Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  190 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, dedal75 napisał:

Czyli fabryczne Tellurium grają gorzej od tych z metra ciętych? 

Nie wiem sprobuj

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

?

Konfekcja firmowa to dodatkowy zarobek, jednak w przypadku Tellurium nie opłaca się kupować z metra patrząc na ceny sklepowe za metr. 

Tak tylko gdybam haha, miałem black 2 ale niestety nie mogłem opitolic końcówek, kumpel by mnie połamał ?. Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

9 godzin temu, LOBO_M napisał:

Moze faktycznie, jakby nie bylo dwa polaczenia mniej

W sumie to jest racja.

38 minut temu, dedal75 napisał:

Tak tylko gdybam haha, miałem black 2 ale niestety nie mogłem opitolic końcówek, kumpel by mnie połamał ?. Pzdr

No to jest zrozumiałe, przy firmowej konfekcji wywalac wtyki to proszenie sie o problemy z odsprzedaza. 

A moze te wtyki dzialaja na dzwiek jak wtyki zasilajace? Akurat ja zauwazam dzialanie wtykow zasilajacych. Wyzsze furutechy rodowane ewidentnie oddzialywuja na dźwięk.

Cale to audio jest cudownie popierdzielone. Wolalbym nie slyszec kabli wtykow itp. Ile kasy zostaloby w kieszeni? No ale przeciez nie bede udawal ze nie slysze. Szkoda ze koszt niewspolmiernie wysoki do uzyskanych efektow.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Ja na przewody mam czas by to sprawdzić, kiedyś spróbuję i się okaże ?.

Lepsze jest wrogiem dobrego, jeśli pasuje granie systemu to po co kombinować, chyba że nie gra jak chcemy a to inna sprawa. Pzdr 

Edytowane przez dedal75

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Gorzej by grało ? przecież napisane

nie koniecznie gorzej. Moze nawet lepiej. Kto to wie? 

Wiem ze jestes sceptykiem mimo tego ze Bogdan Ciebie przekonywal o wplywie kabli, wtykow itd. 

1 godzinę temu, dedal75 napisał:

Ja na przewody mam czas by to sprawdzić, kiedyś spróbuję i się okaże

Nie probuj. Ja kiedys jako sceptyk sprobowalem i teraz mam nietanie kable  ?

Jak w zeszłym roku zacząłem odtwarzać swój system stereo i kupiwszy Yamahę po podłączeniu do AA HIV okazało się, że tanie kabelki z marketu + tanie wtyki z "a" grało gorzej. Po kupieniu przewodu Tara Labs z tanimi wtykami było podobnie i wolałem bez wtyków. Wtyki Wireworlda - @LOBO_M te same - z Tara Labsem musiałem wsłuchiwać się i wydawało mi się, że nie słyszałem różnicy, albo była znikoma, a to kabelek za ok. 80PLN. Więc tylko wygoda przepinania pozostaje. Natomiast teraz mam oryginalnie zarobione przewody Wireworlda Mini Eclipse 8 i nie chcę ich rozwalać, ale bardzo mnie kusi, czy by zagrało inaczej, ale to by musiała być różnica słyszalna na pierwsze ucho, bo siedzieć i nasłuchiwać, czy coś w tle zadźwięczało, czy nie - to nie ma sensu. Zapewne z lepszymi kablami wtyki dadzą większą różnicę, bo te kabelki potrafią ją pokazać i pewnie gdybym kupił bez wtyków, to bym dokupił wtyki, żeby sprawdzić...

wtyki-Wireworld---małe.jpg

5 minut temu, Marko Polo napisał:

ale bardzo mnie kusi, czy by zagrało inaczej,

@Marko Polo Mam starego AudioQuest-a, Midnight, kupiłem z konfekcją i tak grałem kilka lat. Niestety jeden z bananów się uszkodził, i wyrzuciłem wszystkie, granie zupełnie inne na plus. Banany były firmy WBT, i zobacz jaka niespodzianka. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

nie koniecznie gorzej. Moze nawet lepiej. Kto to wie? 

Wiem ze jestes sceptykiem mimo tego ze Bogdan Ciebie przekonywal o wplywie kabli, wtykow itd.  

Szczególnie zasilających. 

?👈

2 godziny temu, kiza napisał:

@Marko Polo granie zupełnie inne na plus. Banany były firmy WBT, i zobacz jaka niespodzianka.

O!!! a jednak da się to od razu wyłapać. Mogę prosić o więcej szczegółów, co do tej zmiany!

Jestem bardzo ciekaw, czy w tonacji była poprawa i w którą stronę, jak scena, przestrzeń??? Czy tylko poszczególne tony się wzmocniły - basy, średnica, soprany - czy ogólnie przekaz stał się wyraźniejszy...

