Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, jozwa maryn napisał:

To wcześniejsza kolumna z linii Callas?

Tak. callas SP zamknięta konstrukcja?

14 minut temu, pawel k napisał:

Starsza wersja callas DIVA ??

I Lepsza?  troszke się jednak różnią od Diva.  Cieżko je dorwać sluchałem obu modeli jeden po drugim ten sam system i pomieszczenie i padło na Callas SP . 
Ale opisze pozniej po2-3 tygodniach grania u mnie. Porównam bezpośrednio z Seconda Oz MK1 ? któreś zostaną.  Grand Callasy sprzedane?okazały sie za duże do nowego pokoju stereo cóż  życie żona  wygoniła mnie z salonu... ale to i dobrze mam dla siebie 25 metrow wiec nie jest żle. Pokój po remoncie na etapie wypełniania ustrojstwem?

Edytowane przez nissio100
W dniu 15.10.2020 o 21:30, nissio100 napisał:

Tak. callas SP zamknięta konstrukcja?

I Lepsza?  troszke się jednak różnią od Diva.  Cieżko je dorwać sluchałem obu modeli jeden po drugim ten sam system i pomieszczenie i padło na Callas SP . 
Ale opisze pozniej po2-3 tygodniach grania u mnie. Porównam bezpośrednio z Seconda Oz MK1 ? któreś zostaną.  Grand Callasy sprzedane?okazały sie za duże do nowego pokoju stereo cóż  życie żona  wygoniła mnie z salonu... ale to i dobrze mam dla siebie 25 metrow wiec nie jest żle. Pokój po remoncie na etapie wypełniania ustrojstwem?

A więc Callas SP dojechały. Lecz granie w sobote mało czasu ? sprawdziłem co i jak i powiem marzenie do Ok 20-25 metrow. Ale juz mysle o Callas Diva? jednak to za jakis czas pewnie. ? Mam taki cel aby odsłuchać jak najwięcej produktów Opery. Jak do tej pory Każdy  set kolumn Opera zaskakuje mnie bardzo pozytywnie. 

2 godziny temu, Grutka napisał:

A jakich Oper już sluchales?

Seconda OZ.mam Grand Callas miałem . Słuchałem Seconda se Grand Mezza Quinta OZ i SE  Prima ,  Callas i Callas Diva. Mam Callas SP ?

D251EE55-0CEE-4340-8409-4E44CCE6373E.jpeg

A najbardziej interesują mnie Callas Tebaldi?

DDA7C87A-B4FD-4240-B752-76611D1B657F.jpeg

39 minut temu, Grutka napisał:

Zajebiscie!!! I powiedz  czy między tymi kolumnami,  są mega roznice w brzmieniu? Czy mają czynniki wspólne?

Jak dotąd to powiem krótko  mega muzykalne! A wiecej napisze pozniej. Praca panowie . 

Dobra ale czekamy, nie zapomnij o swoich uczniach, nasz nauczycielu, jesteśmy wpatrzeni w Ciebie jak w obrazek, ucz nas, my bez Ciebie jesteśmy jak ślepe kocięta ? ale nie zrób z Nas Konwertytów , i nie zmieniaj nam religii z chrześcijańskiej  na  voo doo,  nie karz nam wierzyć w kable,listwy i gniazdka, o to tylko Cię prosimy   ? 

No właśnie z nim piszę czego chce je sprzedać. Elac to całkiem inna sygnatura brzmieniowa nie tak naturalna jak w operach. Dla mnie za dużo tam słodyczy. Aczkolwiek przyznam że wstęga gra w nich super. 

Qrcze kupiłbym, ale nie mam do nich póki co mieszkania. No i czuję jeszcze w krzyżu wzmacniacz lampowy ? a one po 45kg ważą.

Wróć, nie kupiłbym. Dopiero teraz doczytałem że to Secondy. Jak kiedyś będę miał znowu większy metraż to idę w Quintę.

