Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz 4k blu-ray jaki polecacie

HanibalJin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Jak w temacie szukam obecnie odtwarzacza 4k płyt blu-ray

Jaki byście polecali oraz czy jest możliwość w takim odtwarzaczu skalowanie z full hd do 4k

i odpalanie blu-ray full hd oraz 4k

Czy lepiej poczekać z zakupem sprzętu ?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/128163-odtwarzacz-4k-blu-ray-jaki-polecacie/

czy jest możliwość w takim odtwarzaczu skalowanie z full hd do 4k

... a co, masz kiepski wyświetlacz (tragiczny skaler), że potrzebujesz go zastąpić skalerem po stronie odtwarzacza?

Trzeba poczekać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ceny od 1 900 usd do 300 usd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pacman pytanie jak wlaczysz płytę UHD z filmem i puścisz sygnał na projektor full HD to rozumiem że sygnał odbierze ale go zmniejszy z 4k do Full hd?

I czy obraz taki który jest przekonwertowany z większej rozdzielczości do mniejszej nie będzie dużo lepszy niż zwykle full hd?

Ponadto jak wlaczysz płytę UHD w odtwarzaczu a on wykryje niezgodność z HDCP 2.2 czy to na kablach czy w projektorze automatycznie przechodzi na full HD i taki sygnał wypuszcza?

Jak nie ma Hdcp 2.2 w całym torze, to odtwarzacz automatycznie wypuści tylko full hd.

Co do obrazu - moim zdaniem, jak chcesz oglądać jedynie full hd, to lepszym wyjściem jest Oppo z Darbee.

Tak mi się zdaję że wydając 3-4tyś na odtwarzacz to już chyba wypadało by kupić odtwarzacz UHD niż oppo z derbee.... Owszem do BR oppo jest nr1 i to nie ma dwóch zdań ale właśnie mam zagwostkę czy jak puszczę film UHD na nowym panasie i on mi przeskaluje do full hd czy obraz będzie dużo lepszy niż ten sam film w zwykłym br...? Czy robiłeś może takie porównanie tego samego filmu?

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

pacman a jak z odtwarzaniem z zewnętrznych nośników dysków, penów. Występują jakieś problemy jeżeli chodzi o skalowanie do 4 k i odtwarzanie?

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

No właśnie porównanie robiłem (film Piąta Fala) i ja wybrał bym Oppo. Panasonic nie ma wbudowanej podobnej technologii a Darbee i skalowanie sprawdza się rewelacyjnie. Co ciekawe obraz na pierwszy rzut oka obrobiony przez Darbee wydaje się, dzięki podkreśleniu szczegółów, bardziej szczegółowy od 4K :)

Co do innych źródeł obrazu, testowałem jedynie na Youtube - działa rewelacyjne.

Rozumiem że testowane na JVCie X500 i wydaje mi się że na Ekranie MagicscreeN. Więc tym bardziej opinia dla mnie przydatna. Czyli jakbyś miał się zdecydować na jedno urządzenie to było by to Oppo z Darbee

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Rozumiem że testowane na JVCie X500 i wydaje mi się że na Ekranie MagicscreeN. Więc tym bardziej opinia dla mnie przydatna. Czyli jakbyś miał się zdecydować na jedno urządzenie to było by to Oppo z Darbee

Nie zaktualizowałem informacji w profilu ;) Testowałem na JVC RS500 - na X500 nie było by 4K (brak HDCP 2.2). Ekran to ramowy Adeo Reference Grey.

Jeśli wszystkie urządzenia po drodze obsługują HDCP 2.2 to kupił bym Blu Ray UHD, jeśli nie - kupno nie ma sensu, bo sygnał na wyjściu jest ucinany do full hd (nie skorzystamy też z HDR) i nie ma tutaj żadnej wartości dodanej. Obraz nie będzie lepszy niż ze zwykłej płyty. Chyba, że komuś zależy na Atmosie - rzeczywiście, np. Deadpool jest na UHD BR w Atmosie a na zwykłym BR w DTS HD MA.

• 4 tygodnie później...

Witam, nie jestem zbytnio w temacie, ale kedys natknąłem sie na temat zakupu przez kilku forumowiczów procesora Darbbe, czy to jeszcze aktualne?, czy działa z wszystkimi urządzeniami HD?. Gdzie kupic indiwidualnie. Dzięki.

Witaj .

Nikt się nie zdecydował. Ja waham się , czy kupić Dune Solo 4K , czy może Darbee :)

Po dzisiejszym kursie wychodzi 1018 PLN. Jesteś zainteresowany ?

Obsłuży wszystko , co jest HD . Tv , konsole , BR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.