Kurde, jak wrócę do domu, to przyjrzę się swoim końcówkom, czy da się coś z nimi po ludzku zrobić...

dzięx i pozdro

3 godziny temu, Marko Polo napisał:

ale bardzo mnie kusi, czy by zagrało inaczej

Bój się Boga i nie rozwalaj kabla, Marko ?

3 godziny temu, kiza napisał:

wyrzuciłem wszystkie, granie zupełnie inne na plus. Banany były firmy WBT, i zobacz jaka niespodzianka

Ha, moze starzy wyjadacze maja jednak racje?

Moze znacie goscia, Muda44 upgraduje cedeki i wzmaki i on poleca kabel chorda clearway bez wtykow wpiety. Ponoc najlepszy kabel i bardzo neutralny. Gosc ma troche doswiadczenia wiec pewnie ma racje. 

3 minuty temu, dedal75 napisał:

Kij ma 2 końce

dobre HE HE ???

Musial komus cos skaszanic hehe ?

No ale z kablem bez wtykow mial troche racji ?

Godzinę temu, Marko Polo napisał:

O!!! a jednak da się to od razu wyłapać. Mogę prosić o więcej szczegółów, co do tej zmiany!

11 minut temu, Mikelas76 napisał:

Bój się Boga i nie rozwalaj kabla, Marko ?

U mnie zmiana najbardziej słyszalna była taka, że średnica z górą przestała byś niekiedy agresywna, złagodniała, i z racji tego całość jest bardziej melodyjna, żaden zakres nie wychodzi przed szereg. @Marko Polo jeżeli u Ciebie jest O.K nie psuj sobie kabelków, u mnie banany były bez koszulek termo, także nie było problemu żeby się ich pozbyć. Masz fajny kabelek, i na pewno producent dobrał banany skrupulatnie żeby nie psuły walorów kabla. Pozdrawiam.

U mnie taka historia. na gorne zaciski ytdy 6x0.5 (3 na + i 3 na -) a na dolne zaciski klotz 2x1.5.

Gra to bardzo przyzwoicie jak na kilkadziesiat plnow. Sluchalem kiedyz lectora zxt 70 z kablami black cat i bylo zauwazalnie lepiej bez dwoch zdan. No ale cena.... 

IMG_20200702_174055.jpg

12 minut temu, Mikelas76 napisał:

dobre HE HE ???

Musial komus cos skaszanic hehe ?

No ale z kablem bez wtykow mial troche racji ?

Nie obrażając. 

Czasami i ślepej kurze ziarno się trafi ?

Jednak nie myli się tylko ten co nic nie robi, ale trzeba brać odpowiedzialność , jak się kasuje za robotę. 

Nie umiejszajac doświadczeniu. Pzdr

Edytowane przez dedal75

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

U mnie taka historia.

U Ciebie zastosowanie dwóch kabelków ma sens. Jeden przetwarza średnicę i górę, drugi bass. Bez sensu by była aplikacja dwóch takich samych kabelków.Pozdrawiam.

1 minutę temu, kiza napisał:

U Ciebie zastosowanie dwóch kabelków ma sens. Jeden przetwarza średnicę i górę, drugi bass

dokladnie tak. sam klotz za duzo niskich, a same ytdy za malo niskich. Przede mna bedzie trudny wybor jak zawita za kilka dni preamp lampowy. dwa interkonekty sa srebrne i hybrydowe. Bedzie ciezko dobrac glosnikowy

preamp WBA BLAZEBIRD lekko modyfikowany, a koncowka to na razie rotel rb 1070

2 minuty temu, dedal75 napisał:

No z ciekawości sam bym taki sprawdził

sprawdzalem flamebird (polka nizej) i zagral lepiej niz sama koncowka ze stremerem. Wiecej detali i lepsza precyzja sceny, uslyszalem takie jakby nabieranie powietrza i oddech wokalisty. preamp gra neutralnie bez jakiegos wielkiego ciepla. Tak ponoc graja dobre lampy. za 2-3 miechy bede wiedzial co z tego wyjdzie

44 minuty temu, dedal75 napisał:

A ile CHWILÓWEK trzeba na to przeznaczyć

mialem taka sytuacje ze dostalem odszkodowanie za nieistotne uszkodzenie auta. wybor byl tylko jeden ???

To nie jest takie oczywiste ?

Ja też dostałem zrobiłem jednak kilka innych rzeczy w aucie i odszkodowanie wsiąkło. ?. Pzdr 

Chociaż kiedyś to pewnie by poszło na przelew ?

Edytowane przez dedal75

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.