Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Castle Acoustics Harlech

zukosok

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie kolegów,

potrzebuje pomocy w dobraniu wzmacniacza do Castle Acoustics Harlech, trochę poszperałem po necie i znalazłem kilka propozycji:

nad 355

nad 356

nad 375 troche za drogo

arcam a19- nigdy nie słuchałem

audiolab- choc nie wiem jaki model

marantz seria 7000 i w gore

....

Jakis czas temu miałem przeprowadzkę wiec wszystko idzie na nowo, pokój 4,5x4m do tego otwarta kuchnia czyli 6,5x4x .

do tego będę potrzebował jeszcze tuner radiowy, dobrze by było jakby się jakoś komponował z wyglądem wzmacniacza/ zona ,

muzyka rożna różnista,od Pink Floyd do Diany Krall, nawet fasolki jak dzieci będą chciały :D

do zestawu podłączony będzie

cd matantz 7300 mod

bluray

i tuner jak kupie,

i komputer na muze,i tu jest kolejna zasadzka dac, osobno, czy moze zintegrowany jak w 356, pomóżcie proszę.

Arcam fajnie gra, takie dżentelmen audio. Nad natomiast kojarzy mi się bardziej z zadziornym rozbestwionym

Marantz dość subtelny i delikatny ale za suchy, Audiolab równy poukładany ale za mało barw. Naima niestety nie słuchałem zbyt długo . Ofc pisze se subiektywnie ;-)

Musica curat cor meum et animam meam delenit

koledzy, chodziło mi raczej o konkretne modele do tej konfiguracji, naima nigdy nie słyszałem, myślałem również o Roksan Kandy LIII, może jest ktoś na forum kto słuchał/posiada jakieś castle i pomoże.

Potwierdzam.Naim to dobry trop, Marantz,Audiolab to takie bezpłciowe są do Castli

Miałem Knight 4 z PM6005 wiem,szału nie było ale grało to bez "uczuć" barwa jakos taka wyprana.

Arcama bym odsłuchał fajna barwa dźwięku

Ile masz na Dac'a funduszy?

Łokmen Saba

Słyszałem pochlebne opinie o Roksane, że niby dźwięk bardziej namacalny niż w Naimie, ile w tym prawdy nie wiem, co do funduszy to w sumie narazie cienko, starczy na wzmacniacz, no ewentualnie na nada 356 z budowanym dac-iem.

Jeśli patrzyć na naim, to jaki?, jaki tuner do tego, i pozostaje kwestia późniejszego daca.

Zapomniałem dodać że zakupu będę dokonywał na brytyjskim eBa., więc ceny też będą inne niż w all......

Wykropkowalem, bo nie wiem czy można reklamować portale aukcyjne, i tak każdy wie o co chodzi.

No i posiadacze naim-ow czesto zaznaczaja, ze jak wzmak naim-a to stety/niestety tez zrodlo od naim-a a jak wiemy naim kosztuje, nie wiem czy przy obecnych cenach naim-a warto kupowac nowe klamoty.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Słyszałem pochlebne opinie o Roksane, że niby dźwięk bardziej namacalny niż w Naimie, ile w tym prawdy nie wiem, co do funduszy to w sumie narazie cienko, starczy na wzmacniacz, no ewentualnie na nada 356 z budowanym dac-iem.

Jeśli patrzyć na naim, to jaki?, jaki tuner do tego, i pozostaje kwestia późniejszego daca.

Zapomniałem dodać że zakupu będę dokonywał na brytyjskim eBa., więc ceny też będą inne niż w all......

Wykropkowalem, bo nie wiem czy można reklamować portale aukcyjne, i tak każdy wie o co chodzi.

Gość numik

(Konto usunięte)

Roksan wg mnie za ciepły i za wolny do Castli, zdecydowanie. Legendy o braku barw w Audiolabie to legendy ;), właśnie 8000s / 8200a polecam do tych kolumn (są lepsze barwowo wzmaki, ale jest wiele gorszych, a on jest uniwersalny, muzykalny, ma świetne wybrzmienia i wg mnie dobrze spasuje się w tym połączeniu), Arcam też się dobrze spasuje, oba wg mnie lepiej niż NAD. Jeszcze Atoll in 80/100 może być ok, jest dynamiczny, może to się zgra

U mnie Castle Knighty 5 grają z dzielonym Quadem 99, mnie takie połączenie satysfakcjonuje- preferowana średnica, bez szału na basie i spokojne,nie dźgające w uszy wysokie tony.Poczytaj też posty w klubie Castle, może coś pomogą.

podsumowując z dostępnych u mnie, tzn na aukcji w uk:

1 audiolab 8000 - aukcja trwa, pewnie z 170f

2 audiolab 8200 - 400f

3 nad 356 z dac - 500f + ewentualny mod???

4 nad 355- 220f

5 Electrocompaniet ECI-1 narazie brak

6 arcam 9- 230f

7 arcam a19-460f

quad99 - mono bloki+pre ponad 1000, odpada

kolejność przypadkowa, to teraz koledzy w podsumowaniu b.prosze w jakiej kolejności byście to poukładali.

To fakt, ze graty naimowe najlepiej do siebie pasują. Niemniej polecam dobra przejściówkę Din-rca.

Gdybys chciał więcej info, to daj na priv, bo mam tez naima na sprzedaz.

Możesz spróbować z ampli Arcama AVR300 lub AVR350. Kupiłem niedawno AVR300 za 130f. Siedzi w nim trafo o mocy 1.2kw, w opcji stereo 120W na kanał, a przy okazji masz już tuner. Gdyby się nie spodobał w tej cenie zawsze go sprzedasz.

arcam avr 300 350 odpada, cały casz mam onkyo 865, wiec uważam ze zamiana będzie bezsensowna,

Naim Unitiqute lub inny Naim odpada na razie, ze względu na koszta...

lista dość mocno się okroiła, teraz wygląda tak:

nad 355 +ewentualny mod+ nad c440

nad 356 + dac + ewentualny mod + nad c440

arcam a85+ arcam dt81/91

arcam a32+ arcam dt26

arcam a38+ arcam dt26 - gdzieś wyczytałem ze wersja 38, ma gorsze zasilanie niz 32? wiec sam juz nie wiem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.