Skocz do zawartości
IGNORED

Program Trzeci Polskiego Radia - Trójka

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Była w programie 3 PR Muzyczna poczta UKF wtedy tak prawdę mówiąc zaczęła się przygoda z Audio . Pan Piotruś rzucił na patelnię jakiegoś winylka który z nowości mu wpadł w łapki , i tak można było dowiedzieć się co piszczy na zgniłym zachodzie w muzyce . Polska wtedy poza Jugosławią jeśli się nie mylę jako jedyna puszczała "zgniłki z zachodu" w krajach obozu socjalistycznego . Oj nagrywało się wtedy na potęgę na nasze zk 120 , 140 , 246 . Był Warszawski Wolumen teraz z resztą też w formie ogryzka jest gdzie płyty puszczane przez Pana Piotrusia w radio były możliwe do kupienia. Dzięki programowi 3 człowiek mógł na podstawie informacji muzycznych pojechać "oczywiście jak miał paszport na zachód" , po płyty oczywiście. Trójka to było takie okno na świat. Poza świetną rozrywką , jak "Powtórka z rozrywki" Poza tym jakość nadawania w porównaniu z falami długimi gdzie produkowała się jedynka PR i średnimi gdzie nadawała dwójka była najlepsza. Teraz trójka to jest jazgot reklamowo - polityczny jak cała reszta rozgłośni nie wyłączając tych komercyjnych , których aż tak dużo w Polsce nie ma.

I dlatego teraz jest dużo lepiej. Nie jest się ograniczonym tylko do gustu Pana Piotrusia.

Oczywiście ta uwaga nie odnosi się do trójki tylko do dostępu dp muzyki.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

I dlatego teraz jest dużo lepiej. Nie jest się ograniczonym tylko do gustu Pana Piotrusia.

Widzę że kolega chyba mało wie o programie 3 PR. Tak mówią ci którzy nie żyli w czasach Bieruta, Gomółki , Gierka, Jaroszewicza, Kani , Jaruzelskiego .

Słuchaj reklam na srajfonie i lepiej siedź cicho zanim coś palniesz. Wiesz dla czego nie słucham radia i nie oglądam telewizji - zwłaszcza tej polskiej ?

Bo nie mają nic do zaoferowania . Ich oferta to poza jazgotliwą muzyką i reklamami to programy licencyjne na poziomie durniów w których chcą zrobić całe polskie społeczeństwo oraz polityczne połajanie.

Widzę że kolega chyba mało wie o programie 3 PR. Tak mówią ci którzy nie żyli w czasach Bieruta, Gomółki , Gierka, Jaroszewicza, Kani , Jaruzelskiego .

Słuchaj reklam na srajfonie i lepiej siedź cicho zanim coś palniesz. Wiesz dla czego nie słucham radia i nie oglądam telewizji - zwłaszcza tej polskiej ?

Bo nie mają nic do zaoferowania . Ich oferta to poza jazgotliwą muzyką i reklamami to programy licencyjne na poziomie durniów w których chcą zrobić całe polskie społeczeństwo oraz polityczne połajanie.

Widzę, że kolejny nerwowy pan. To jak to było z tą trójką za Bieruta ? Poopowiadaj trochę.

Siedzieć cicho nie będę, nie licz na to.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Widzę, że kolejny nerwowy pan. To jak to było z tą trójką za Bieruta ? Poopowiadaj trochę.

Czy ja pisałem o nadawaniu programu 3 za Bieruta ?

Jak masz dać głupią odpowiedź to nie odpowiadaj. Tak nadawali hymn radziecki i międzynarodówkę przez kołchoźniki .

Czy ja pisałem o nadawaniu programu 3 za Bieruta ?

Jak masz dać głupią odpowiedź to nie odpowiadaj. Tak nadawali hymn radziecki i międzynarodówkę przez kołchoźniki .

To poopowiadaj o trojce skoro uwazasz,że mało wiem i mam cicho siedzieć. Chętnie poczytam.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

To poopowiadaj o trojce skoro uwazasz,że mało wiem i mam cicho siedzieć. Chętnie poczytam.

Jak mi powiesz co to były "kołchoźniki" i jaka była ich zasada działania to pogadamy .

Kołchoźnik - bardzo fajna sprawa. Uwierzycie, że u mojej śp.Babci to było? Wiocha podkrakowska.

Wymontowałem, pieczołowicie przechowałem i mam!

Kupisz,@jezz?

Skoro nowa Trójka tak Ci się podoba...

