Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 4k pln, wzmak+kolumny podstawkowe 16m2

T-9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu pod stereo (aktualnie nic nie mam) do pokoju 16m2, kolumny podstawkowe (wraz z podstawkami najlepiej), podłogowe odpadają bo jedna z nich była by od dołu "blokowana" przez narożnik, a nie mam za bardzo pola manewru. Oraz do nich wzmacniacza. Wytyczne:

- Muzyka z DACa będzie, głownie cięższe brzmienia - wszelkie odmiany rocka i metalu

- Używany sprzęt jak najbardziej wchodzi w grę.

- Budżet 4000 PLN oczywiście z plus/minus te kilka stówek.

Generalnie w tym temacie jestem całkowicie zielony więc nie jestem w stanie dać swoich propozycji.

Kolumny Usher V-601 fajnie i optymalnie sie sprawdza bezdyskusyjnie. Dalej z tym budzetem szukalbym h/k 970 cd z dac jako zrodla jesli trafisz za 500zl. Wzmacniacz hmm -ja posililbym sie o Yamahe RX-797 w temacie amplitunera dosc wyjatkowego!

Mysle ze zestaw do 4k bylby trafiony pod gusta i wymagania-zycze powodzenia w poszukiwaniach bo to mozliwe lecz nieoczywiste realnie.

Pieniazki sa regulrnym ograniczeniem, wiec moze z Usherka S-520 bo pokoik wlasciwie niewielki a i finansowo da to realtywnie odpowiednie doznania. Kto z nimi nie mial styku nie zrozumie....

...

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Również polecam Ushery, bardzo dobre kolumny.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Dzień dobry.

Jeśli jednak zdecydowałbyś się na fabrycznie nowy system, spójrz proszę na wzmacniacz NAD C356BEE (http://q21.pl/nad-c356-bee.html) oraz zestaw kolumn Focal Chorus 706 (http://q21.pl/focal-chorus-706.html). To konfiguracja, która brzmieniowo powinna Cię w pełni usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W Twoim budżecie z nówek to jak koledzy radzą nad + focal. Dla mnie osobiście to taki pewniak, nie tylko do rocka.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Lekka modyfikacja - potrzebny też będzie mi do tego kompletu (nad+focal) dac z coaxial imputem.

Widziałem ten nad z wbudowanym dac ale nie ma coaxial imputa... No tak... 500zł starczy?

• 1 miesiąc później...

Więc tak... nic nie poczyniłem w temacie, wyszły ważniejsze rzeczy i też budżet znacząco ograniczyć muszę.

I akurat miałem okazję kupić od kolesia znajomego wspomnianą Yamahe 797 za 5 stówek, przynajmniej na razie... No i chciałem już brać te Focale ale... nie dość że bym musiał dokupić do nich standy po 450pln/szt. to jeszcze cena ~1300pln za focala jest za sztukę (nie ogarnełem tematu że cena jest za szt, a nie parę), a oczywista, oczywistość jest że trzeba mieć dwie. 1,3x2+450x2 daje 3500 za same kolumny, a gdzie miałby się jeszcze w budżecie ~4k zmieścić NAD za 2,7k... To już dla mnie za dużo, tym bardziej że muszę "ciąć" budżet, a były Ushery V-601 za 2k na alledrogo...

Tak maxymalnie 2k pln na kolumny (jak najbardziej mogą być uzywane, miło jak z standami, jak nie to bede kombinował) jeśli by miały podpięte być do rx-797 (moge go oddać to wtedy 2,5k na to i to)

Z nowych elac bs 73, dali zensor 3, magnat quantum 753.

Z używanych chario Lynx , dali ikon 2, monitor audio rx2, bowers cm1.

Chodź raczej polecał bym wymianę także wzmacniacza.

Bo to dobre kolumny które z amplitunerem nie zagrają na ich możliwości.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.