Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz na androidzie Kodi M8S+ odczyt 3D oraz DTS HD 7.1

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam kilka pozycji ISO 2D/3D - do wyboru, jak wrzucam ten obraz ISO do Kodi ( odtwarzacz XBMC) idzie mi tylko 2D, w Popcornie mam od razu 3D, jak chce zmienić na 21D to musze wejść w menu. Czy Kodi odczytuje takie obrazy w 3D, czy muszę w TV lub projektorze ręcznie wybrać 3D, tylko czy to będzie pełne 3D, czy też konwersja 2D na 3D ? Inne aplikacje na Androida raczej tego nie łykną ? Mam tez problem z filmami w DTS HD 7.1, Kodi to widzi tylko jak wrzucę tę ścieżkę przełącza mi na lektora 5.1 - jest na to rada ?

Co do 2D i 3D nie wypowiem się bo nie ćwiczyłem. Ale co do dźwięku HD 7.1 to juz Ci odpisuję. Kodi zarówno ver 16. jak i nowy 17.0 nie może zdekodować sygnału na 7.1 ponieważ nie pozwala mu na to system Android TV 5.1.1.

Dopiero Android TV w wersji 6.0 dekoduje w 8 ścieżkach. Zatem jedyne rozwiązanie przy odtwarzaniu filmów z dzwiękiem HD to poczekać na aktualizację Androida TV do 6.0. W przypadku TV Sony ma to być jeszcze w tym roku. Kombinowanie ustawieniami w KODI nic nie da. :)

Sprawdz openelec lub libreelec można wgrać na kartę jako drugi system.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poczytaj może coś znajdziesz.

Ukryta Zawartość

To nie Android jest winny ale aplikacje odtwarzaczy. Mam Q5II z Androidem 4.1 i aplikacje producenta Puszczają na AVR True HD i DTS HD.

Jest zainstalowany "zrobiony " przez producenta tego pudełka KODI i również wypuszcza wszystkie formaty.

Wiem już czemu nie wchodziła ściezka DTS HD tylko polska, jak w kodi ustawię preferowany język angielski to mimo, że widzi też polską chodzi tylko ta wybrana w ustawieniach, jak wybiorę polską, oryginalną lub aplikacji to idzie tylko polska, mimo, że widzi też inne - jest na to rada, żeby chodziły obydwie ? Mam nie zaznaczone: wybieraj preferowaną ścieżkę

To nie Android jest winny ale aplikacje odtwarzaczy. Mam Q5II z Androidem 4.1 i aplikacje producenta Puszczają na AVR True HD i DTS HD.

Jest zainstalowany "zrobiony " przez producenta tego pudełka KODI i również wypuszcza wszystkie formaty.

Dokładnie, Android nie jest niczemu winien. U mnie też chodzą wszystkie ścieżki dźwiękowe.

Problem stanowi sam Kodi, fajny program ale.... No właśnie zawsze jest jakieś "ale", zawsze coś nie chce działać.

Mam odtwarzacz na Androidzie z zainstalowanym Kodim i odpuściłem już walkę. Na domyślnym programie odtwarzającym producenta wszystko śmiga, jednak nie oferuje on mnogości funkcji Kodiego, ten drugi mimo, że bardziej multimedialny ma zawsze z czymś problem.

Np. u mnie działa dźwięk HD jeśli odtwarzam film z zewnętrznego źródła zabezpieczonego hasłem czyli serwera czy innego komputera.

Moim zdaniem sam Kodi jest niedopracowany, dlatego służy u mnie co najwyżej do muzyki.