A z tym Yes - prawda.

Siejesz ferment, nie wiadomo z jakich przyczyn.

Jak mi powiesz co to były "kołchoźniki" i jaka była ich zasada działania to pogadamy .

O, widzę, że trzeba zdać test. Kołchoźnik to był pracownik kołchozu. Działał jak był nakarmiony.

Kołchoźnik - bardzo fajna sprawa. Uwierzycie, że u mojej śp.Babci to było? Wiocha podkrakowska.

Wymontowałem, pieczołowicie przechowałem i mam!

Kupisz,@jezz?

Skoro nowa Trójka tak Ci się podoba...

A z tym Yes - prawda.

Siejesz ferment, nie wiadomo z jakich przyczyn.

Żaden ferment . To jest bardzo dobry przykład zespołu z tamtych lat, który dla mnie nie jest wart większej uwagi. Pewnie jak dla Ciebie hip hop :)

Czy ja gdzieś napisałem, że nowa trójka mi się podoba ? Możesz zacytowac ?

Pudło ! Sorry , ale nie pogadamy o trójce .

Czyli nie masz za wiele do powiedzenia na ten temat. Szkoda, myślałem, że dowiem się czegoś mądrego. A tę trojke to na kołchoźniku słuchałeś, że tak się o to dopytujesz ?

Nic Cię nie kumam.

We Francyji godajo "ip op". I tu jest the dog begraben:-)

A czego nie rozumiesz, że od razu grzebiesz psa ?

Oczywiście ta uwaga nie odnosi się do trójki tylko do dostępu dp muzyki.

...napisał Koleżka @jezz.

To względem Twego pytania o jakość dzisiejszej Trójki, świerszczyku mój:-)

Nie jestem twoim świerszykiem.

1.Nie jestem skazany tylko na gust Pana Piotrusia.

2. Mam dostęp do muzyki jakiego wcześniej nie było.

3. Nie jestem skazany na trójkę

To względem odpowiedzi na pytanie o jakość trójki i względem całej dyskusji.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Czyli nie masz za wiele do powiedzenia na ten temat. Szkoda, myślałem, że dowiem się czegoś mądrego. A tę trojke to na kołchoźniku słuchałeś, że tak się o to dopytujesz ?

A czego nie rozumiesz, że od razu grzebiesz psa ?

To mi odpowiedz na takie pytanie . Jakie studio nagraniowe Polskiego Radia posiada organy piszczałkowe ?

Nie uzyskałem odpowiedzi konkretnej na to pytanie otrzymałem odpowiedź wymijającą.

To mi odpowiedz na takie pytanie . Jakie studio nagraniowe Polskiego Radia posiada organy piszczałkowe ?

Nie uzyskałem odpowiedzi konkretnej na to pytanie otrzymałem odpowiedź wymijającą.

A to jest wiedza potrzebna żeby posłuchać o trojce z dawnych lat czy zeby sie wypowiadać o trójce ?

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

A to jest wiedza potrzebna żeby posłuchać o trojce z dawnych lat czy zeby sie wypowiadać o trójce ?

Usłyszałem dwie odpowiedzi wymijające . Czy zawsze tak odpowiadasz ?

Jeśli udzielasz odpowiedzi mało konkretnych i wymijających to nie ma o czym z tobą gadać , nawet o radiowęźle szkolnym .

Nie jestem twoim świerszykiem.

1.Nie jestem skazany tylko na gust Pana Piotrusia.

2. Mam dostęp do muzyki jakiego wcześniej nie było.

3. Nie jestem skazany na trójkę

To względem odpowiedzi na pytanie o jakość trójki i względem całej dyskusji.

Nie "świerszykiem" a świerszczykiem. Myślałem (o naiwny), że chwycisz z jakiej książki tekścik pochodzi... Niziurski, podpowiem.

Gadanie z tobą to marnotrawstwo prądu i czasu.

A tego - coraz mniej!

Podpierając się słynnym "żegnam", Bąbowtza - idziesz w mych oczach do kosza.

Choć przykre to jest...

Nie "świerszykiem" a świerszczykiem. Myślałem (o naiwny), że chwycisz z jakiej książki tekścik pochodzi... Niziurski, podpowiem.

Gadanie z tobą to marnotrawstwo prądu i czasu.

A tego - coraz mniej!

Podpierając się słynnym "żegnam", Bąbowtza - idziesz w mych oczach do kosza.

Choć przykre to jest...

Don't Cry Sister

Nie myślałem, że tu też jest potrzebna znajomość lektury Niziurskiego.

