Skocz do zawartości
IGNORED

poszukuję kolumn używanych w kwocie 3,5zł

jurek

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje kolumn ktore to podlacze do cd sonneteer Beyron(5,600zł),wzmacniacz struss140,który tez w niedługim czasie wymienie.kable to interk.monster ser.M950i,głosnikowy sonic link ast200.Nie dawno odsłuchiwałem JBl ti 1000 monitor podobno jego cena cechowała sie w granicach 9000zł jak dla mnie to kolumienki te grały b.dobrze, glownie podobal mi sie bas mocny solidny zebrany,konturowy.Ale problem jest taki że nie mam sposobnosci odsłuchania innych kolumn w podbnej cenie i dlatego w/w kolumna musi zagrac lepiej w porównaniu z moimi wczesniejszymi tj Dali 505.może ktos wie kto ma za dobra cene jakies audiofilskie kolumny na sprzedarz.apropo zastanawiałem sie jeszcze nad JM Lab P.s5,1,i sub.P.s.10.

• 33 lat później...

slucham ti 1000-bardzo milo zaskakuja , ale kilka dni pozniej dorwalem monitory infinity systems.inc.chatsworth,ca91311 i szczeka mi opadla............latwo sterowalne,elektrostaty do wysokich tonow,nieprzecietny bas-kontrabasy chrapia i warcza -polecam

-> Darek

Firma Infinity stosuje w wyższych seriach głośniki wysokotonowe WSTĘGOWE (płaska, bardzo lekka membrana). Z wyglądu mogą trochę się kojarzyć z elektrostatami, ale to nie jest to samo. (Miałem przez kilka lat Kappa 7)

Janusz z Torunia

->yanoosh-napisalem ze elektrostaty na wysokich tonach , bo tak jest a do tego bardzo zrownowazone z mnostwem szczegolow. zobacz do stereophile na haslo " infinity systems.inc.chatsworth,ca 91311"

No, jeżeli jesteś pewien, że to na pewno są elektrostaty, to przepraszam.

Sądziłem, że to pomyłka, bo głośniki wstęgowe, które Infinity stosuje, w najwyższych modelach (np. Epsilon) również jako średniotonowe, są trochę podobne do elektrostatów.

Jeżeli jest tak, jak napisałeś, że elektrostat jest tylko w torze wysokotonowym, to jest to chyba ewenement. Bo zwykle elektrostaty są stosowane dla tonów średnich i wysokich - jeden duży panel. A tylko niskotonowy jest "tradycyjny". A jest też sporo kolumn w całości elektrostatycznych.

Zastosowanie elektrostatu tylko jako wysokotonowy, z "tradycyjnym" średniotonowym, wydaje mi się trochę dziwne. Ale co ja tam wiem...

Pozdrowienia...

Janusz z Torunia

Posiadam JBL Ti 1000. Nabylem je za 3000 zl. Sa to dosc specyficzne kolumnienki. Ze slabym lub zle dobranym sprzetem graja beznadziejnie. Natomast zaopatrzone w odpowiednio mocny wzmak zamiataja niesamowicie ( uzywam z 50A Elektrocompanietem i 75A Harmanem ). Bardzo szczegolowe z piekielnym basem.

W cenie jaka ja za nie zaplacilem nie maja konkurenta. Wymagaja osluchania i przyzwyczajenia. Dosc zgodna para z Elektrocompanietem. Mozna sie w nich "zakochac" po dobraniu odpowiedniego wzmacniacza, lub znienawidzic je w zle dobranym systemie ( juz gdzies to slyszalem )... i to nie tylko moja opinia ( no tak... ). W kazdym razie szybko ich nie zamienie na nic innego. No moze na Utopie :) hihihi

PS. Rzeczywiscie nowe kolumienki kosztowaly swego czasu nawet ponad 10k zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.