Skocz do zawartości
IGNORED

Nad 375bee zapytanie techniczne

WojciechMajchrzak

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, rozpakowałem wczoraj Nada 375 bee.

Po podłączeniu pali się bursztynowa dioda. Gdy wciskam standby dioda zapala się na parę sekund na czerwono, dopiero potem na niebiesko.

Czerwony kolor diody oznacza wg. instrukcji uruchomienie obwodu bezpieczeństwa.

Czy coś jest nie tak, czy tak ma być?

https://www.audiostereo.pl/topic/128389-nad-375bee-zapytanie-techniczne/

Po tym jak dioda zmieni kolor na niebieski działa już ok. tyle tylko, że z instrukcji obsługi wynika, że powinna się zmieniać na niebieski od razu, bez czerwonego koloru w międzyczasie.

Nie przejmował bym sie tym , sądze że wszystko jest OK

A i oczywiście bzdety plotę - zabezpieczenie nie uchroni przed pokrętłem ustawionym na max. Sorry za dezinformację.

U mnie w c356 po włączeniu przez około 1sekundę pali się czerwona, jest pstryknięcie i zapala się niebieska i gra

U mnie jest dokładnie tak samo :) nie zwróciłem dotąd uwagi... a wnet będzie z rok.

Coś mi się zdaje, że tak ma być.

Spoko, tak jest prawidłowo jak sądzę. Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. Gdy zakupiłem mojego C356, to zdarzyło mi się na początku, że kilka razy przykładałem ucho do wzmaka, żeby sprawdzić czy trafo nie buczy na stand by i po włączeniu... ale szybko mi przeszło ;))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.