Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak sluchawkowy + dzwiek surround ?

zwie??czys??aw niew

Rekomendowane odpowiedzi

witam

co sadzicie -

czy do kompletu sluchawek sennheiser 555/595/580 + komputer z zewn. karta audigy 2 NX jest

sens bawic sie we wzmacniacz sluchawkowy? jesli tak, to jaki (DYI odpada, chyba, ze gotowe ;))

czy warto tez szukac ustrojstwa udajacego dzwiek przestrzenny (cos jak stary sennheiser lucas),

czy tez wystarcza do tego softwareowe wynalazki typu SRS, czy trusurround czy jak sie tam one

zwa, dostepne w odtwarzaczach programowych (np. powerdvd)?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/12853-wzmak-sluchawkowy-dzwiek-surround/

Chyba Sony robi bezprzewodowe słuchawki z dekoderem Dolby Digital. Podłączasz to do wyjścia cyfrowego z odtwarzacza, urządzenie dekoduje sygnał cyfrowy do analogowego i przesyla do nauszników. Te są robione pod kątem generowania dźwięku przestrzennego. Podobno całkiem fajnie działa. Były opisywane w Audio (?).

dzieki, tyle, ze mi chodzi o konkretny uklad - audigy 2 nx + ktores z podanych sennh. - co miedzy nimi wstawic, o ile w ogole. kupowanie osobnego ukladu takiego jak podales, nie wchodzi w gre...

pozdr

Zabawki takie jak niegdysiejszy lucas, czy sprzedawane dzisiaj procesory SRS czy Dolby Headphone działają na tej samej zasadzie, co softwarowe wirtualizatory (np. Dolby Virtual Speaker w WinDVD). Do samego komputera ich zakup mija się z celem, to będzie dublowanie sprzętu.

Pomijając fakt, że do muzyki to one się w ogóle średnio nadają.

nie no, do muzyki to na pewno sie nie nadaja, chodzilo mi raczej o swistanie pociskow w szeregowcu ryanie ;)

wszystko jasne.

ok, czyli do muzy - co? i czy w ogole? w opisie audigy 2 NX nie znajduje nic na temat wzmacniacza sluch. czy w ogole jest sens cos miedzy nx a sennh.555.595.580 wkladac?

Czesc

Posiadam taki procesor Dolby-Teltek wykonany dla Sennhaisera. W sumie, fajna zabawka jesli chcesz poogladac filmy w nocy kiedy wszyscy spia. Jesli chodzi o efekty surround to oczywiscie nie zabijaja przestrzennoscia ale "moga byc" (sa lepsze niz sie spodziewalem po takim "ustrojstwie").

Ogolnie oplaca sie (jako zabawke i tylko do filmow, oczywiscie)

Pozdr.

liamk ma racje

własnie kupiłem sobie hd 580 ze wzmakiem i mam możliwość dosłuchania różnicy na kompie (chociaż nie mam akurat audygy 2) - różnica jest zasadnicza.

Radzę żebyś wypożyczył słuchawki ze sklepu i spróbował sam

Taki sam jak moj, tyle ze ja kupilem 2, moze 3 lata temu za $99 razem ze 535 sluchawkami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

daj mi jeszcze poszperac moze znajde taniej

Ukryta Zawartość

o tu kupilem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tak to ustrojstwo looks

[obrazekLUKASZ-209034_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.