Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 10tys

Nocka

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie sam szukałbym Spendor, ProAc, Harbeth i dopasowanego do nich wzmacniacza z drugiej ręki. To jednak ja, a Ty to może być zupełnie inna parafia. Jesteś chyba kobietą, więc możesz mieć jakieś swoje dodatkowe specyficzne pitu-pitu, które warto jednoznacznie określić, im dokładniej to zrobisz tym lepiej. Na tym ludzie tutaj przewalają najwięcej kasy.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

W tej cenie sam szukałbym Spendor, ProAc, Harbeth i dopasowanego do nich wzmacniacza z drugiej ręki. To jednak ja, a Ty to może być zupełnie inna parafia. Jesteś chyba kobietą, więc możesz mieć jakieś swoje dodatkowe specyficzne pitu-pitu, które warto jednoznacznie określić, im dokładniej to zrobisz tym lepiej. Na tym ludzie tutaj przewalają najwięcej kasy.

Wszystkie wymienione przez Ciebie marki ....

W aspekcie przejrzystości .....nic nie potrafią / lub potrafią bardzo mało - w stosunku do 701....

ps...

Posiadam Spendora ......a Harbetha i ProAca - wielokrotnie słyszałem....to nie ta liga...

Moim zdaniem oczywiście...

Dla mnie to bardzo proste. Oglądam sobie audio w necie. Mam typy na podstawie wyglądu i tabelek z porównywarki. Jadę do punktu A słucham kolumny 1,2 i 3 i wybieram 3. Nie ma wzmacniacza który ma zielone podświetlenie bo taki mi pasuje pod wyobrażenie i podświetlenie telewizora. Jadę do punktu B słucham odtwarzacz z zielonym podświetleniem gra, cena się mieści, podoba się biorę. W domu łącze i kolumny spalone... Albo wzmacniacz za mały i nie grają.

Albo granie albo wygląd, musisz się zdecydować.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Zrobiłaś niezła furorę z wątku. Wydaje mi się że nie jesteś coraz bliżej wyboru..... Czy się mylę?

Wybór to jedno...

Ale wybór kompletny to drugie...

ps.

Mam nadzieję że ważna jest ta druga opcja...

Aby dorównać tym 701...będzie sporo drożej...

A jeżeli ma być lepiej to jeszcze drożej...

Jeżeli jesteś gotowa na kompromis to daj znać...

Potrzebna wiedza w którym kierunku może on nastąpić...?

Zdrówko...

Chętnie poczytam co masz na myśli...:)

Nie wiem czy to zbyt gwałtowne ruchy. Nie mam zbyt wiele możliwości odsłuchów. Do większego miasta mam godzinę drogi a takiego gdzie jest duży wybór sklepów audio jak Poznań czy Gadańsk 2,5 godziny. To cały dzień trzeba na to poświęcić. Próbuję, korzystając z doświadczeń ludzi, którzy tutaj są, zawęzić jedynie listę i udać się w miejsca gdzie jest tam sprzęt,który mógłby mi się sposobać. Nie każdy mieszka W Warszawie ja jestem że wsi:-)

Nocka a w Bydgoszczy nie bylas ostatnio pochodzic po sklepach z audio?

Wieza STEREO Technics :)

W aspekcie przejrzystości .....nic nie potrafią / lub potrafią bardzo mało - w stosunku do 701....

Porównywanie kolumn i słuchawek zbyt wielkiego sensu nie ma. Jak kobieta chce bardziej przejrzyście może np. posłuchać Moona + SF Minima lub jakieś droższe B&W, ale tu już w grę wchodzi rynek wtórny.

Przestań :D

Tam sie kiedys tak dziwnych teorii nasluchalem , ze do odsluchu nie doszlo. Pozegnalem sie i wyszedlem.

Tam z reszta niczego cielawego nie kupisz. Typowy handlarz przerzucajacy systemy Bose i śmieci z oferty Horna. Pojecie o audio slabiutkie, od strony technicznej wręcz zerowe.

Odradzam.

Ponad rok nie byłem....takie zmiany?Wiedziałem,że uderzyli mocno w segment inny niż Audio.