Ja też z tego powodu jakoś łez ronić nie będę.

Usłyszałem dwie odpowiedzi wymijające . Czy zawsze tak odpowiadasz ?

Jeśli udzielasz odpowiedzi mało konkretnych i wymijających to nie ma o czym z tobą gadać , nawet o radiowęźle szkolnym .

Widzę, że z tobą tym bardziej.

Znajomość wspaniałych książek (uwierz - pisał bardziej dla dorosłych, niż dla dzieci) jest zawsze potrzebna. Tyle razy żyjesz, ileś książek przeczytał.

Z muzyką zresztą - tak samo.

Teraz trójka to jest jazgot reklamowo - polityczny jak cała reszta rozgłośni nie wyłączając tych komercyjnych , których aż tak dużo w Polsce nie ma.

Teraz - szczególnie po "dobrej zmianie", trudno nie zauważyć. Są też i ingerencje w audycje autorskie, chyba, że sam zrezygnował z innych powodów (?)- brak Antoniego Piekuta u W. Manna w niedzielnej "Piosenki bez granic".

To jest bardzo dobry przykład zespołu z tamtych lat, który dla mnie nie jest wart większej uwagi. Pewnie jak dla Ciebie hip hop :)

Aaaaaaaa, kolega od hophoopów! - to już się nie dziwię traumie Yesopodobnej.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Teraz - szczególnie po "dobrej zmianie", trudno nie zauważyć. Są też i ingerencje w audycje autorskie, chyba, że sam zrezygnował z innych powodów (?)- brak Antoniego Piekuta u W. Manna w niedzielnej "Piosenki bez granic".

Tiaaaaa , ci to zawsze na konkretne pytania udzielają odpowiedzi nowomowo wymijającej . Zadałem dwa pytania i zero informacji . Jakie za to wspaniałe testy Ałudio Yoł Yoł robio na YT - boki zrywać . A odnośnie organów piszczałkowych Polskie Radio ma taki instrument , znajduje się w studiu koncertowym Radia Wrocław .

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Chyba w ramach dobrej zmiany zmienią nazwę na Zapraszamy do Trójcy.

N.C

Zawsze se taki jezz posłuchać może innych radiostacyj. Ruchana, Madonna, przerwa.

A w przerwie ~ 20 minut: podpaski, krwawe ślady, hemoroidy, czopki, brudny śluz i ewentualnie sraczka. Cały naród chory.

Słuchaj se, jezz.

Smacznego.

Tak, @iro. To typ od hiphopa:

Nie dość, że mam pyffko, to mnie @jasny jeszcze mocniej rozbawił!:-)))

Najmocniej - Jacek.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Zawsze se taki jezz posłuchać może innych radiostacyj. Ruchana, Madonna, przerwa.

A w przerwie ~ 20 minut: podpaski, krwawe ślady, hemoroidy, czopki, brudny śluz i ewentualnie sraczka. Cały naród chory.

Słuchaj se, jezz.

Smacznego.

Tak, @iro. To typ od hiphopa:)

Umc umc umc bum umc bum You You bum bum bum .

Czy to takie trudne ?

Znajomość wspaniałych książek (uwierz - pisał bardziej dla dorosłych, niż dla dzieci) jest zawsze potrzebna. Tyle razy żyjesz, ileś książek przeczytał.

Z muzyką zresztą - tak samo.

To nie mam z tym problemu, będę żył wiele razy. Klub włóczykijów dostałem w podstawówce na koniec roku za dobrą naukę.

Ależ wy jesteście prości do rozgryzienia. Wystarczy napisać jakieś słowo klucz i już zaczyna siię personalna jazda. A macie cos bardziej wartosciowego do powiedzenia ? Macie ochotę licytować się kto co słyszał i jakie to ma płyty ? Proszę bardzo, tylko musicie mieć coś więcej do powiedzenia niż to co powyżej. To akurat swiadczy o was tak sobie.

Tak, tak, rozgryzłeś mnie :)

Wiesz dla czego nie słucham radia i nie oglądam telewizji - zwłaszcza tej polskiej ?

Nie wiem czy mnie to aż tak bardzo interesuje :)

Naprawdę trzeba się aż tak poróżnić o program 3 polskiego radia ?

Nie przejmuj się tak, czasem trzeba się rozerwać.

Idę zmienić majtki. Po "zapraszamy do Trójcy" - muszę!:-))

Dziś akurat byla dobra muzyka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.