Skocz do zawartości
IGNORED

Psvane 6CA7-T vs 6CA7-T II PSVANE Gold

hatori77

Rekomendowane odpowiedzi

A to tak trudno znaleźć informacje na temat lamp współczesnej produkcji a lamp produkowanych w czasach kiedy były powszechnie stosowane.

A może kolega podać jakieś namiary na pewne źródło gdzie kupię 10 dobranych lamp el34 z dawnej produkcji.
A może kolega podać jakieś namiary na pewne źródło gdzie kupię 10 dobranych lamp el34 z dawnej produkcji.

Niestety ale takie źródła już dawno wyschły.

Mam co prawda takie lampy ale niestety nie na sprzedaż.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

I o to właśnie chodzi. W zasadzie nie można kupić tych lamp dobranych w ilości większej niż 4. Co pozostaje? Nowa produkcja. A ta jest taka jaka jest.

Z nowej produkcji grałem na Treasure. Najlepszy dźwięk jaki miałem. Niestety jakość nie najlepsza ale i nie gorsza niż np 6ca7 EH. Różnica w cenie - znaczna. Czy odzwierciedla różnice w dźwięku? - nie. Ale jeśli ktoś ma pieniądze i potrzebuje tylko np 4 lampy to jak najbardziej polecam Treasure.

Nie znam Psvane. Symbol T-II oznacza nowszą wersję, podobno trwalszą.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Czy jest jakaś alternatywa która może wnieść więcej do muzyki niż Psvane 6CA7-T ???

Muszę wymienić ----odsłużyły już swoje .

. Potrzebuję aby brzmienie poszło trochę na dynamice i zejściu na basie . Przydałoby się trochę rozświetlenia , powietrza i świeżości ...rock lata 70 -te ale i też elektroniczne brzmienie ...trochę muzyki typu Thomas Bergersen ---epickie klimaty . Zresztą polecam jego muzyką ...szczenna opada jak się tego słucha :-)

Potrzebuję aby brzmienie poszło trochę na dynamice i zejściu na basie . Przydałoby się trochę rozświetlenia , powietrza i świeżości ...

To właśnie oferują RFT . Nie każdemu taka sygnatura dźwięku odpowiada ale skoro napisałeś ,że tego szukasz to ...kup RFT.

Zamiast Psvane 6ca7 wersja gold ( koszt kwadry ok 1500 zł ) zaproponowano mi wymianę na EL34B-STR firmy niemieckiej TAD ( kwadra ok 500 zł ) ...ponoć bardziej wytrzymałe niż uznane za "awaryjne" psvane .

Problem w tym ,że nie wiem jaki charakter dźwięku reprezentują TAD .

Jaką sygnaturę dźwięku potrzebuję ...pisałem wpis powyżej . Trochę życia i świeżości tchnąć w kolumny, ale nie pozbawiając tego lampowego klimatu-nie lubię kliniki , szorstkości i dźwięku prosto w mordkę . Poprawa zejścia na niskich tonach i kontroli -choć trochę .

Psvane bardzo mi odpowiadają ....lecz jedna para 6CA7-T padła ( tańsza od gold -ok900 zł kwadra ).

Ktoś coś poradzi ...spróbować z EL34B-STR TAD czy zostać przy psvane ...może jakaś inna alternatywa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.