Skocz do zawartości
IGNORED

Jazz in polish cinema.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wymieniłeś dwóch ważnych postaci - Jana Zylbera (dr) i Henia Melomana.

Masz rację to są ważne nazwiska i nieodłacznie związane z Łodzią. Co do samych nagrań to muszę przyznać że oprócz samej treści kompozytorskiej

i jedynej w swoim rodzaju , realizacja tego zapisu jest na bardzo wysokim poziomie - prawdopodobnie Anglicy maczali palce w masteringu. Nie chce

mi się teraz dygać do pólki z płytami aby się upewnić kto dokonał masteringu ale jakość techniczna jest do pozazdroszczenia.

Mam dwa na sprzedaż:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z niecierpliwością czekam na przesyłkę z UK i jeśli jakość zapisu będzie porównywalna, lub lepsza od " Live At The Jazz Jamboree Festival 1961-1967 " - może ktoś porównywał?.........

.......to nie ważne, liczy się uchwycenie tamtej atmosfery ;)) i radość ze słuchania.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• 2 tygodnie później...

144,99PLN w gigantycznym sklepie internetowym - właśnie kurier przyniósł...

Jeśli z przesyłką to bardzo dobra cena. Nawet jak płaciłeś za kuriera 15 zł to w sumie też nieźle. Prawdopodobnie wznowili wyczerpany nakład i stąd

pojawienie się boxu w róznych miejscach sprzedaży.

Ja z kolei po wielu wahaniach z uwagi na wysoką cenę kupiłem zremasterowane nagrania Muzy a wydane przez WB - są to Mieczysław Kosz i

Kwintet Krzysztofa Komedy. Grafika przepiękna , bardzo ładne wydawnictwa. Sama muzyka już dużo gorsza bo brzmi to bardzo średnio - na 3.

Taka mp3 jeśli idzie o jakość dźwięku.Totalne rozczarowanie i 2 x 36.99 zł poszło w dym :-( Broniłem się chyba z pół roku przed zakupami

jazzowych remasterów z uwagi na cenę ale teraz już wiem jak to gra i co jest warte.

Też dotarł do mnie box, w cenie 130 pln. , tylko nie mam kiedy przesłuchać ;(

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.