Skocz do zawartości
IGNORED

Blu Ray Yamaha BD 677 ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie nie ma żadnego powodu żeby ceny rosły jeżeli nie zwiększy się popyt albo spadanie cena złotówki. Rynek jest dosyć mocno nasycony elektroniką. Nie sądzę też żeby producent dzwonił po sprzedawcach i mówił że będzie podnosił ceny. Pracowałem w handlu i znam metody ogłupiania klientów. Jest to zwykły konflikt interesów. Dlatego należy wiedzę trzeba czerpać od kogoś kto nie ma żadnego interesu żeby wprowadzić cię w błąd. Sprzedawca chce ci sprzedać najdrożej i jak najwięcej w jak najkrótszym czasie a ty chcesz kupić najtaniej i jak najlepiej. Poza tym sprzedawca wytwarza sztuczny nacisk sugerując ci że ceny zostaną podniesione albo na przykład towar się skończy i nie będzie dostępny. Zwykłe tricki sprzedawców. Dlatego trzeba brać bardzo ostrożnie tego typu sensacje. Zresztą jeżeli chodzi o doradzanie to też byłbym bardzo ostrożny. Sprzedawca będzie ci zachwalał towar który ma na stanie a nie który jest najlepszy. Mało tego będzie to co zachwala dostosowywał do tego ile chcesz wydać. Jeżeli chcesz powiedzmy wydać 1000 złotych to się nagle okaże że trzeba wydać co najmniej tysiąc złotych żeby spełnić twoje oczekiwania. Jeżeli masz do wydanie 2000 złotych to nagle się okaże że sprzęt za 1000 złotych nie spełnia twoich oczekiwań.

Generalnie nie ma żadnego powodu żeby ceny rosły jeżeli nie zwiększy się popyt albo spadanie cena złotówki. Rynek jest dosyć mocno nasycony elektroniką. Nie sądzę też żeby producent dzwonił po sprzedawcach i mówił że będzie podnosił ceny. Pracowałem w handlu i znam metody ogłupiania klientów. Jest to zwykły konflikt interesów. Dlatego należy wiedzę trzeba czerpać od kogoś kto nie ma żadnego interesu żeby wprowadzić cię w błąd. Sprzedawca chce ci sprzedać najdrożej i jak najwięcej w jak najkrótszym czasie a ty chcesz kupić najtaniej i jak najlepiej. Poza tym sprzedawca wytwarza sztuczny nacisk sugerując ci że ceny zostaną podniesione albo na przykład towar się skończy i nie będzie dostępny. Zwykłe tricki sprzedawców. Dlatego trzeba brać bardzo ostrożnie tego typu sensacje. Zresztą jeżeli chodzi o doradzanie to też byłbym bardzo ostrożny. Sprzedawca będzie ci zachwalał towar który ma na stanie a nie który jest najlepszy. Mało tego będzie to co zachwala dostosowywał do tego ile chcesz wydać. Jeżeli chcesz powiedzmy wydać 1000 złotych to się nagle okaże że trzeba wydać co najmniej tysiąc złotych żeby spełnić twoje oczekiwania. Jeżeli masz do wydanie 2000 złotych to nagle się okaże że sprzęt za 1000 złotych nie spełnia twoich oczekiwań.

Tak to wygląda,klient jak głupi to mu się każdy kit sprzeda.

Tak jest jak piszecie. Chociaż pewnie czasem się trafiają zaufani sprzedawcy. Pewnie nikt z Marantza nie dzwoni po sklepach mówiać, że będzie podwyżka cen, natomiast prawdopodobnie może to zrobić lokalny dystrybutor na dany kraj (W Polsce Horn). Zobaczymy w kwietniu, czy faktycznie S4Home miał rację:)

No tak, tylko że ja S4Home spytałem tylko z ciekawości o cenę amplitunera 7011, żeby w ogóle zorientować się w temacie i porównać z innymi sklepami, a nie, że od razu muszę u Niego kupić. Także na spokojnie podchodzę do tego co mówią sprzedawcy, wiadomo - każdy chcę zarobić na kliencie.

Co do Marantza, to niedawno odświeżyli linię amplitunerów, natomiast na razie np. w temacie blu raya nic nowego nie słychać. Nie wiem o jaki dokładnie sprzęt Marantza KrzysiekA konkretnie Ci chodzi.

Mam powiedziane że będzie drożeć, kolega zapytał więc mówię.

Co do BD to jak wspomniałem to z racji że firmy audiofilskie i tak czerpią podzespoły od firm telewizyjnych więc najpierw tamci to muszą sprowadzić i zarobić. Wtedy audiofile dostaną :)

Ja tam zostawię sobie ud7007 , bo mi ładnie do kompletu pasuje (ud7007 z lewej i cd5005 z prawej ) a po środku może jakiegoś oppo 4k się kupi.

