Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki selektor zródeł jaki polecacie?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Che sobię złożyć własnego beresforda i upakować w małą obudowę po tunerze satelitarnym,daca diy na wm8741+analogówkę,oraz wzmacniacz słuchawkowy lovely ciube,no i nie chciał bym pozostać z tym bez możliwośći podłączenia zewnetrznych urządzeń pod ten zintegrowany wzmacniacz sluchawkowy,dlatego potrzebny mi jest jakiś przyzwoity selektor aby wmątować dodatkowe wejścia na wzmacniacz słuchawkowy i przełączać sobie w miare potrzeby na wewnętrzny dac oraz zewnętrzny,

Selektor może być 2stopniowy na przekażnikach,albo zwykły skokowy,ale chciał bym aby był dobrej jakości no i nie wiem gdzie i co zakupić,może ktoś podpowie?

Ciekawym rozwiązaniem może być isostat elektroniczny zależny na małych przekaźniczkach ze złoconymi stykami.Zrobiłem coś takiego wedle projektu z avt(1518) z tą różnicą ,że dodałem na jeden switch kondensatorek ,aby bezpośrednio wybierał to wej. po uruchomieniu.Działa do dzisiaj.

ciekaw jestem jak to jest rozwiązane w orginalnym beresfordzie,tam selektor jest na przyciski

Ciekawym rozwiązaniem może być isostat elektroniczny zależny na małych przekaźniczkach ze złoconymi stykami.Zrobiłem coś takiego wedle projektu z avt(1518) z tą różnicą ,że dodałem na jeden switch kondensatorek ,aby bezpośrednio wybierał to wej. po uruchomieniu.Działa do dzisiaj.

Możesz opisać ew dodać jakieś zdjęcia jak to zrobiłeś? był bym wdzięczny

zaproponowałeś bardzo fajne rozwiązanie,tylko jak z jakością dzwięku przez taki izostat i jaki rodzaj przekażników zastosować

MOŻE BYĆ TAKI PRZEKAŹNIK- OMRON G5V-2-5VDC

JEŚLI POTRZEBA TYLKO DWA WEJŚCIA WYSTARCZY JEDEN PRZEKAŹNIK(TYLKO ON JEST W TORZE SYGNAŁU).KONIECZNIE DO JEDNEGO ZE SWITCHÓW DODAJ RÓWNOLEGLE KONDENSATOR 1 MIKRO/16V ABY JEDNO WEJŚCIE BYŁO AKTYWNE PO STARCIE URZĄDZENIA.CAŁOŚĆ MOŻNA ZLUTOWAC NA MAŁEJ PŁYTCE UNIWERSALNEJ DLA ELEMENTÓW PRZEWLEKANYCH.POTRZEBA DO TEGO 1SZT. CMOS 4011 ,4SZT. REZYSTORA 100 KOHM , 1SZT. REZYSTORA 4,7 KOHM ,TRANZYSTOR BC 558B,3 DIODY 1N4148,DWA SWITCHE.

SCHEMACIK JEST W AVT-1518

Sam selektor wykonaj na tych przekaźnikach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaś "przysterować" możesz tym lub podobnym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.