Panowie mam odtwarzacz z Kodi M 8 S + , udało mi się uruchomić stream i transcoding na aplikacji dream player, mam tez aplikację Enigma TV, tylko nie mogę nawiązać połączenia z VU, wprowadzam takie ustawienia - IP : VU 192...., port dla stream - 8001, http - 443, jak wciskam pobierz picony, to wywala mi błąd połączenia co źle robię ? Jak ktoś używa dream Player jakie wprowadzić ustawienia żeby dobrze szedł transcoding i stream ? Mam też problem na aplikacjach pod VU, na kanale Nickelodeon HD, chodzi mi tylko wersja językowa turecka, na VU mam zaznaczona polską, tylko wersja turecka jak wchodzę w VU jest jako pierwsza i chyba dlatego na aplikacjach pod VU się tylko uruchamia, jest na to rada ?

@Omen

Jesteś pewien że odtwarzacz na Adroidzie mniejszym niż 6.0 dekoduje Ci dźwięk 7.1?

Ja juz wszystkie sposoby wypróbowałem i zawsze dzwiek jest dekodowany do 5.1. Wiele forum przejrzałem już w tym temacie i jak wół wszyscy piszą że przy KODI wymagana jest wersja API Androida (chyba 23.0, nie jestem teraz pewny) która to wersję zawiera Android 6.0

Jeśli sie upierasz że nie jest to wina Androida to poszukam specjalnie posty od developerów KODI którzy jasno to przytaczają.

Sprawdze u siebie jeszcze z inną aplikacją niż KODI i dam znać.

EDIT:

Tu jest watek o tym:

Ukryta Zawartość

Dokładnie od API 23.0 jest dopiero dzwięk 7.1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odtwarza mi dźwięk HD, zarówno 5.1 jak i 7.1.

Nie jestem do końca w stanie zweryfikować 7.1 ponieważ mam zestaw głośników 5.1, jednak jeśli mam film w wersji 7.1 to na ekranie procesora kina domowego pokazuje się taka informacja, więc domniemuję, że otrzymuje on właśnie taki sygnał.

Filmy odtwarzam jednak przez domyślny program odtwarzacza, nie przez KODI bo tak jak pisałem, z nim zawsze coś było nie tak.

Wersja Androida 4.4.2.

HiMedia Q5 Quad

W opisie technicznym są między innymi takie informacje:

Obsługa BD ISO i 3D BD ISO

Dźwięk wielokanałowy DTS i DD passthrough (SPDIF), DTS MA i Dolby True

HD na HDMI passthrough oraz Dolby Atmos w nowym oprogramowaniu 1.0.9

Obsługa DTS MA, DTS, DD, DD Plus, DTrue HD passthrough

(w odtwarzaczu fabrycznym)

Dekodowaniem sprzętowe wideo i 7.1 HD-audio

(w tym DTS MA, Dolby Digital Plus) downmix i passthrough

Tak wygląda odtwarzacz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Próbuję cały czas z instalacją Vu pvr client na Kodi, konfiguruję plugin - ip, itd ale bez przerwy wyskakuje mi info - zerwane połączenie z VU, tak w ogóle na Kodi będą chodzić moje bukiety z VU ?

Nie na boxie z androidem

A jak mam kilka bukietów na VU, np Film, Sport, Bajki itp... to jak mam to wpisać przy konfigurowaniu w zakładce bukiet, odisnalowałem niepotrzebnie z Kodi Vu pvr klient, teraz nie mogę tego znaleźć, w jakich repozytoriach to będzie ?

Dobra, poszło z bukietami też, tylko że na VU mam kilka bukietów, czy Kodi będzie to cały czas przetwarzać, jest na to rada ? Wszystko chodzi mi w miare stabilnie, nawet nagrywanie idzie, brakuje mi tylko funkcji timeshiftu. Zainsatlowałem Kodi Multimedia Master, czy to będzie dobrze współpracować z moim VU ?

Panowie wrzuciłem Kodi ale z nakładką Multimedia Master i Vu pvr chodzi ale masakrycznie zalicza zwiechy plus problem z przerzucaniem kanałów, jedynie trzeba cofnąć i wejść w kolejne okno kanału, powiedzcie jak sprawuje się zwykła Kodi bez nakładek, chodzi stabilnie czy też co rusz zwiechy i jak z przerzucaniem kanałów ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.