Ale to raczej daleka przyszłość, bo płyty za drogie teraz.

Co ciekawe, kolega kupił samsunga 4k odtwarzacz i ma kupić lg 65" OLED, ciekawe czy płyty będzie kupował, bo inaczej to 160 funtów w błoto, bo apki 4k do Netflix ma na tv, odtwarzacz tylko do płyt potrzebuje.

Marantz wprowadza nowa serie 10 wzmacniacz PM-10 (7000 euro) i odtwarzacz bez Daca SA-10 (8000 euro) . Ma być też niwy amp SR7011 i Przedwzmacniacz AV7703 ceny nie znane o nowych BR i UHD nic nie słychać

to nie wiedziałem bo brałem ze źródła AV z listopada(gazety i ich strony) z działu nowości.W styczniowym wydaniu też jest dużo o nowościach marantza obszerny artykuł z prezentacji

Marantz wprowadza nowa serie 10 wzmacniacz PM-10 (7000 euro) i odtwarzacz bez Daca SA-10 (8000 euro) . Ma być też niwy amp SR7011 i Przedwzmacniacz AV7703 ceny nie znane o nowych BR i UHD nic nie słychać

Przecież to już jest na rynku. Znane

Owszem Av7011 i Av 7703 jest dostepne ale Pm-10 i sa-10 oczekuje dostawy z salonach albo dostępne po konsulatacji telefonicznej jak patrzę po sklepach w necie a u was jak dostępne od reki ? Więc nie pisz głupot że wszystko jest znane i dostępne od reki co do ampli i przedwzmacniacza dałem sprostowanie skąd brałem info i kiedy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i tak samo wielu innych salonach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PM-10 i SA-10 mają wejść oficjalnie do sprzedaży na dniach. Raczej wątpię, że po premierze każdy salon będzie miał je od ręki. Pewnie autoryzowane sklepy Denona czy Marantza będą w nie zaopatrzone, natomiast pozostałe sklepy to tylko te nieliczne, reszta na zamówienie.

Cena dosyć wysoka (jak dla mnie, ponad 60 tys). Ale pewnie znajdą się osoby, które kupią ten zestaw. Ogólnie Marantz ma (moim zdaniem) wysokie ceny, ale jak kogoś stać to czemu nie. Z tym, że to już pomieszczenie powinno być przystowane tylko pod audio.

Ciekawe ile sztuk na Polskę sprzeda się. Pewnie niewiele.

S4Home jak wrażenia z odsłuchu? Lepiej iść do salonu i kupić nowe np. Megane za te pieniądze, czy Marantza:D ?

Testy w gazetach trzeba brać z dystansem. Oni odsłuchują na konkretnym sprzęcie, na innym może brzmieć zupełnie inaczej. Przy tej kwocie, trzeba odsłuchać w domu na własnych komponentach av. :)

Testy są sponsorowane,ktoś czytał jakiś test z gazet że coś jest be,nie raczej wszystko godne polecenia,i sprzęt najwyższej klasy,to są brednie,i nigdy się tym nie sugeruje.Powstała nowa seria Onkyo Z900 i same zachwyty sprzęt wybitny genialny w stereo,deklasuje wszystko,dobre bzdury,ludzie to łykali jak ciepłe bułeczki,a teraz już nie są tak szczęśliwi,producent rzuci kasę na test,i ile kasy taka recenzja.

Testy są sponsorowane,ktoś czytał jakiś test z gazet że coś jest be,nie raczej wszystko godne polecenia,i sprzęt najwyższej klasy,to są brednie,i nigdy się tym nie sugeruje.Powstała nowa seria Onkyo Z900 i same zachwyty sprzęt wybitny genialny w stereo,deklasuje wszystko,dobre bzdury,ludzie to łykali jak ciepłe bułeczki,a teraz już nie są tak szczęśliwi,producent rzuci kasę na test,i ile kasy taka recenzja.

Akurat co to rz900 to były opinie użytkowników którzy faktycznie je maja.

Co do reszty niestety masz rację.

rz900 miał być tak genialnym amplitunerem że aż się uśmiałem z tych wpisów,akurat miałem modele starsze 818,oraz 929,i tak naprawdę 929 to był model lepszy,mocniejszy,tylko inny wygląd.to normalne że zawsze będą chwalić nowe bo kto by to kupował.

Te nowe modele Onkyo tak oszpecili dodając tyle gałek plastikowych że szok jak patrzy się na stare modele jak wyglądały jak te nowe.Nie wiem kto wymyślił usb z tyłu w nich czy wszystkie nowe maja z tyłu ten port?

