Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki nowy gramofon polecicie za 5-6tys zł?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Bartek chętnie bym jakiegoś dłuższego offtopa strzelił , bo z tobą fajnie się piszę , ale będę mógł się o tym sam nausznie przekonać i jakoś ustosunkować jak pewien model gramofonu skończę. Tak żebyś nie mógł zwalić winę na ramię :) . Będą dwa napędy (ider i pasek) i trzy różnej masy talerze i jedno ramię .

Uczyć się musimy cały czas , pisać z Tobą to też przyjemność . Zdradzę tajemnice kocham napędy belt-idler pózniej paski i dd ale moje tt muszą mieć ciężkie talerze jak i dobre ramiona . Aaaa działaj z tymi talerzami bom ciekaw twojej opinii .

Wziąłbym tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego za drugie tyle np Ortofon MC Quintet Black S i mieścimy się w budżecie.

Ukryta Zawartość

Wziąłbym tego:

Ukryta Zawartość

Do tego za drugie tyle np Ortofon MC Quintet Black S i mieścimy się w budżecie.

Ciekawa koncepcja .

Ukryta Zawartość

A to nie miałbyś nowy ?

Ten teac jest tegoroczny, a jeśli się potargować to może być 20-30% taniej niż w sklepie, więc chyba warto skorzystać, bo to porządna japońska marka bez audiofilskiej ściemy za rozsądne pieniądze, za które u europejskich producentów nic ciekawego nie kupisz.

Jeszcze jest Pioneer PLX1000

Z ortofonem 2M Bronze i powiedzmy pre LAR LPS1 wyjdzie w sumie 6kzł.

-Acoustic signature primus-

Chick, słuchałeś, dotykałeś już? ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bartek... miał być nowy, a Ty starym rupieciem po oczach.

Teoretycznie masz rację bo temat jest o nowych . Tyle że nowe wydmuszki do tej ceny nawet w 10% nie dorównają temu ramieniu . 3012 SME jest więcej warta niż wszystkie te nowe gnioty do podanej w temacie ceny

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Coś w tym jest, ostatnio sprawiłem sobie Kenwooda KD-8030/ to samo co KD 990/ w idealnym stanie za połowę ceny o której tu mowa i nie mogę się nim nacieszyć i nadziwić że takie cacko 30 lat temu zrobili. Coś pięknego mahoń, politura, 15 kg, nie wiem ile tej klasy gramofon dzisiaj by kosztował nowy.

Cena tego Garrarda z Sme jest bardzo dobra , nawet jak by miał tysiąc dać za serwis dalej będzie b.dobra . Ja to się mogę tylko poślinić bo to nie moja półka cenowa ale że jeszcze Sme 12 nie miałem - kiedyś je pewnie nabędę .

• 1 miesiąc później...

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie zgubiłem się :) Pro Ject classic... Jezeli to jest ładny gramofon, to... . Szukam czegoś ładnego inaczej :) Nic w miedzy czasie sie nie pojawilo ciekawego na rynku?

Ps. Spogladam czasami tez i na używane, nie to że sie uparlem tylko na nowe, ale to inny temat, bo nie doradzicie mi używki skoro oferty sa co tydzien inne. Poza tym nauczylem sie tyle na ad adfontes, ze regulacje i możliwości ustawień znam w stopniu wystarczajacym do tego, by kupic samemu.

Moje pytanie dotyczyło nowosci, bo cos moglo mnie ominąć i mógłbym nie miec pojecia o istnieniu jakiegos fajngo modelu, jak chocby tego ze zdjecia z wątku rozpoczynającego ten post.

zajrzyj do wątku tutaj

Ukryta Zawartość

dwie takie same zachcianki i przedział cenowy ten sam .

Ukryta Zawartość

A ja ostatnio sprawiłem sobie Marantz TT-15 i jestem bardzo zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.