Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa płyta Pat Metheny Group

Arek

Rekomendowane odpowiedzi

Mój znajomy Methenolog jak zwykle twierdzi "rewelacja". Przesłuchałem 1-szy raz tydzień temu, potem jeszcze raz i jeszcze raz. Mimo ceny jak na Empik ultra-atrakcyjnej tj. 49,- omijam "szerokim łukiem". Będzie w CK restauracji na golonkę Karela i kilka Budvarków.............

Dzisiaj kupiłem, niestety ze względu na brak czasu jestem na razie po dwóch pierwszych utworach - jednym słowem - REWELACJA! Spektakl muzyczny w którym ciągle zaskakuje coś nowego, znakomita realizacja. Jutro c.d. aż się nie umiem doczekać co tam jeszcze sie wydarzy!

Pełen optymizmu na noc - Pozdrawiam:)

..... zacząłęm ten wątrek, a jeszcze nie kupiłem.... ale pewnie kupię, ostatnio nie mam za bardzo czasu posłuchac paru innych płytek nabytych wcześniej niż tylko "po łebkach" :-(

pytanko do osób które płytkę kupiły - gdzie najtaniej?

• 4 tygodnie później...

A mi ta płyta bardzo się podoba. Jestem niewymagającym słuchaczem, któremu wystarczy bardzo dobry poziom Pata, kolejna płyta nie musi być przełomowa i zwalająca z nóg. Chciałbym, żeby inni artyści, których dyskografie mam w domu potrafili nagrać swoją n-tą płytę tak, jak Pat nagrał The Way Up.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 3 lata później...

I co ? Jak TWU broni się po kilku latach, wsparta również koncertem DVD.

Dla mnie za dużo tu różnych planów, bajerów, po co tyle tego ? Ale płytka może się podobać.

• 3 tygodnie później...

Pat jak Pat.

Od zawsze gra to samo. Czy to źle? Nie . Mnie to nie nudzi. To chyba wielka sztuka, grać to samo i nie nudzić? Uwielbiam te jego muzyczne pejzaże. Rewelacja!

I podchodząc dydaktycznie: wielu znajomych zainteresował jazz, jak posłuchali Metheny Group.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

negra, 8 Gru 2004, 14:45

>

>Od momentu zaistnienia się tego wątku nie mogę znaleźć informacji, który ze znanych gitarzystów

>rockowych określił "0 Tolerancji" słowami:

>..."wytyczne co do gry na gitarze na następne 20 lat"...

>ale ja jeszcze znajdę kto to powiedział :-)

Jeżeli przez te 4 lata nie znalazłaś, to był to Thurston Moore (Sonic Youth)

Pozdrawiam

Chick - też jestem ciekawy jakby to brzmiało, chociaż nie lubię Allana. Słucałem jego płyt, byłem na koncercie i zawsze mi to brzmiało tak jakoś mechanicznie. podziwiam tylko jego technikę.

BlueMax, 22 Lis 2008, 22:07

>Jeżeli przez te 4 lata nie znalazłaś, to był to Thurston Moore (Sonic Youth)

>

>Pozdrawiam

Nie znalazłam, ale też o tym szukaniu, przyznaję się, po prostu zapomniałam :)

Dzięki i pozdrawiam również

Ł.A. Woman

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.