Ciekawe jak z awaryjnością tych nowych będzie jak się trochę bałem i kupiłem Yamahę w tym względzie bo nie mam czasu na wysyłanie do serwisów jak rozmawiałem przy zakupie z właścicielem w sobotę jak kupowałem z łodzi z Kon-sula to odradził mi właśnie Onkyo bo na 100% nie zapewniał mnie że nie będą awaryjne jak starsze modele i zaproponował mi Yamahę a że byłem po przeczytaniu testu AV to wiedziałem że to nie bubel i zaraz się popsuję jak tak czytam różne fora to bardzo rzadko Yamahy się psują starsze modele jak wyczytałem na elektrodzie i RS siadał jakiś kondensator tylko ale to w starszych RXV modelach.

Akurat zakup taniego amplitunera ,nie ma tu znaczenia jaka to firma bo po trzech latach po gwarancji jego wartość tak spada że nawet jak się uszkodzi to nie wielka strata.Problem dotyczy drogich amplitunerów,i tu nie tylko Onkyo jest tak awaryjne. Potrafią się psuć też i Denony,a także Marantze,i Pioneery,nie wspomnę o badziewnych HK.Faktycznie jednak Yamahy psują się bardzo rzadko.

Więc o czymś to świadczy w kapitalizmie cena nie odgrywa roli bo psuje się drogie jak i budżetowe.Ja w czasach komuny miałem Goldstara który niby był budżetowy w tamtych czasach teraz to ta sama firma LG VHS oddałem go rodzinie i chodził aż go wyrzucili bo kupili video sharpa.Ja porównuję starego Goldstara vs nowego LG to żadne urządzenie mi tyle nie wytrzymało nowe. Poza tym nikogo nie obchodzi czy czy da za amap 2000zł czy 10000zł ma chodzić i się nie psuć czemu w dawnych czasach tak było a teraz nie i cena nie grała roli tylko solidnie robiono nie z odpadów jak teraz ?

To sie nazywa w kapitalizmie podstarzenie produktu marketingowcy dobrze to hasło wymyślili i to tyczy się sprzętu taniego jak i drogiego więc cena nie gra roli

Trudne pytanie bo jednak w większości amplitunerów i tak siedzą chińskie bebechy,a jednak Yamaha jest najmniej zawodna.Tak jak pisałem kiedyś miałem HK dwa wylądowały w Serwisie w Katowicach,i tak nie potrafili tego naprawić,uszkodził mi się i Marantz,i Pioneer,a yamaha żadna.W miedzy czasie i CA,i Arcam też się zepsuły.Naturalnie Onkyo 875 też.

Ja kupiłem monitor LG 27 cali po gwarancji spaliła sie pamięć podręczna procka jak zadzwoniłem na serwis powiedziano mi że nie opłaca się naprawiać a za monitor dałem 1000zł i tak robią w serwisach

Teraz sprzęt ma pograć określoną ilość godzin jak popsuje się to serwisy krzyczą nie opłaca się naprawiać lepiej kupić nowy i tak rynek sie kręci ze sprzedażą.Pamiętam w 2005 roku spalił mi się proc w DVD Korr poszedł na gwarancji na serwis sprzęt. Po miesiącu przyszedł mi po obijany pograł 3 miechy i ponownie się spalił proc od tamtego czasu nic nie reklamuje bo i tak długo nie pochodzi(tyczy się na gwarancji bo po się nie opłaca jak serwisy krzyczą). Druga sprawa miałem CRT Samsunga zaczął piszczeć gość przyjechał z serwisu tylko z śrubokrętem (śmiech ale to to prawda) po stukał nic nie stwierdził poszedł na serwis niby zimne luty poszły naprawili ale po miesiącu zaczął znowu piszczeć dałem sobie z tym spokój poszedł na utylizację jak kupiłem pierwsze LCD potem PDP co mam do dziś Panasa chodzi jedno i drugie. To są moje perypetie z serwisami

Serwisy nie wszystkie są bee,HK naprawiali,i jak polegli dostałem nowy model droższy,i lepszy,podobnie było z Marantzem,Onkyo ponoć też potrafi stanąć na wysokości zadania,w brew pozorom,najgorzej do sprawy podchodzą w CA,i Arcamie.

Ale żaden serwis ci nie zagwarantuję że będzie grał tak długo jak oryginalnie. Jak patrzę ci co naprawili Onkyo zaraz sprzedają bo się obawiają po naprawie ile im pogra tak się przekonałem z Korrem ja dostałem tylko z serwisu 3miesięczną gwarancję rozruchową a i tak mi padło jak pisałem

A jak dadzą nowy to chwała im za to ale to rzadkość w tych czasach

Dzięki temu mogę w ciągu powiedzmy 5 lat pobawić się,posłuchać i potestować nawet kilkadziesiąt amplitunerów,a nie patrzyć dzień w dzień na to samo,nawet jak byłby to kosmiczny sprzęt,ciekawość zawsze bierze górę.I tak na prawdę bardzo mało się sparzyłem,co do Panasoniców,robią kosmiczne blu-ray,miałem ich wszystkie modele,i żaden nawet się nie zawiesił.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.