Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze odkrycia i audio okazje w 2016 r.

biniek

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrycie roku:

1. Wzmacniacze Haiku Audio. Testowałem już na stronie niemal wszystkie, żaden nie zawiódł, polecam szczególnie serię SOL

2. Wzmacniacz LapGruppen IPD 1200

3. Kolumny RLS. Niby nic nowego, ale dopiero w tym roku mogłem je spokojnie potestować. Monitory Callisto i Nereida - rewelacja

I jak najbardziej popieram bińka- kable Percona są znakomite w swojej cenie, sam mu poleciłem :-) Ale nie wszystkie...

I wzmacniacze impulsowe - coraz lepsze

Pozdrawiam Stempur

Tylko że Nadowkie brzmienie pozostaje tylko w dużo lepszej jakości. Fabryczny C356 jest kiepski mimo wszystko

Próbujesz mnie tym wpisem sprowokować? Czy o co ci chodzi?

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Próbujesz mnie tym wpisem sprowokować? Czy o co ci chodzi?

Nie prowokuje uważam że fabryczny jest kiepski. Zrób test i podłącz Nada w trybie końcówki mocy jako pre użyj czegokolwiek ja podłączyłem fiio e07k jako dac/pre i już grał nad dużo dużo lepiej jak integra. Przypuszczam że nawet jak z telefonu jakiegoś porządnego podłączysz kablem Y do końcówki nada zagra lepiej niż jako integra .

Dobra zakończmy już ten temat. Dla Twojej wiadomości, testowałem kilka nadów 302/304/320/350/370 i obecnego 356.

Granie z samej końcówki jest dla mnie do dupy, znika cały czar i melodyjność NAD-a.

Oczywiście , gra inaczej ale nie lepiej.

Ja szanuje to, że Tobie może się taka zmiana podobać. Ba, ma prawo.

Ale uszanuj kolego, że miliony ludzi kochają NAD-a za to jaki po prostu jest fabryczny.

Więcej już nic nie napisze na ten temat bo watek jest zbyt fajny!

Musica curat cor meum et animam meam delenit

I jak najbardziej popieram bińka- kable Percona są znakomite w swojej cenie, sam mu poleciłem :-) Ale nie wszystkie...

I wzmacniacze impulsowe - coraz lepsze

Pozdrawiam Stempur

Prawda i jeszcze raz dziekuje. Te kable to hit i dowod ze pieniadze nie graja. Polecam kazdemu. Tak czytelnej i zroznicowanej srednicy nie slyszalem w zadnych kablach

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Prawda i jeszcze raz dziekuje. Te kable to hit i dowod ze pieniadze nie graja. Polecam kazdemu. Tak czytelnej i zroznicowanej srednicy nie slyszalem w zadnych kablach

Które dokładnie polecacie?

2. Wzmacniacz LapGruppen IPD 1200

Pisałeś gdzieś o nim?

Z chęcią bym przeczytał opinie użytkowników.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To hiszpanskie kable ale maja przedstawicielstwo w Polsce. Mila obsluga i wysylka kurierem za 10zl w 1 dzien.

Ja je konfekcjonowalem banankami eagle i jest super. To jest naprawde audio okazja

Ja mam tego Lab Gruppena. Chyba nie ma przesady w tym ze to wzmacniacz idealny

Ukryta Zawartość

Ja również dołączam się z odkryciem klasy D. Po rozstaniu się z poprzednim wzmacniaczem (Mach Audio) postanowiłem spróbować lampy. Testowałem kilka i co najmniej jedna grała czarująco. Cyfrowego Lyngdorfa TDAI-2170 odsłuchałem zupełnie przypadkowo i zagrał słabiutko. Zauważyłem, jednak że podłączony był wejściem analogowym. Postanowiłem dać mu szansę po cyfrze - co wydawało mi się naturalnym sposobem podłączenia. No i w testach spodobał mi się najbardziej ze wszystkich wzmacniaczy - wszystko zagrał bardzo dobrze. Inne wzmacniacze potrafiły zagrać jeden gatunek wybitnie a inne co najwyżej średnio lub dobrze. Dodatkowo ma korekcje DSP, ale jej nie używam. Mam dobrze ustawione kolumny i co prawda włączenie korekcji pogłębia i poszerza scenę a także wyostrza detale to jak dla mnie granie jest mniej naturalne, traci na barwie i męczy przy dłuższym słuchaniu.

System gra dobrze, albo nie....

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja zacofany jestem technologicznie i dopiero w tym roku odkryłem, jak wygodne( a przy tym nie gorsze jakościowo od płyt) może być granie z plików.