De gustibus non est disputandum

Audio show tuż tuż, nie ma lepszej okazji do osłuchania, może znajdzie się dzwięk który przykuje uwagę.

Nooooo, tutaj nie byłbym taki pewien.

Kiedyś było tyle ludzi że nie było mowy o odsłuchu.

Jedynie o "obejrzeniu" pewnych produktów.

Można się tam owszem czymś zainspirować, ale żeby tam wybrać system dla siebie. Będzie ciężko, aczkolwiek nie mówię że nie możliwe.

Liczę że w tym roku będzie swobodnie.

Polecam Tobie EMAR.w Bydzi.

Ja mogę polecić Top Hi-Fi w Bydgoszczy i Pana Roberta. Po odsłuchu tam mój mąż przeszdł przemianę nawet Vienny Mozart brał pod uwagę;-)

Chyba kobietą????? Zaczęłam się bać że coś mi brakuje;-P Co to jest specyficzne pitu-pitu????

Albo granie albo wygląd, musisz się zdecydować.

Ja jestem zdecydowana, że granie. To był jedynie przykład, bo nie widziałeś związku, na to jak może kupować ktoś , kto nie ma pojęcia. Wtedy taki sprzedawca który ma wiedzę może bardzo pomóc. Wolną rękę to może mieć ktoś kto się super zna . Zestaw który miałam do tej pory był kupiony jako komplet . Denerwował mnie bo nie było utworu który by pasował brzmieniem i przestałam go słuchać. Wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że dopasowanie urządzeń jest tak ważne. Miało nazwę Pionieer , atrakcyjna cena i wystarczy. Na szczęście nie przestałam szukać;-)

Kiedy? W sobote ostatnia?

W sobotę byłam w Toruniu. W tygodniu byłam w Bydgoszczy.

Zrobiłaś niezła furorę z wątku. Wydaje mi się że nie jesteś coraz bliżej wyboru..... Czy się mylę?

Nie miałam WOW w muzyce to miałam WOW w wątku:-))))))

Jesli zdecydujesz sie wpasc o mnie, to sadze, ze odbierzesz granie jako " WOW". Zreszta zapraszalem juz i to razem z mezem :-)

Jesli zdecydujesz sie wpasc o mnie, to sadze, ze odbierzesz granie jako " WOW". Zreszta zapraszalem juz i to razem z mezem :-)

Grubsza imprezka się kroi ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja mogę polecić Top Hi-Fi w Bydgoszczy i Pana Roberta. Po odsłuchu tam mój mąż przeszdł przemianę nawet Vienny Mozart brał pod uwagę;-)

Chyba kobietą????? Zaczęłam się bać że coś mi brakuje;-P Co to jest specyficzne pitu-pitu????

Ja jestem zdecydowana, że granie. To był jedynie przykład, bo nie widziałeś związku, na to jak może kupować ktoś , kto nie ma pojęcia. Wtedy taki sprzedawca który ma wiedzę może bardzo pomóc. Wolną rękę to może mieć ktoś kto się super zna . Zestaw który miałam do tej pory był kupiony jako komplet . Denerwował mnie bo nie było utworu który by pasował brzmieniem i przestałam go słuchać. Wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że dopasowanie urządzeń jest tak ważne. Miało nazwę Pionieer , atrakcyjna cena i wystarczy. Na szczęście nie przestałam szukać;-)

W sobotę byłam w Toruniu. W tygodniu byłam w Bydgoszczy.

Nocka, to Ty bylas w Tophifi w piatek OK poludnia? Pan super sprzedawca Robert te ten, ktory sie wydarl na moje dziecko, ze chcialo dotknac kolumne... A Tobie wciskal typowy belkot kazdego sprzedawcy szukajacego jelenia... Jesli tak to faktycznie super sklep I swietny sprzedawca, ale po porade lepiej pytaj ludzi z forum, bo ten Twoj sprzedawca wcisnie Cie wszystko :) debil nawet przeprosic nie umial za to, ze dziecko sie rozplakalo przez niego. W zadnym sklepie mnie tak nie potraktowano a bylem w wielu.

