Skocz do zawartości
IGNORED

Marian Zacharski kontra OLIN - 2016

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Na CDA trafiła właśnie seria dokumentów video TVN o gen Marianie Zacharskim.

Jego dokonania w USA pozostają świadectwem wyczynu naszych służb wywiadowczych. Mam dziś poważne wątpliwości co do afery Olina. O tym jest suplement do serii czyli odc. nr. 6 Link na koniec.

[1] Ciekawi mnie zwłaszcza kontrakt ostateczny - emigrujesz do luksusu, ale my zamykamy ci usta ...

[2] Dziwi mnie trwające do dziś niesamowite uproszczenie roli Ałganowa.

Robili i nadal robią z niego prostego agenta Kremla, a to był wybitny szef wywiadu rosyjskiego, zamieszkały w Warszawie z opcją na przemysł zbrojeniowy i surowce energetyczne. Taki Sierow, tylko 30 lat później.

Bez Jego opinii nie było żadnego działania ekonomicznego w Europie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stawiam tezę:

Oleksy, nawet jako student SGH (elitarny wydział HZ)a później pracownik wywiadu był zbyt inteligentny by podpisywać jakiś układ w Rosjanami w latach 70-tych.

Przyszedł Gierek, uchylono granice. Wiało optymizmem. Jestem świadkiem naocznym tamtego okresu i wtedy wszystko było jasne. Szczytem marzeń było to co stało się z Zacharskim; praca w USA z polecenia wywiadu a nie zawieranie współpracy z ZSRR.

Oleksy - rosyjski agent, wyprawa na Majorkę Zacharskiego. Wszystko to dziwi. Nie ma sensu. Kupy się nie trzyma.

Stan na dziś: ekipa służb wywiadowczych mówi nadal: wiemy ale nie powiemy.

Myślę, że Zacharski pracował dla USA (warunek wymiany) i chciał zwerbować Ałganowa. Dzielni Polacy zrobili z niego generała i dali super stanowisko ?!

Co Wy na to ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/130415-marian-zacharski-kontra-olin-2016/

Oj miej serce, wątek może być ciekawy, tylko Kolega założyciel przyjął jak wielu przed nim iż siedzimy mu w głowie i wiemy o czym myśli....

Czy straszenia chaotyczne to wszystko...

Może warto wcześniej zrobić sobie rozpiskę, szkic, itp....

Pytam o ocenę dymisji Oleksego z perspektywy czasu. Czyli chłodnym okiem.

Refleksja powstała po obejrzeniu materiałów archiwalnych TVN-u bo właśnie pojawiły się na CDA. Link w pierwszym poście.

Dla mnie sprawa Olin/Zacharski/Ałganow/Oleksy to całkowicie nie wyjaśniona zagadka III-ciej RP.

Pytam o ocenę dymisji Oleksego z perspektywy czasu. Czyli chłodnym okiem.

Refleksja powstała po obejrzeniu materiałów archiwalnych TVN-u bo właśnie pojawiły się na CDA. Link w pierwszym poście.

Dla mnie sprawa Olin/Zacharski/Ałganow/Oleksy to całkowicie nie wyjaśniona zagadka III-ciej RP.

To tak żeby w temacie forum pozostać...

Ty myślisz, że kasa na Hi-End to się znikąd wzięła? Łatwo przyszło - łatwo poszło.

Takie jest moje zdanie.

PS. A wpis pewnie i tak zniknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.