Skocz do zawartości
IGNORED

quadral all-craft

krashan

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy później...

Witam.

Kolumny z serii All-Craft są według mnie bardzo dobre. Grają wiernie, oczywiście w swojej półce cenowej (słyszałem lepsze). Osobiscie posiadam Quadrale All-craft 3000. Kumpel ma All-craft 6000.

All-craft 6000 ma bardzo głębokie basy, acz się zastanawiam czy ustawić flat na wzmacniaczu. Wysokie i średnie wyraziste. Dla mnie osobiście zbyt duże. ok 120cm.

moje All-craft 3000 podobnie, z tym, że basy mają normalne. Dochodzą do 35 Hz co nie jest czymś rewelacyjnym, ale dla mnie zupełnie wystarczy. Pasmo górne sięga 20KHz. I słychać to naprawde. W stosunku do .... ba..... :) Altusów to słychać na gołe ucho róźnice w wysokich. Co więcej w Quadralach tych wysokie nie sypią się. Przyjemne dla ucha.

Wrażenia mogą być inne w zależności od wzmacniacza, Technicsy to nie będą popisywać się wysokimi tak jak polskie diory. Ja mam Luxmana L-210.

Quadrale all-craft 1300 na pewno basy będą mieć gorsze od powyższych, ale z wysokimi i średnimi nie będą uciekać od swoich większych braci.

Dodam zdjęcie moich quadrali do porównania.

Wysokość 67cm

głębokość: 24,5 cm

szerokość 26 cm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/12924-quadral-all-craft/#findComment-384962
  • 2 lata później...
  • 3 lata później...
  • 2 miesiące później...

Zapewniam cię, że stare all- krafty nie są altusowate. Zupełnie inna kultura grania. Mam do tej pory all-krafty 150 w sypialni i całkiem przyjemnie pogrywają (oczywiście w swoim przedziale cenowym). Napędzane wzmakiem Denona dają dość dynamiczny i ciepły dźwięk. Osoby widzące w nich altusy być może w ogóle ich nie słyszały, to przecież nie hi-end.

https://www.audiostereo.pl/topic/12924-quadral-all-craft/#findComment-2445633
  • 1 miesiąc później...

To bardzo stare kolumny, od dawna nie produkowana seria. O ile da się być może znaleźć coś mniej zużytego, to zdecydowana większość jest już MOCNO ZMĘCZONA ŻYCIEM. Osobiście nie polecam kupowania ich w ciemno, tylko po gruntownym obejrzeniu i przesłuchaniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/12924-quadral-all-craft/#findComment-2491650

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.