Skocz do zawartości
IGNORED

Ubezpieczenie OC. Jak płacić mniej

arturross

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was robił taką kalkulacje przez internet, gdzie pytają o model auta, pojemność, kolor wiek itp. rzeczy. Czy na wysokość składki ma znaczenie np ilość dzieci, wiek dzieci. Czy lepiej podać że właścicieli jest więcej, a może lepiej podać że jestem bezrobotnym niż prowadzić działalność? A może by się tak pozbyć żony i zostać kawalerem? A może jednak zostać wdowcem?

Ogólnie chodzi o to jakie znaczenie mają te informacje na wysokość składki?

Sąsiad ma 25-letnią toyotę. Dostał zniżkę i płaci 350 złotych, należał do pzmot- podobno to powód

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Tak to ja mam ze swoim 30to letnim BMW i płacę za nie minus 70% od posiadanych już zniżek. Ale ja pytam o ubezpieczenie na współczesne auta. Kolejnego klasyka nie potrzebuję.

Może ktoś z Was robił taką kalkulacje przez internet, gdzie pytają o model auta, pojemność, kolor wiek itp. rzeczy. Czy na wysokość składki ma znaczenie np ilość dzieci, wiek dzieci. Czy lepiej podać że właścicieli jest więcej, a może lepiej podać że jestem bezrobotnym niż prowadzić działalność? A może by się tak pozbyć żony i zostać kawalerem? A może jednak zostać wdowcem? Ogólnie chodzi o to jakie znaczenie mają te informacje na wysokość składki?

Każdy liczy według siebie. Podaje dane raz. Te prawdziwe.

Skąd ma wiedzieć jak policzy system, gdy poda różnie? Szukasz kłamcy czy oszusta?

Statystycznie najtaniej ma mąż, ojciec rodziny z dwójką dzieci jeżdżący niebieskim hatchbackiem z silnikiem o pojemności 1,4 litra. Tyle statystyka.

A tak naprawdę to trzeba sobie znaleźć brookera ubezpieczeń, który sprawdzi jak najwięcej ofert - u mnie ofert AC + OC NW Asist. było sprawdzonych 8, wahały się w zależności od firmy od 1650 zeta do 3200 przy jednakowych założonych warunkach. Czyli było z czego wybrać.

Statystycznie najtaniej ma mąż

Dyskryminacja płciowa?

z silnikiem o pojemności 1,4 litra

Im mniejsza pojemność tym generalnie taniej - coś o pojemności 0,8 litra będzie tańsze niż 1,4 litra.

Statystycznie najtaniej jest w firmie... której zarząd potrzebuje pilnie składki.

Najdrożej w tej... która przechodzi czyszczenie portfela. Przykład: Proama, TUZ.

brookera ubezpieczeń

Broker. Nie będzie szukał polisy dla jednego auta. Pewnie pomyliło się z agentem ubezpieczeniowym.

Ja jednego razu robiłem 3x taką kalkulację i wpisałem że:

jestem kierowcą zawodowym

jestem przedsiębiorcą samo zatrudnionym

jestem bezrobotnym.

Teoretycznie kierowca zawodowy powinien być traktowany najtaniej. Z racji wykonywanego zawodu jest teoretycznie najbardziej doświadczony i jeździ raczej ostrożnie i zgodnie z przepisami, by nie zbierać punktów karnych.

Po kalkulacji nie było żadnej różnicy w cenie polisy. Po co zatem te pytania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.