Jutro mają wrócić moje opery z serwisu to Wam napiszę jak fantastycznie mnie producent potraktował (w skrócie kazał się odpier..). Ale najpierw niech wrócą całe.

Tak na szybko - producent napisał napisał, że uszkodzenie nie wpływa na dźwięk i ch Ci w d.., ale EIC się ulitowało i wymieniło mi  "wyjątkowo" głośniki. Jutro wkleję odpowiedź  producenta i zamieszczę zdjęcia głośników przed naprawą.

Ja też wymieniałem  swoje Opery i w moim przypadku EIC chyba miało wyjebane za mnie, a ładnie zachował się s4home, dlatego złego słowa o nich nie powiem i bujają się z tymi kolumnami do dzisiaj, jako niby powystawowe i są chyba o tysiąc złotych droższe niż wcześniej 

Godzinę temu, Grutka napisał:

Dobra ale czekamy, nie zapomnij o swoich uczniach, nasz nauczycielu, jesteśmy wpatrzeni w Ciebie jak w obrazek, ucz nas, my bez Ciebie jesteśmy jak ślepe kocięta ? ale nie zrób z Nas Konwertytów , i nie zmieniaj nam religii z chrześcijańskiej  na  voo doo,  nie karz nam wierzyć w kable,listwy i gniazdka, o to tylko Cię prosimy   ? 

Ale Grutka kabliska sa ważne w systemie?

1 minutę temu, Grutka napisał:

Ojej no, zepsuliście klimat  no, Nisiulek, prosiłem Cię ? a było tak romantycznie wieczorową  porą w klubie- echhh 

Bo klimat klimatem a dobry kondycjoner robi robote jak i kable i reszta składowa systemu.???????

Grand Mezzy dojechały, całe, teraz podłączone do lampeczki i sprzęcik się wygrzewa.

A teraz krótka historia na temat włoskiej dokładności.

Gdy kolumny przyszły do mnie w styczniu, w jednej kolumnie terminal był niedokręcony i zamocowanie kabla graniczyło z cudem. Ale dogadałem się ze sprzedawcą i sam sobie naprawiłem bez utraty gwarancji.

Natomiast w drugiej kolumnie terminale były przykręcone krzywo (chodzi o otwory do montażu gołego kabla), EIC mi to teraz poprawiło.

Jakiś czas temu zauważyłem, że kopułki antypyłowe rozpoczęły swą podróż w nieznane i ponieważ czekałem na wzmacniacz od Sinusaudio to postanowiłem wysłać Opery do serwisu. Wklejam zdjęcia tylko dwóch głośników bo wszystkie się nie zmieszczą w 2MB.

Zepsuły się 3 z 4 głośników niskotonowych.

Odpowiedź producenta na moją reklamację była następująca:

" i would like to reassure customer that nothing, on term of sound" - w sumie to póki co mieli rację.

Niemniej jednak EIC wykazało się dobrą wolą i wymieniło mi te głośniki za co bardzo dziękuję.

O wzmacniaczu (Dual mono na KT120) napisze za tydzień bo muszę sprzęt wygrzać. Póki co gra to jak Dayens na amfie ? Bardzo potężny dźwięk z gigantycznym basem.

opera_terminal.jpg

1.jpg

3.jpg

16 godzin temu, Grutka napisał:

ale nie zrób z Nas Konwertytów , i nie zmieniaj nam religii z chrześcijańskiej  na  voo doo,  nie karz nam wierzyć w kable,listwy i gniazdka, o to tylko Cię prosimy

Dziwne rzeczy piszesz...

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Rafa, pożartować  chyba niekiedy można prawda? Lub nawet trzeba, że jesteś sztywny jak kij od szczoty,  to nie moja wina.

Krzysiu, wrzuć fotkę tego swojego sinus audio i napisz  coś, jak tam u nich się zamawia, oni mają chyba indywidualne wzmacniacze? Że pod klienta? Napisz coś o nich i ile zaplaciles?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.