Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe oprogramowanie Yamaha Rx-V481

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem pobrac nowy soft ale nie mogę albo jestem tak głupi że nie umiem czy jak Yamaha przebudowała stronę czy naprawdę nie da się pobrać albo oprogramowanie ma jakiś błąd krytyczny(po zgłoszeniu użytkowników) że nie da się pobrać zawsze naciskałem przycisk pobrania i było ok a teraz ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/130733-nowe-oprogramowanie-yamaha-rx-v481/

A spróbuj tu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja Wiele użytkowników woli pobrać na pamię usb i wtedy aktualizować tak jak ja. Wole pobrać poprzez usb niż sieć.Jak zwiesili na stronie producenta czyli chodzi o wadliwy soft

co mi z tego jak nawet pobiorę przez sieć a producent zawisił to co mam pobrać wadliwe ? Może ktoś mi odpowie dla czego producent zawiesił aktualizcję

Chodzi tylko żeby nie wystapił głupi błąd przez sieć a potem serwis

Właściwie to aktualizacja przez internet w ampli nie grozi wgraniem złego pliku, ponieważ jest dodatkowa weryfikacja po pobraniu pliku z oprogramowaniem i dopiero flashowana jest pamięć.

Tak czytam testy AV przy braku sygnału z sieci przy aktualizacji albo w trakcie jedynie serwis pomorze jak przerwie .Może ktoś powie dla czego Yamaha zabroniła pobierania? osobiście wole o usb aktualizacje

zgoda ale to na starej oficialnej strony producenta.Na nowej jest zawieszone dla czego?????

Nie daje wam to cos do zrozumienia?

i to popatrzyłem na kilka aktualizacji i róznych modeli i sa zawieszone jak moja dla czego nie można pobrać?

Tak czytam testy AV przy braku sygnału z sieci przy aktualizacji albo w trakcie jedynie serwis pomorze jak przerwie

Co to znaczy przy braku sygnału? Procedura pobierania aktualizacji jest taka sama, jak z wykorzystaniem pamięci USB tylko zamiast manualnie ściągać i wgrywać, amp automatycznie pobiera to na swoją pamięć podręczną, sprawdza poprawność pobranego pliku i dopiero z niej jest aktualizowany firmware już bez udziału sieci. A jeśli braknie prądu w czesie samego wgrywania to czy z USB czy z pamięci w ampli czeka przywracanie awaryjne, albo w najgorszym razie serwis.

Użytkownicy Yamahy i AV trąbi aby robić aktualizacje żeby robić po usb bo przez sieć rwie więc to coś znaczy.Sam poczekam z pobraniem pierwszy raz mnie to spotkało w tygodniu zadzownie do audioklanu z zapytaniem czy ta poprawka jest bezpieczna bo ta sytuałcia jest od 2 tygodni jak obserwuję.Nie cche zaktualizować wadliwie a potem serwis

Ale jestem bardzo ciekaw co ci powiedzą:)

Ją zawsze aktualizuje przez amplituner jak pojawi sie oficjalna aktualizacja. Raz zdarzyło się że faktycznie coś się przycielo na ampli denona ale reset pomógł.

Z Yamaha nie było problemów.

Tak z czystej ciekawości co chcesz poprawić ta aktualizacją?

Użytkownicy Yamahy i AV trąbi aby robić aktualizacje żeby robić po usb bo przez sieć rwie więc to coś znaczy.Sam poczekam z pobraniem pierwszy raz mnie to spotkało w tygodniu zadzownie do audioklanu z zapytaniem czy ta poprawka jest bezpieczna bo ta sytuałcia jest od 2 tygodni jak obserwuję.Nie cche zaktualizować wadliwie a potem serwis

Aktualizacja najpierw się pobiera, potem jest proces sprawdzania i na tym etapie nic złego się nie stanie nawet, jak przytnie. Kolejny etap to flashowanie, tutaj przerwa faktycznie może namieszać, ale na to nie ma już wpływu sieć, bo bios ampli nie zacznie flashowania póki nie pobierze pliku w całości i nie sprawdzi jego poprawności. Dodam jeszcze, że taka aktualizacja jest bezpieczniejsza, bo nie grozi pobraniem złego firmware.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.