Pipo X9 z Foobarem2000 to moje odkrycie roku:-)

Mozna podsumowac ze jesli nie masz wiecej na wzmak i dac niz 100tys zl to wybor jest prosty

Chciałbym mieć te 100 tys, żeby moc porównać i mieć taki dylemat :) dzięki za link...w UK chyba cieżko z przedstawicielem.

Wieza STEREO Technics :)

Chciałbym mieć te 100 tys, żeby moc porównać i mieć taki dylemat :) dzięki za link...w UK chyba cieżko z przedstawicielem.

Bez problemu:

Ukryta Zawartość

A u przedstawiciela £850 nowy :)

Moje odkrycia to muzyka nu jazz i takie grupy jak: GoGo Penguin, Hidden Orchestra, Nuspirit Helsinki - muzyka przednia :)

Troche energetycznego funku: Lettuce - swietna energetyczna muza.

LabGruppena mam na tapecie do posluchania i skonfrontowania z Leema Tucana - a to moje kolejne odrycie- tranzystora ktory jest mistrzem uniwersalnosci a przy tym bylem swiadkiem jak sobie poradzil z kolumnami ATC150 scm - bykem w lekkim szoku ze te 150 watt z taka lekkoscia to robi...

Aha i z budzetowego uzywanego sprzetu - zdziwko totalne: za £150 bang olufsen beolab cd 4500 na tda1541a - 30to letni odtwarzacz - zawstydza niejeden nowy sprzet kilkukrotnie drozszy :)

Ukryta Zawartość

Bez problemu:

Ukryta Zawartość

A u przedstawiciela £850 nowy :)

Moje odkrycia to muzyka nu jazz i takie grupy jak: GoGo Penguin, Hidden Orchestra, Nuspirit Helsinki - muzyka przednia :)

LabGruppena mam na tapecie do posluchania i skonfrontowania z Leema Tucana - a to moje kolejne odrycie- tranzystora ktory jest mistrzem uniwersalnosci a przy tym bylem swiadkiem jak sobie poradzil z kolumnami ATC150 scm - bykem w lekkim szoku ze te 150 watt z taka lekkoscia to robi...

Aha i z budzetowego uzywanego sprzetu - zdziwko totalne: za £150 bang olufsen beolab cd 4500 na tda1541a - 30to letni odtwarzacz - zawstydza niejeden nowy sprzet kilkukrotnie drozszy :)

Chodziło mi o link do kabli percon. Ale fakt, poszukam na ebay...

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Cześć

Z okazji audio to kable głośnikowe Proel cena 5zł 1mb pięknie grający made in Italy

Z odkryć to Ushery V-602 po sprzedaży tych że kolumn i długim poszukiwaniu nowych odkryłem że do około 7 może 8 tyś za nowe nie maja konkurencji a dałem za nówki 3,6tyś, to też była okazja teraz już nie dostaniemy ich tej cenie.

Awiatek zdam się na Twoja opinie, bo ja póki co się wypatrywałem z kasy i nawet £850 wolnych środków nie będę miał przez dwa miesiące.

Awiatek zdam się na Twoja opinie, bo ja póki co się wypatrywałem z kasy i nawet £850 wolnych środków nie będę miał przez dwa miesiące.

Hehehe - tylko kiedy ja to zrobie - luty to najwczesniej :) - u mnie podobnie - freehold trzeba bylo kupic :)

Pisze to z pelna odpowiedzialnoscia

sluchalem tego wzmaka zestawionego z lampami za kilkadziesiat tys :)

Postaram sie go posluchac na poczatku roku i wtedy bedzie juz wszystko jasne :)

A Ty jak bedziesz mial okazje posluchac Tucany to sie nie wahaj ;) - cena jest zbyt nisko ustawiona na ten wzmak ;)

A to jeszce dorzuce potencjalny winner/looser of the year ;)

Ukryta Zawartość

Testuje po swietach :) wiec jeszcze w 2016 ;) - DIY

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Moje odkrycia , konstrukcje Diy , ponoć ciekawość to pierwszy stopień do piekła . :)

Foto 1 .

Pre-phono do wkładek MM .

Foto 2-3 .

Pre do wkładek MM + dwa dodatkowe wejścia dla innych żródeł dżwięku , oparty na lampkach 6N2P-EW .

post-27371-0-27406800-1482443830_thumb.jpg

post-27371-0-61944500-1482443909_thumb.jpg

post-27371-0-56151100-1482443949_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.