Skocz do zawartości
IGNORED

music hall A25.2 zanika lewy kanał

wito963

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem jak w temacie pojawia się sporadycznie , przy bardziej dynamicznych utworach , pomaga ponowne włączenie wzmacniacza bądz czasami zmiana poziomu głośności potencjometrem przy wzmacniaczu. co moze być przyczyną ? ten potencjometr jest serwisowany ? moze on miec jakies problemy ?

Sprawdzałeś może czy jak przy wyłączonym wzmaku pokręcisz potkiem po całej skali kilka razy a potem włączysz - czy ten problem występuje w większych odstępach czasu czy dalej w takim samym czasie się powtarza? Tak czy siak, jeżeli masz jeszcze gwarancję na niego to nie zwlekaj tylko wysyłaj do serwisu, jak nie masz gwarancji to i tak kierunek serwis - jedyne wyjście moim zdaniem.

-Salva Mea-

Jak już jest po gwarancji, a trochę się znasz na elektronice lub masz znajomego, to sprawdź, czy w tym modelu sygnał nie wychodzi na głośniki poprzez przekaźniki. Jeśli tak, to prawdopodobnie masz zabrudzone styki.

Przekaznik glowny do wyczyszczenia i/lub potencjometr glosnosci jesli wystepuje mechaniczny

Stosunkowo mlody wzmacniacz a juz takie problemy ehh

Nie ma to jak Sony ES, ehh...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

tak sygnał wychodzi na głośniki przez przekaźnik , ktoś juz sugerowal ze to moze być problem przekaźnika , regulacja sily glosu jest na jakims ukladzie wiec chyba nie.

jak zlokalizować ten przekaźnik ? jak go wyczyścić ?a35.2-1-music-hall.jpg

tak sygnał wychodzi na głośniki przez przekaźnik , ktoś juz sugerowal ze to moze być problem przekaźnika , regulacja sily glosu jest na jakims ukladzie wiec chyba nie.

jak zlokalizować ten przekaźnik ? jak go wyczyścić ?

Zdjęcie akurat nie od tej strony, ale można dostrzec u góry przekaźnik przy terminalach głośnikowych . Jeśli to z niego wychodzą kabelki do terminali, to pozostaje wylutować przekaźnik i spróbować go rozebrać do przeczyszczenia.Jeśli nie czujesz się na siłach,to poszukaj nowy o podobnych rozmiarach i parametrach.

Zdjęcie akurat nie od tej strony, ale można dostrzec u góry przekaźnik przy terminalach głośnikowych . Jeśli to z niego wychodzą kabelki do terminali, to pozostaje wylutować przekaźnik i spróbować go rozebrać do przeczyszczenia.Jeśli nie czujesz się na siłach,to poszukaj nowy o podobnych rozmiarach i parametrach.

przekaźnik w moim przypadku byl rozbieralny (miedziane płytki pod przezroczystą obudową) wyczyściłem i problem znikł. dziękuję za sugestie.

przekaźnik w moim przypadku byl rozbieralny (miedziane płytki pod przezroczystą obudową) wyczyściłem i problem znikł. dziękuję za sugestie.

Fajnie, że można było pomóc zaoszczędzić na serwisie. Mam nadzieję, że styki przeczyszczone delikatnie i nie są pogięte ;-)

Dziękuje ;) czyściłem papierkiem mikro gradacji wiec napewno nie ucierpiały . Zaoszczędziłem jakieś 200 zł / serwis za samą diagnozę liczy 100 zł . Jak narazie jestem mega zadowolony z mojego zestawu . Wzmacniacz zasila monitory audio s6 a źródłem jest karta zewnętrzna audiotrak maya U5 .

Kolejno myśle dołożyć jakiś CD , pozniej pomysleć nad zamiana monitorów audio na cos od Dynaudio . JesCze raz dzięki . Napewno bede zaglądał tutaj cześciej / dopiero zaczynam swoją przygodę z audio .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.