W ciagu ponad 10-ciu lat tylko dwa razy goscily u mnie kobiety, z tym, ze tylko raz jedna zainteresowana audio i popierajaca w tym meza - wyrazala nawet opinie jak gra - natomiast drugi raz ok. roku 2004-2006 odbywala sie u mnie prezentacja kolumn glosnikowych niedoszlego jeszcze wowczas Studio 16Hz, gdzie goscili u mnie: Grzegorz, McGyver i grupa kolegow z Wielkopolski. I w tej grupie byla rowniez kobieta, ale nie przyjechala aby posluchac lecz aby pilnowac meza. Jak sie okazalo niepotrzebnie, bo wszyscy byli bardzo grzeczni, o czym zreszta poinformowala moja malzonke :-)

Grubsza imprezka się kroi ;-)

Ale przeciez wyraznie napisalem, ze odbior "WOW" dotyczyc bedzie wylacznie grania, no i tez napisalem: " z mezem " :-)

Nocka, to Ty bylas w Tophifi w piatek OK poludnia? Pan super sprzedawca Robert te ten, ktory sie wydarl na moje dziecko, ze chcialo dotknac kolumne... A Tobie wciskal typowy belkot kazdego sprzedawcy szukajacego jelenia... Jesli tak to faktycznie super sklep I swietny sprzedawca, ale po porade lepiej pytaj ludzi z forum, bo ten Twoj sprzedawca wcisnie Cie wszystko :) debil nawet przeprosic nie umial za to, ze dziecko sie rozplakalo przez niego. W zadnym sklepie mnie tak nie potraktowano a bylem w wielu.

Tak jak pisałam wyżej, do Bydgoszczy dopiero od poniedziałku jeździłam . Co do Pana Roberta to ja jestem zadowolona z obsługi. Niczego mi nie wciskał. Oceniam jedynie moją 2h wizytę ,odsłuch, to ile się dowiedziałam itd.

A co będzie jak po wizycie u Ciebie i muzycznym WOW już nic mi się nie spodoba????

Po odsłuchach już ciężko mi słuchać audio w samochodzie;-P

Lutek robi konkurencję Audio show :-D

Tak jak pisałam wyżej, do Bydgoszczy dopiero od poniedziałku jeździłam . Co do Pana Roberta to ja jestem zadowolona z obsługi. Niczego mi nie wciskał. Oceniam jedynie moją 2h wizytę ,odsłuch, to ile się dowiedziałam itd.

A co będzie jak po wizycie u Ciebie i muzycznym WOW już nic mi się nie spodoba????

Lutek robi konkurencję Audio show :-D

Bylas w Bydgoszczy w audio connect ?

Na podstawie opini z forum i wlasnych doswiadczen zloz 3-4 zestawy na ktore Cie stac (zawsze znajdzie sie cos lepszego co Cie wbije w fotel), wez do domu i sluchaj przez przynajmniej tydzien. Oddaj i wez nastepny... Inaczej slucha sie muzyki w salonie a inaczej w domu. Szczerze to bym polecal Ci kupic sprzet uzywany. Na takiego budzetowego CA, rotela czy Marantza dostaniesz tylko rok gwarancji z tego co pamietam. Lepiej kupic 3 letniego Roksana czy MF, ktory ma 5 lat gwarancji. No, ale to Twoj wybor. Mozesz tez zwrocic uwage na sprzet ex demo. On zawsze powinien byc sporo tanszy. I kloc sie o rabaty.

Rock, muzyka klasyczna to sa trudne gatunki do odtworzenia, latwo pogubic instrumenty na scenie, latwo zamulic perkusje itd... Plumkajacy Jazz jest duzo latwiej zagrac nawet na kiepskim sprzecie.

10tys na nowy sprzet to niewiele...

Juz tu pisalem wczesniej na forum, ze gdybym mial taki budzet to kupilbym Roksana k2 koncowke, audiolab Mdac I zostaje ok 5tys na glosniki. Tu mozesz wybierac w czynmkolwiek, bo wzmacniacz napedzi wszystko co mu podasz (120w). Paradigm, moze cos z polskich konstrukcji chwalonych czesto na forum. Pozdrawiam i milych odsluchow zycze.

