiem, że "drucik" zaczyna się wygrzewać.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Promocja dotyczy tylko egzemplarzy z półki, przynajmniej jest mozliwość wymiany na dwa w identycznym kolorze bo gdzieniegdzie są srebrne i czarne. Wszystko najwyraźniej do wyczerpania zapasu. I choć nie jest to sprzęt "najlepszy w klasie" zdecydowanie warto bo jako zestaw dobrze uzupełnia się nawzajem, z resztą zawsze można słabsze ogniwo potem wymienić.

pawelm ? dziękuję bardzo :-)

saint ? stempur ma wzrost nikczemny, coś tak pod 170 cm, ciała szczupłej budowy, choć z racji wieku i niepohamowanego apetytu na suchy prowiant i mokre picie brzuszek zaczyna się kształtować, włosów już mało, zakola wieglachne, choć lat temu 20 był hipisem. Zwykle dżinsy, koszula, kurtka, nienawidzi, powtarzam, nienawidzi garniturów, ale na własnym ślubie był w takowym. No i ten czar i urok, o którym pisał pawelm :-)

Zegarmistrz ? Twoim zdaniem jakie jest słabsze ogniwo tego zestawu?

Szanowni forumowicze teraz poważnie. Nie odpisywałem cały dzień, bo właśnie byłem, słuchałem i ... nabyłem! W porównaniu z moim kinem domowym brzmienie tego zestawu jest...., no nie wiem jak to opisać. Przepaść, no przepaść. Jak posłucham trochę, to dam znać na forum w opiniach.

I chciałbym bardzo podziękować wszystkim, którzy mi doradzali. I uprzedzić, że za jakiś czas będę zadawał pytanie o kable.

Jeszcze raz dzięki.

Stempur

PS. A teraz pytanie najważniejsze: jak to wnieść do domu i co odpowiedzieć żonie, jak zamiast pytania ?co to jest? będzie w mieszkaniu cisza przez tydzień i wzrok, który pyta: ?czy już dzwonić po psychiatrę??

• Redaktorzy

Stempur - wywal jeszcze trochę kasy na wielgachny bukiet zielska. Połóż na trzymanych w rękach pudłach i zadzwoń do drzwi. Małżowinka powinna być zachwycona, wziąć kwiaty i pognać do kuchni w celu ich nawodnienia, poobcinania końcówek itp. A ty w tym czasie będziesz miał czas na wypakowanie Swoich zabawek.

a tak na marginesie wzornictwo Primara mojej Małżowince niezwykle się podoba.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Po pierwsze to GRATULACJE bo okazję ustrzeliłeś jak 2x2=4.

Według mnie słabszym bezwzględnie ogniwem jest wzmacniacz, ale zestawienie jest na tyle synergiczne, że na razie nie powinieneś sobie tym głowy zawracać - ważniejsza jest w tym momencie żona.

Nie poruszaj tematu kasy - w tonie "ale okazja, jak mało zapłaciłem itd..." raczej powiedz że dużo zapłaciłeś ale za świetne urządzenie. Jeszcze się powtórzę z paroma radami które niedawno komuś na forum dałem:

1. Dobrze grający sprzęt powoduje, że więcej słuchasz a co za tym idzie więcej czasu spędzas w domu ze swoją żoną.

2. Audio to bardzo bezpieczne hobby (np. w porównaniu ze skokami spadochronowymi, czy wspinaczką skałkową) - na dłużej starczysz swojej żonie;)))

3. Ponieważ na dobrym sprzęcie komfortowo słucha się ambitniejszej muzyki np. klasycznej - słuchanie na dobrym sprzęcie (dobrej muzyki) może nadać ciekawy kierunek w rozwoju/edukacji waszych dzieci

itd itd... :)))))))))))

U mnie działa - powodzenia!!!!

Primare jest nieziemsko starannie wykonany-ewenement w dzisiejszych czasach, poza tym made in Sweden tylko i wyłącznie, podobnie jak Paradigm tylko i wyłącznie made in Canada -cenię firmy, które nie przeniosły swych fabryk do Chin.

KUPUJ KUPUJ ! Bo zapewne jak w przypadku kazdego klocka Primare zmiany będą kosmetyczne, to firma która bazuje na sprawdzonych aplikacjach, a nie mami klienta nowym plastikiem co pół roku.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.