PS. Jak chcesz doznac szoku cenowego to spojrz na roznice cen nowych klockow w UK i w Polsce :) np takiego Marantza pm8005 :)

Obejrzałam stronę w necie i ceny mnie przestraszyły.

Maja tam sprzety w Twoim budzecie na miejscu, takze spokojnie. takze spoko. Moze nie byc ich na stronie internetowej.

Bardzo wysoko stawiaja poprzeczke dla tego towaru co maja w ofercie. Nie sprzedaja sprzetow o srednim stosunku jakosci do ceny. Oczywiscie cos na tym traca bo nie zlapia klienta na Maranrza czy yamahe , ktory sie recenzji i na forum naczytal ale to sa pasjonaci i nie zalezy im na handlowaniu i obrocie bardziej niz zadowoleniu klienta.

Poza tym Grzegorz jest producentem kabli ze srebra w technologii monokrystalicznej. kilka firm na całym swiecie sie w to bawi ale w Europie sa chyba jedyni. Na AudioShow co roku sa w czolowce pod wzgledem najlepiej brzmiacych pokoi. Na portalu six moons jest chyba taki raning.

Takze doswiadczenie i znajomosc branzy audio jest tam na prawde na najwyzszym poziomie.

Sam z reszta u nich kupuje a , ze duzo podrozuje to mialem okazje byc w wielu salonach w polnocnej polsce. Nie bede ich wymienial ale w conajmniej dziesieciu i na koncu trafilem wlasnie tam. Szkoda ze nie wczesniej bo pare groszy na wymiane sprzetu w miedzyczasie stracilem. WIecznie cos nie gralo.

Tak jak wiekszosc salonow prezentowala podobny poziom merytoryczny , tak sposrod tych, w ktorych bylem audio connect to zupelnie inna liga.

Jest duze prawdopodobienstwo, ze moze tak byc, gdyz ja jezdzac od ponad 10-ciu lat na odsluchy do kolegow (oni przywoza rowniez do mnie sprzety), jeszcze nie trafilem systemu aby sie legitymowal wyzszym poziomem dzwieku - jak sadze - od tego, ktory mam. Jesli faktycznie po wizycie u mnie

nic innwgo juz Ci sie nie spodoba, to kupisz sobie to samo. Najwazniejsze sa oczywiscie kolumny i takie dostaniesz nawet ponizej swojego budzetu, natomiast napedzisz je na razie jakims tanszym, slabszym wzmacniaczem, ktory rowniez je napedzi, a w pozniejszym terminie pomyslisz o lepszym. U mnie przekonasz sie, ze zarowno ze slabszym jak i lepszym wzmacniaczem te kolumny beda graly na podobnym poziomie i nawet nie jestem przekonany czy jako osoba majaca jeszcze troche malo kontaktow z dobrym dzwiekiem odroznisz brzmienie dwoch wzmacniaczy napedzajacych te same kolumny, choc ten lepszy faktycznie brzmi lepiej.

Ja w samochodzie w ogole nie moge sluchac muzyki chocby ze wzgledu na halas z jakim mamy do czynienie podczas jazdy :-(

Lutek skąd jesteś? Osobiście jestem fanem Tannoya, czy branże też gościsz?

Polnocno-zachodnia Wielkopolska. Nie ma dla mnie znaczenia czy branza czy nie. Jesli maialbys ochote mnie odwiedzic, to szczegoly na PW.

Hubert, jesteś w kraju teraz?

Zamiast odpoczywać (piwko) to na forum siedzisz :)

Lutek skąd jesteś? Osobiście jestem fanem Tannoya, czy branże też gościsz?

Nie, juz wrocilem z kraju wodki i ogorka kiszonego :) Bylem tylko 7 dni, w tym wesele musialem zaliczyc, odwiedzic rodzine itd...a ostatnie dwa dni juz grype mialem. Chcialem do Szymona napisac i odsluchac polskie kolumny, ktore mi polecal, ale nie dalem rady z czasem. Z tego wzgledu ruszylem po bydgoskich salonach, ale zaczalem I skonczylem na Tophifi :) niczego nie odsluchalem. Lutek to chyba bardzo goscinny czlowiek, bo mnie tez kiedys zappraszal. Milo, ze sa na forum tacy ludzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.